reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

dokładnie na temat gazów to lepiej głośno nie mówić... mi się właśnie brzuch powiększył, nawet wczoraj ciocię taką dalszą spotkałam a ona mówi: widzę, że Was przybędzie. Byłam w szoku bo ona nic nie wiedziała a tu przecież dopiero koniec 9 tyg czy 10. Ja co do syfków to normalnie nie chce mówić! Mam od początku ciąży zesypane całe czoło, sporo też mam na brodzie. Aż sama jestem w szoku i mnie to wkurza! Mdłości i wymiotów brak i mam nadzieję, że się już nie pojawią
oj kate mi by się też coś przydało na te syfki bo to jest straszne! to faktycznie do wizyty jeszcze troszkę czasu masz :)

reklama
moze ze mnie egositka ale ciesze sie ze tymi gazami sama nie jestem:D:p

ja dzis jeszcze nic nie pilam a w wc od rana bylam juz chyba z 6 raz!!!! w nocy wstaje tylko raz poki co...i tez mam wrazenie jakby macica sie powiekszyla???

Haha to i ja się przyłaczam ja mam straszne wzdęcia przez co mój brzuch wydaje się taki duży a to dopiero 6 tydzień OM

moze ze mnie egositka ale ciesze sie ze tymi gazami sama nie jestem:D:p

ja dzis jeszcze nic nie pilam a w wc od rana bylam juz chyba z 6 raz!!!! w nocy wstaje tylko raz poki co...i tez mam wrazenie jakby macica sie powiekszyla???

Ja w nocy tez wstaje 2 razy siku a wczoraj wieczorem poszlam raz, chyba wysikalam z litr, polozylam sie do lozka i za 10 minut to samo :p
Co do bakow, mam to samo - ale nie jestem sama, jak cos uleci to moj TZ poprawia po mnie i jest wesolo :D

Uff ... a ja myślałam, że tylko ja idę na rekord z wielkością brzucha :D
Zastanawiam się co jutro włożę, bo jak wkładam swoje spodnie,no to czuje dziwny dyskomfort...najlepsze są więc wielkieee dresy albo leginsy ukochane:))
Siusianie - normalka.. ale oczywiście ostatnio dałam popis, bo poszłam na badania,a rano nie miałam pojemniczka na mocz..poszłam wcześniej do apteki, stoję później w kolejce do badań.. wchodzę do środka - Pani pyta czy mam mocz,mówię -" no w chwili obecnej nie mam, ale da mi Pani 5 min, bo z tym problemów żadnych ostatnio nie mam" ... Pani wybuchnęła śmiechem,a ja po 2 minutach wróciłam z pełnym pojemniczkiem :) Są plusy:))):rofl2:
Wstaje w nocy raz... ale chodzę późno spać. Więc później jeszcze ok 2-3 i nad ranem :) Oczywiście idę z zamkniętymi oczami do łazienki...obym nie wyrżnęła tylko :-D

Rajani ja tez sie pocieszam- a raczej MoNż mnie pociesza wturujac melodyjnie:D bekam tez:) a potem mówie pozdrowienia od Groszka:p

Kate na twarzy mam pojedyncze (konkretnie 2 syfki) za to na plecach jak jakas wysypka- jak to zobaczylam to bylam przerazona kazalm męzowi obejzec dokladnie czy to nie jakies uczulenie- bo mam plecy cale w czerwone kropki! szok!

