Co do wątków....Uważam, że faktycznie byłoby lepiej umieszczać komentarze pod zdjęciami, bo to trochę bez sensu w jednym miejscu zdjęcie, a w innym szukać komentarza do tego zdjęcia. Zróbcie tak jak chcę większość, bo ja i tak szczerze mówiąc pewnie zdjęć nie będę umieszczać, bo to dla mnie trochę sztuczne. Jakoś nie potrzebuje, aby ktoś zachwycał się moim USG
Zaraz zrobi się inna afera, bo czyjeś zdjęcie będzie mniej komentowane, a czyjeś więcej. Tak w ogóle to tutaj jakoś problemowo ostatnio się robi. Nie może być jak wojsku, bo nie o to chodzi. Ktoś wcześniej napisał, że w takim wypadku tutaj też nie można pisać o witaminach, balsamach. No wybaczcie, ale to trochę komiczne,żeby ciągle te wątki zmieniać i nowe tworzyć. Jeśli jednak tak chcecie to określcie co pisać na wątku głównym. Czy to ma być tylko i wyłącznie coś na zasadzie....cześć, dzisiaj pada, zjadłam obiad....?
CO do witamin. Ja w pierwszej ciąży brałam Feminatal i byłam bardzo zadowolona. Teraz kupiłam Vitamin Mama z Olimpu. Skład fajny i bardzo tanie. Z tym, że nie biorę witamin póki co, bo lekarz twierdzi, że po witaminach będzie mnie więcej mdlić. O zgrozo, tylko nie to.
Jeśli chodzi o rozstępy...z wielu źródeł słyszałam, że podobno najlepsza jest zwykła dziecięca oliwka.Tak na dobrą sprawę uważam, że to i tak kwestia predyspozycji i jak ktoś ma mieć to i tak będzie, używając nawet drogiej Mustelli.
Co do płci to trochę nie chce mi się wierzyć, że już tak wcześnie...ale może faktycznie
Gdybyście były zainteresowane:
- 7. tydzień ciąży: powstają gruczoły płciowe
- 9. tydzień ciąży: jeśli to chłopiec, kształtują się jąderka
- 10. tydzień ciąży: u maleńkiej dziewczynki rozwijają się jajniki
- 12. tydzień ciąży: genitalia, czyli zewnętrzne narządy płciowe, stają się męskie lub żeńskie
- 14. tydzień ciąży: u chłopca pojawia się gruczoł prostaty, u dziewczynki jajniki zstępują do miednicy
- Pierwsze nieomylne oznaki, czy urodzi ci się synek, czy córeczka, powinny już być dostrzegalne na USG w 14. tygodniu ciąży. Czasem nawet udaje się to w 13. tygodniu. Wiarygodność takiej oceny zależy nie tylko od doświadczenia lekarza, ale też od warunków badania – ułożenia płodu, jakości ultrasonografu.