reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Hej. Byłam dziś na lepszym sprzęcie na usg i jest jeden pęcherzyk. Lekarz stwierdził że jak na ten czas to wszystko jest ok. Następne usg mam znów za 2 tyg.

reklama
Dziewszynki coraz wiecej z nas juz miało lub bedzie miało w najbliższym czasie wizyty u lekarza - może założymy wątek odnośnie wizyt. usg, zdjęć fasolek itp ?

cześć dziewczyny :) któraś pytała dlaczego duphaston szkodliwy jest mój lekarz powiedział, że może powodować wady u dziecka... ja mu ufam i skoro kazał odstawić to tak zrobiłam. On mi powiedział, że w Stanach były prowadzone badania i taki wynik był. Ważne żeby był zbadany poziom progesteronu bo jak jest on w normie to leki nie są potrzebne. Ja biorę teraz tylko kwas foliowy. Póki co objawów nadal brak co mnie cieszy, ani mdłości ani wymioty. Jedynie senność i częste chodzenie do toalety. Piszcie koniecznie jak po wizytach u lekarza :) czekamy na same dobre wieści :)

SonySony super ze wszytko jest w porzadku czyli teraz 2 tygodnie czekania na <3 :)oby szybko zlecialo!!!

Madziaren fajny pomysl z wątkiem wizytowym! ja jestem jak najbardzie za! wtedy łątwiej nam bedzie odszukiwać siebie nawzajem na roznych etapach ciązy :)

Nulka- ja tez sie ciesze ze nie mam zbyt wielu objawow- to pozwala zachowac pozytywne nastawienie:) i czlowiek nie ejst umenczony juz na wstepie:) ja w zasadzie to mam nawet- mega pozytywne nastawienie i mnostwo fajnej energii ze mnie tryska:)

Witaj Ashlee serdeczne fratulacje!!! umawiałas sie juz moze na wizytke?

Dziekuję Nula i Die_perle za przyjęcie:):)

Die_perle
na wizytę myślę się umówić nie wcześniej niż za dwa tygodnie, chociaż wiadomo że najchętniej chciałabym już, dobrze ze u staraczek nauczyłam się troszkę cierpliwości wiec będę czekać :))

Skądś to znam- ja ćwiczyłam swoja cierpliwosć- i cerpliwosc starczek z forum i ovufrenda w kwestii zrobienia tetsu ciazowego...przetrzymałam wszystkich w napieciu :D ale koniec konców sie udalo!

Ja wlasnie zadzwonilam od razu do ginki- po podaniu terminu osatniej @ kazala przyjsc juz w ten piatek..i sobie tak mysle czy to nie ejst jednak za wczesnie??? niby bedzie juz skonczony 6 tydzien..zacznie sie 7..ale...no nic - najwyzej bede potem cierpliwe czekac do nastepnej wizyty zeby cos konkretnego zobaczyc- staraczki sa cierpliwe:p

U Ciebie już będzie 6tydzień, więc trzymam kciuki za udaną wizytę. Ja myślę zadzwonić w przyszłym tygodniu na spokojnie:)

reklama
Mysle ze udana bedzie takczy siak- wywiad uzupelnia, powaza pomierza, pobiora kre mocz do laboratorium- zajmą sie wszytkim tym co najwazniejsze na samym poczateczku- i nawet jesli nic widac za bardzo nie ebdzie na usg- wtedy kolejna wizyta to juz bedzie sama emocjonalana przyjemnosc ujzenia Fasolaka w calej okazalosci z bijacym serduchem:)

Do góry