Nula nie wiem czy juz cos widac u Ciebie czy nie- ale znam osobiscie ludzi ktorzy maja jakis"dar" i widza po oczach, nie wiem twarzy! ponoc to widać tylko trzeba umieć patrzeć!

ostatnio spodobalo mi starodawne stwierdzenie "przy nadziei" jestemy przy nadziei:)

ja na szczęście w nocy nie muszę wstawać siku, wystarczy mi raz przed spaniem i ok. Ale też dość często chodzę
die_perle mi się wydaje, że to dlatego, że mam właśnie taki brzuch już spory i chyba dlatego. Koleżanki z uczelni nic nie wiedzą jeszcze (poza 1, która ostatnio jak wylądowałam w szpitalu to ściemniała, że mam gorączkę i zapalenie oskrzeli bo nie chciałam wtedy jeszcze wszystkim mówić) ale jutro na pewno już zauważą więc trzeba się będzie pochwalić :)

Ostatnia edycja:
Ja dzis dzwonilam do swojej przyjaciółki z Polski-pracowalysmy razem i dzwonilam do pracy wlasnie- i akurat przyszli chlopcy(policjanci- bo ja w policji pracowalam) kwiaty im dawac na dzien kobiet- i mi tez skladali zyczenia- krzycząc do słuchawki "rosnij duza:p "sie moja przyjaciólka wypaplala:p no ale milo mi bylo :)

hej dziewczyny, ja się nie odzywałam bo miałam takie mdłości i wymioty, ze z łożka nie wstawałam. W środę tylko do lekarza pojechałam, wszystko ok, serduszko biło, dzidziuś 1 cm. Także wszystko w porządku. Muszę się zgłosić do polożnej.

Pietrucha ja tez jak ide nad ranem do wc- to jak zombie- rece tylko przed siebie wyciagam zeby w cos nieprzykurzyc- mąż sie smieje ze mnie strasznie ze jak pijaczek z zamknietymi oczyma..nawet drzwi do wc nie zamykam:p tylko siuuuuuurrrrrrrrrrrr i do lozka:D

Monia
gratulacje :)

reklama
Coś mi nie idzie to sprzątanie :eek: No, może kuchnię trochę ogarnęłam. Chyba musiałabym wyłączyć pudło. Ale ogólnie to mi się nie chce, bo czuję się tak jak ta pogoda za oknem - łeee...

nula kciuki za pisanie - pamiętam jak mi szło pisanie pracy; ale w grudniu nie miałam nawet pierwszego rozdziału, a w styczniu zapadła decycja o obronie w lutym i potem poszłooooo... Jej, kiedy to było....
I nie pytaj jak mój M do szpitala jechał - w aucie skurcze się nasilały; przeszło 35 km pokonał w niespełna 20 minut - szczęście, że niedziela była, to ruch był mniejszy, choć nie aż tak, bo akurat piękna wiosenna pogoda wtedy się zrobiła, to ludziska korzystali ;-)

Antiope synek miał tylko 3620g (ale szacowali, że ponad 4kg) i 57cm.
O olejku do masażu nie słyszałam, ale ogólnie, żeby masaż szyjki robić - ja próbowałam, ale coś mi cierpliwości brakowało ;-) Natomiast można pod koniec ciąży brać olej z wiesiołka - ma on pomóc w rozwieraniu szyjki; ja brałam i może dlatego poszło tak gładko?
Ja przez całą ciążę miałam przeczucie na dziewczynkę, ale wyszedł nam chłopaczek :-)
O rany! Nie tylko u mnie pożary ostatnimi czasy ;-) Ale u mnie z gapiostwa, to głównie wszystko z rąk mi leci. A dziś chciałam patelnię włożyć do umycia do... piekarnika :-D

deli no piękna postawa Twojego Pana :tak: Zdrówka dla Olusi

die perle
brzuszki rosną - ja wczoraj guzik od spodni odpinałam, bo mnie już cisnął. Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc będę wskakiwać w ciążowe, bo wyjścia nie będzie.
Gazy to jeszcze małe zło - są gorsze problemy :sorry:

syfki tez mi się pojawiają tu i ówdzie (a już myślałam przez chwilę, że mi się cera poprawia - jak przy Rafale), ale ja przyzwyczajona jestm, bo to moja codzienność :confused2:

monia super, że maluszek rośnie. No a mdłości kiedyś ustapią - oby jak najszybciej ;-)

Patrzy na mnie taka wielka sterta prasowania, a ja zerkam na żelazko i nie rozumiem czemu się samo poprasować nie chce :confused:

Do góry