reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Witam.
Takhisis mykaj do lekarza - rozwieje Twoje wątpliwości.
A ja wizyta w środę - ciekawe czy coś zobaczę :/ kto ma dzisiaj wyzyty ?

reklama
Czesc dziewczynki- czytam tutaj o tych plamieniach i wizytach na oddzialach i troszke mnie to stresuje- ale wiem tez ze wpierwszym okresie ciazy plamienia bywaja czyms naturalnym i bardzo czesto nie maja zadnego wplywu na ciaze i rozwoj malenstwa- zatem sciskam mocno kciuki zeby tak wlasnie bylo u WAS!

Co do angielskiej sluzby zdrowia wiele sie juz naczytalam w internecie,oraz nasluchalam od znajomych mieszkajacych w uk, z tego co wiem podobna polityke prowadza rowniez panstwa skandynawskie....z jednej strony ma to "jakiśtam" sens....z drugiej dla nas matek jest niezrozumiale i ciezkie do zaakceptowania:(

Kurcez jeszcze sie niepołapalam i musze sobie otworzyć drugie okienko bo chcialam jakoś personalanie z Wami rozmawiać a ciągle mi nicki z głowy wypadaja:)

Mamartusiu kiedys dawno temu przechodzilam prze podobne dylematy- rozumiem to doskonale- ale człowiek jest silnieszy niz mu sie wydawać by mogło- a dzieci to najwieksze szczęście! A rozterki i strach byly, są i zawsze będą! i ja Ci gratuluje takiej cudnej duzej rodzinki!

La Mari gratulacje- oraz jestem pelna zachwytu taką malutką różnicą wieku- to prawie jak bliżniaczki super! trzymam kciuki za Twoją ciążę:)
Bardzo mi sie podoba Twoje zdrowe podejscie do witamijn diety - a juz najbardziej do październikwoej daty:p ja sie tez bardzo ciesze na październik choć wolałabym troszke przetrzymac do 23 października żeby wskoczyć na SKORPIONKA zamiast wagi- może sie uda:)
Persefona ja rodzilam w pokoju do prodów rodzinnych a obok była głowna prodowka- na ktej rodziła jakaś kobietka- repertuarł jej okrzyków porodowych był dokładnie taki jak napisałas- ja się z tego strasznie smiałam- może przez to jakaś częśc porodu przeleciała niezauważona:):p
Trzymam kciuki za szybki powrót męza do zdrowia oczywiscie!

Fifronka Persefona dobrze gada polać jej!- soczku:p nie przeginać z porządkami- mysciem okien i firanami! zakaz!!!

Nnatalie Ty sie kompletnie nie przejmowaj ani niezdanym prawkiem ani męzem:p słyszłąm ze teraz testy sa o wiele trudniejsze niz kiedys- ciekawe jakby podołał jakby miał zdawac teraz przy takich testach i zasadach egzaminacyjnych...ZDASZ! jak przyjdzie pora!- ze wzgledów na stres i pieniazki zycze oczywiscie zeby to bylo jaknajszybciej!

Call mnie tez suwaczek pokazuje troche inaczej niz kalkulator od NPR gdzie mierzyłamtemeprature w szczesliwym cyklu- tam mam troszke strasza ciąze ale tylko o jeden dzien:p tak czy siak- usg chyba jest najbardziej miarodajne jesli chodzi o okreslanie wieku ciazy- a co ciekawe im wczesniejsze usg- tym dokładniej mozna okreslic wiek ciązy i ustalic mozliwie najbardziej zblizony termin porodu:)

Nulla
ciesze sie ze po badaniu wszytko dobrze i ze serdulko slicznie tyka, co do duphastonu- ja lekarzem nie ejstem- ale kazdy lek jest zagrozeniem dla ciazy- wiec jelsi kazal odstawic to napewno wie co robi! czasem co prawda sa sytuacje ze trzeba polozyc na szali lek i ciaze- ja mam taka sytuacje np- i mimo ze leki ktore biore szkodzą dla dzidziusia- jeszcze wieksza szkodą bedzie ich odstawienie- mam tylko nadzieje ze uda mi sie utrzymac minimalna dawke jaka zazywam:)

Gucha trzymam za Ciebie i Fasolinke mocno kciuki- ale jak juz pisalam wyzej- plamienia w ciazy bywaja czyms calkowicie normalnym i mocno wierze ze wszytko bedzie dobrze- lez duzo i wypoczywaj!

