reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

oj,a ja znowu mam tego leżenia już dość.... z chęcią bym posprzątała, wymyła wszystkie szafki,całe szkoło...wyszorowała całą łazienkę... :D:D a dodam,że sprzątać nie lubię:-D
A co do kremów na rozstępy - ja już mam kilka na brzuchu po pierwszym dzidziusiu - taka pamiątka po nim - no więc coś czuje,że będzie tylko więcej.. tylko błagam Boże - nie chce tygrysa na brzuchu.... :D
Witamin nie biorę - lekarz kazał dopiero po 11 tyg, więc się wstrzymałam.. ja będę brała witaminy bez jodu, ze względu na moją chorobę tarczycową. Nazywają się elavit. Kupiłam już jedno opakowanie 38zł 30 tabletek :wściekła/y:

reklama
dzemo jeśli o mnie chodzi to mi również podoba się tak jak jest. Natomiast jeśli ktoś chce mieć przejrzysty wątek tylko ze zdjęciami i tygodniami to może zrobić wątek o tytule album i wkleić zdjęcia, które już były i wklejać które będą, ale to trochę bez sensu powielanie wątków. Wg mnie off topiki będą istnieć zawsze :)

A ja dzisiaj mam zamiar posiać rzeżuchę, bo została mi tylko jedna tacka a na kanapki i do sałatek w sam raz :)

Ja jeszcze nie biorę żadnych witamin, tylko kwas foliowy, mam wykupić ladee vit czy jakoś tak w kwietniu chyba :)

A na brzuszek najlepszy podobno najtańszy z rossmanna, podobno w tych drogich nieadekwatna jest jakość do ceny. Za firmę się płaci po prostu :) ja smaruję już, ale nieregularnie muszę się spiąć.

Co do naczyń... na szczęście mam zmywarkę! Wspaniały wynalazek.

Ostatnia edycja:
Przyłączam się do tych co siedzą na kanapie z laptopem :-) tylko u mnie dochodzą w międzyczasie skłony i zabawa z synkiem :-) A zabawki jak leżały tak leżą nie mogę ruszyć do tego tyłka.

Qrde dopadają mnie wieczorne mdłości :-(

Ja mam od II trymestru brac Centrum Materna, bo wg mojej gin jako jedne z nielicznych na rynku maja dobra dawke jodu (200 a nie 150), poza tym maja normalna cene - w aptekach internetowych 90 tabletek kosztuje niecale 40zl :-)

Ten Ladee Vit też ma 200mg jodu, ale nie wiem ile kosztuje, coś koło 40zł/30tabl. Zdzierstwo :wściekła/y: szkoda, że zamienników nie ma.

Pannacota, a sprawdzałaś ceny właśnie w aptekach internetowych?

Słuchajcie, a co do Centrum Materna ja słyszałam, że po nich są bardzo duuże dzieci. U dwóch koleżanek się to potwierdziło, ale one również (po fakcie o tym słyszały). Pisząc duuże dzieci mam na myśli bąble powyżej 4kg. Często taka waga powoduje, ze poród kończy się cc, oczywiście w zależności od budowy matki także...

reklama
Gary pomyłam to wam skład witamin Pharmaton Matruelle wkleje:
SkadnikIlość (1 kapsułka)* %ZDS
Kwas Omega-3300 mg-
50% DHA150 mg-
Witamina C85 mg106%
Witamina B318 mg112%
Witamina E15 mg125%
Witamina B61,9 mg114%
Witamina B11,4 mg100%
Witamina B21,4 mg100%
Kwas foliowy600 µg300%
Witamina A333 µg42%
Biotyna30 µg20%
Witamina D5 µg100%
Witamina B122,6 µg104%
Żelazo27 mg193%
Cynk11 mg110%
Magnez10 mg3%
Miedź1 mg100%
Jod200 µg133%
Selen60 µg109%
Molibden50 µg100%

* procent realizacji zalecanego zapotrzebowania.
Kwas omega-3, żelatyna, olej sojowy rafinowany- sub. wypełniająca, glicerol, kwas askorbinowy (wit. C), fumoran żelazawy, siarczan magnezu, siarczan cynku, lecytyna- emulgator, amid kwasu nikotynowego (wit. B3), D-alfa-tokolerol (wit. E), laktoza jednowodna - nośnik, wapnia wodorofosforan bezwodny- nośnik, siarczan miedziowy, beta- karoten, chlorowodorek pirydoksyny, wanilina- aromat, monoazotan tiaminy (wit. B1), ryboflawina (wit. B2), E172- barwnik, kwas foliowy, jodek potasu, karmina- barwnik, chlorek chromu, selenian sodu, molibdenian sodu, dwutlenek tytanu- barwnik, biotyna, cholekalcyferol (wit.D), cyjanokobalamina (wit. B12)

KOSZT 60 TABL TO OK 80 ZŁ.

Do góry