reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Antiope, powoli człowiek czuje się już zagubiony i nie wie, czy jego wypowiedź będzie pasowała do danego wątku czy nie... :-p:-D

ja jestem elastyczna i co tam wymyślicie to zaakceptuję. Ważne że wiem, że jest grono kobiet, które są w podobnej sytuacji jak ja i zawsze mogę z Wami zamienić zdanie czy dwa ;-) (heh, ale mi się zrymowało :p )

bosmanka, też coś słyszałam że trzeba ograniczać takie prace, bo dzidzia może się zakręcić w pępowinie, ale to już na ostatnim etapie. Ile w tym prawdy nie mam pojęcia ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a sprawdzałyście płeć dziecka według kalendarza chińskiego ??
Chiński przepowiadacz płci - Twój portal o zdrowiu
Mi wychodzi dziewczynka zobaczymy czy się sprawdzi bo w rodzinie mojego M ciężko o małą kobitkę, M ma 3 braci i każdy po 2 synów a my Maciejka :-) Teściowa ostatnio mi wyjechała z tekstem że jak chce córę to żebym sobie na bok skoczyła :szok::wściekła/y::-D

A z tym podnoszeniem rąk to słyszałam właśnie, a jeszcze jak byłam w ciąży to mnie koleżanka rozbroiła jak sobie pochlapałam brzuch wodą a ona do mnie TWOJE DZIECKO BĘDZIE MIAŁO WODOMÓZG (chodziło o wodogłowie) taki też jest zabobon :-D

Ostatnia edycja:
Co do wątków....Uważam, że faktycznie byłoby lepiej umieszczać komentarze pod zdjęciami, bo to trochę bez sensu w jednym miejscu zdjęcie, a w innym szukać komentarza do tego zdjęcia. Zróbcie tak jak chcę większość, bo ja i tak szczerze mówiąc pewnie zdjęć nie będę umieszczać, bo to dla mnie trochę sztuczne. Jakoś nie potrzebuje, aby ktoś zachwycał się moim USG:) Zaraz zrobi się inna afera, bo czyjeś zdjęcie będzie mniej komentowane, a czyjeś więcej. Tak w ogóle to tutaj jakoś problemowo ostatnio się robi. Nie może być jak wojsku, bo nie o to chodzi. Ktoś wcześniej napisał, że w takim wypadku tutaj też nie można pisać o witaminach, balsamach. No wybaczcie, ale to trochę komiczne,żeby ciągle te wątki zmieniać i nowe tworzyć. Jeśli jednak tak chcecie to określcie co pisać na wątku głównym. Czy to ma być tylko i wyłącznie coś na zasadzie....cześć, dzisiaj pada, zjadłam obiad....?

CO do witamin. Ja w pierwszej ciąży brałam Feminatal i byłam bardzo zadowolona. Teraz kupiłam Vitamin Mama z Olimpu. Skład fajny i bardzo tanie. Z tym, że nie biorę witamin póki co, bo lekarz twierdzi, że po witaminach będzie mnie więcej mdlić. O zgrozo, tylko nie to.

Jeśli chodzi o rozstępy...z wielu źródeł słyszałam, że podobno najlepsza jest zwykła dziecięca oliwka.Tak na dobrą sprawę uważam, że to i tak kwestia predyspozycji i jak ktoś ma mieć to i tak będzie, używając nawet drogiej Mustelli.

Co do płci to trochę nie chce mi się wierzyć, że już tak wcześnie...ale może faktycznie:)
Gdybyście były zainteresowane:

• 7. tydzień ciąży: powstają gruczoły płciowe
  • 9. tydzień ciąży: jeśli to chłopiec, kształtują się jąderka
  • 10. tydzień ciąży: u maleńkiej dziewczynki rozwijają się jajniki
  • 12. tydzień ciąży: genitalia, czyli zewnętrzne narządy płciowe, stają się męskie lub żeńskie
  • 14. tydzień ciąży: u chłopca pojawia się gruczoł prostaty, u dziewczynki jajniki zstępują do miednicy
  • Pierwsze nieomylne oznaki, czy urodzi ci się synek, czy córeczka, powinny już być dostrzegalne na USG w 14. tygodniu ciąży. Czasem nawet udaje się to w 13. tygodniu. Wiarygodność takiej oceny zależy nie tylko od doświadczenia lekarza, ale też od warunków badania – ułożenia płodu, jakości ultrasonografu.

Ostatnia edycja:
Kreatywna właśnie śmiałam się do M że jak okażę się córa to powie że skoczyłam w bok, albo kobita oszaleję bo przez tyle lat obraca się dokoła niej tyle chłopów że jak zobaczy mają różowiutką laleczkę to głupie gadki jej miną :-D

reklama
Do góry