Oxiczka równiez trzymam mocno kciuki za Was- a to że Ty czujesz że wszytko bedzie dobrze- mówcie co chcecie- ale moc kobiecej intuicji jest niesamowita! MATKA PO PROSTU WIE! :)

Anna czekam na relacje z usg!!! nie wiem czy moge zapytać- ale jest szansa na blixniaczki?? Moja przyjaciółka z polski w zeszłym tygodniu własnie urodziła parkę:) takze po invitro - Pola i Mati- cuda małe dwa! urodziły sie w 33 tc- ale sa zdrowe i sliczne i ach o ch! oddychają już samodzielnie i mama tez czuje się swietnie! :) TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI!

SonySony-powodzenia na wizycie

Beecia serdeczne gratulacje:)

Takhisis- jesli sie boisz jedz do elkkarza sprawdzic- ale ja mysle ze to normalne lekkie plamienie- calkiem prawidlowe w ciazy!

Madzirena tez jestem ciekawa co u Ciebie bedzie widac- ja jestem ciutke wyzej (minimalnie) a pierwsza wizyte mam w piątek!

uffffffffffffffff....

Ja dalje w zasadzie bezobjawowo- generalnie czuje sie dobrze- wczoraj mnie tylko kolo 17 sen scinal- ale ostatecznie nie zasnelam:p

hej kochane;)

dzięki wszystkim za słowa otuchy;)
die_perle ja nie zdałam akurat egzaminu na uczelni;)

ja dzis mam wizyte na 15:45 i mam nadzieje ze zobacze mojego malutkiego ktosia i serduszko;)
milego dnia!!!:*

nnatalie- no to wtopa:p czemu ja sobie ubzdurałam ze to prawko?????? któraś prawko zdawać miała chyba...
no to jeszcze raz-STUDENT BEZ POPRAWEK TO JAK ZOŁNIEZ BEZ KARABINU!

Cześć,

u nas weekend spokojnie dość minął....
w sobote po raz pierwszy zwymiotowałam a tak to mnie cały czas mdli, mam zawroty głowy, wszystko mi nadal śmierdzi ;]

co do Anglii tak tam jest przekichane....

każde plamienie, krwawienie najlepiej skonsultować w miare mozliwości z lekarzem... ale trzymam kciuki aby było wszystko w porządku !!!

Die_perle mi się marzyły bliźniaki, ale moja beta jakoś nie bliźniakowa... zresztą stres mam od rana ogromny, bo ostatni wzrost bety taki trochę mały. Boziu strzeż to moje maleństwo niech dziś pokaże się mamusi na USG!

Anna trzymam mocno kciukasy za WAS! ps. moja przyjaciólka też z Wrocławia:)

Dżaga mdłosci masz od poczatki i zawroty głowy czy od niedawan sie zaczeło?

die_perle któraś z nas miala zdawać prawko ale to nie byłam ja;) ja dzielnie cały czas wlaczylam z egzaminami o juz mam koniec tylko jeden w plecy...

anna_
kochana na pewno bedzie wszystko wporzadku !;) o której masz wizyte? Ja czekam na 15:45 i juz sie nie mogę doczekać!! Sama mam stresa przed usg bo bardzo bym chciała widzieć serduszko i zdrowego maluszka:)

Anna trzymam mocno kciukasy za WAS! ps. moja przyjaciólka też z Wrocławia:)

Dżaga mdłosci masz od poczatki i zawroty głowy czy od niedawan sie zaczeło?

Zawroty głowy jakiś tydzień... mdłości też ;] ale od początku bolała mnie głowa - w pierwszej ciąży najgorzej było od początku 8tyg czyli lada moment ;]

reklama
Ja narazie bez wieszych rewolucji- a pierwsza ciaze mialam totalnie bezobjawowa...a do tego do konca 7 miesiaca bylam clakiem plaska...do porodu szlam 7 kg ciezsza niz przed ciaza...no tak ale to bylo lata świetlne temu..teraz juz jestem wieksza niz ustawa przewiduje..a do tego maz z delegacji przywiozł mi czekoladki ze slonym karmelem...no i Fasolinie ewidentnie smakuja!

Do góry