reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

W aptekach internetowych one sa duzo drozsze kosztuja kolo 40 zl wlasnie. Polecam np. Kwiaty Polskie moze tam sa tannsze nie sprawdzalam bo kupuje w aptece kolo mnie ale nastepnym razem do kwiatow pojde.

reklama
Rajani gary pomyłaś????
Co do brzucha to ja też już smaruje, też mam ten olejek tani z Rossmana dla kobiet w ciąży, ale ze systematycznością ciężko:))

Gary zmyte, pranie sie robi a ja pod kolderka siedze ale zaraz chyba sie poloze :)
No wlasnie ta systematycznosc to dla mnie tez bedzie porazka ... :rofl2:

I ciagle patrze sie na zdjecie mojego maluszka :)

Rajani ale Ci dobrze że że możesz się położyć, ja czekam do 20.30 i wtedy położę młodego spać to i sama wskoczę do łóżka.

Co do smarowania to ja myślę że w tej ciąży będę tylko zwykłą oliwką Johsona w żelu nacierać.

Dla mnie te duze dzieci po Centrum to klasyczny urban legend :-D Dlaczego niby po tych akurat jednych witaminach mialyby byc wielkie dzieci, a po innych nie? Spojrzcie na sklady, przeciez we wszystkich sa dosc podobne... wiec tak z medycznego punktu widzenia, nie bardzo rozumiem co ten wzrost ma powodowac?

Rajni witaj w klubie, kanapa i laptop i tak w koło. Naczynia już mnie wołają. Tragedija. Do pedantek nie należę i aż czasem żałuje:cool:

u mnie dokładnie to samo.. Tv nie odpalam bo masakra..książki nie mogę czytać,bo ciągle gdzieś uciekam myślami (rozkojarzona bardzo jestem ostatnio), coś sobie zrobie do jedzenia i bach na kanapę.. Wcześniej, jak bylo ladnie, chodzilam na dlugie spacery..po 8 km..ale ginek teraz zabronił.. więc leżę i pachnę:-p. Przydałaby się jakaś fajna gra w internecie-to byśmy sobie pograły;-)

Jakby ktoś chciał to znalazłam fajny filmik jak zrobić mazurek królewski, wydaje się być łatwy.

[video=youtube_share;LOk4wdnMIV4]http://youtu.be/LOk4wdnMIV4[/video]

Przydałaby się jakaś fajna gra w internecie-to byśmy sobie pograły;-)

co do internetowej nie mam pojęcia, ale mąż mi kupił ostatnio botanicula fajna logiczna przygodówka, momentami nieźle pojechana (mam wrażenie jakby powstawała po kwasie). Bardzo ładna nieskomplikowana grafika i fajne melodie. Gra jak się wkręcicie to "na raz", ale cena to ok. 20zł więc warto spróbować :)

Grałam też we wcześniejszą grę twórców botaniculi - Machinarium - również polecam :)

Pannacota ja w ogóle nie wieszam prania odkąd się dowiedziałam. D się trochę buntował na początku, ale teraz grzecznie wiesza. Ja nie zamierzam ryzykować, bo w ciąży nie wolno robić nic, co wymaga wyciągania rąk do góry. A tak poza tym jak nie posprzątam, to świat się nie zawali, a przynajmniej dzidzia narażać nie będę. Na szczęście ja nie jestem z tych pedantycznych osób, które nie potrafią funkcjonować jak nie mają mieszkania idealnie wysprzątanego. Są na świecie rzeczy ważne i ważniejsze.

Myślę, że Twoja propozycja z wątkiem album jest chyba najsensowniejsza, choć ja też wolę komentarze w obecnym wątku ze zdjęciami.

Jak ja zazdroszczę zmywarki…
Sony ja biorę Pharmaton Maturelle, ale jak się skończy, to sobie kupię coś tańszego, bo to strasznie drogo wychodzi a płaci się tylko za firmę.
Smaruję się oliwką odkąd się dowiedziałam o dzidzi. nie zamierzam stosować raczej kremu na rozstępy, bo w mojej rodzinie nikt rozstępów w ciąży nie miał.

żabcia mnie też nie pasują komentarze na głównym, tylko pasują mi komentarze pod zdjęciami. No ale róbcie jak chcecie, ja najwyżej ten wątek oleję i nie będę się w nim udzielać.

Kreatywna hehe. Faktycznie, masz rację, nie powinnam tu pisać o urodzie. Ale w zasadzie dlaczego by nie założyć osobnego wątku o witaminach które w ciąży bierzemy. No chyba, żeby go połączyć z wątkiem o lekach, które bierzemy, ale z drugiej strony to też pasuje do wątku o samopoczuciu…hmmm. No to teraz mam poważny problem. :-p

dzemo zgadzam się z Tobą

reklama
Dla mnie te duze dzieci po Centrum to klasyczny urban legend :-D Dlaczego niby po tych akurat jednych witaminach mialyby byc wielkie dzieci, a po innych nie? Spojrzcie na sklady, przeciez we wszystkich sa dosc podobne... wiec tak z medycznego punktu widzenia, nie bardzo rozumiem co ten wzrost ma powodowac?

Bardzo możliwe, nie wiem nie porównywałam składów. Jeśli są rzeczywiście identyczne to nie ma to naukowego poparcia.

Do góry