reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
martOocha ja też mam debilne sny. Dziś na przykład było o lwie w którym zakochała się żyrafa, czy może na odwrót… :-D

Deli do lekarza marsz!

Rajani głowa do góry - ja przy 162cm zaczynałam pierwszą ciążę od 71kg (po tym, jak się zaczęłam odchudzać z 75 :no:), po porodzie ładnie mi w dół poleciało, blisko 60 już było, ale jakoś tak potem wróciły kilosy i teraz startuję znów z 71 ;-)

Antiope ten wiesiołek to się akurat łyka ;-) Ja Ci powiem szczerze, że ja to bym tam do środka niczego nie pakował, bo w naszym stanie jesteśmy bardziej podatne na infekcje i różnie to może być. Z tym masażem to ja po prostu pod prysznicem próbowałam, ale jak mówiłam - za duży leń byłam.

Dżaga ja to mam tak, że im więcej rzeczy do zrobienia, tym lepiej jestem zorganizowana. Ale teraz to mnie normalnie takie rozleniwienie wzięło, że głowa mała. Ale ja wiem - to wszystko przez neta, niestety...

die perle powiedz panu M, że troska jest wskazana, ale już przesada nie. A szparagową można i zwykłą fasolę też - jeśli nie masz po niej wzdęć :-p No i musisz mu powiedzieć, że już absolutnie niewskazane jest drażnienie kobiety w ciąży :-D

deli marsz do tego lekarza - KOP!

mart0ocha witajcie buzujące hormony ;-) Ale się nie przejmuj - ja często gryzę; nawet nie będą w ciązy :-)

Obiad trzeba by zrobić, a na samą myśl robi mi się niedobrze. Hmmm...
A Rafał się już zabiera za deskę do prasowania - chyba chce pomóc leniwej mamusi. Kochane dziecko :tak:

Tak na koncowke ciązy dobra jest herbata z lisci malin- powoduje skorcze macicy, wiesiolka mozna rowniez brac jesli ktos moze- ja np. nie moge, a z doswiadczenia polecam refleksoterapie- jak ktos ma mozliwosc skorzystania to suepr sprawa!

Ja to raczej złagodnialam w ciązy przynajmniej na poczatku- wzruszam sie na wszytkim tym na czym sie zwruszac nie powinna dorosla raczej nieormantyczka....wczoraj ma Młoda ogladala krola lwa i wlazlam do pokoju akurta na piosenke- miłośc rośnie w okół nas w magiczną jansą nooooooooooooccc...zaczelam spiewac jak głupia i sie popłakałm:p i taka zryczana dalje spiewalam piesn głosem przypominajacym marcujacego sie kota...córka patrzyla na mnie lekko zdezorientowana MoNż przybył pospiesznie z kuchi zobaczyc co sie dzieje..a Pipka...pipka myslala ze mi sie cos dzieje i mnie kocimi ząbkami za nogawke getrów łapala i chyba chciala zabrać odciągnąc uratowac?? no nie wiem...hormony ech hormony......a na codzien jestm osa:p zlosliwa i niemila:> a w ciazy takie beczydlo

Natalie trzymaj się i znajdź, choćby na siłę, dobre strony leżenia w szpitalu.
Kate powodzenia na USG.
A mi pryszcze powoli znikają (chyba, że to moje pobożne życzenia). Zmienność nastrojów?...Oj tak!
A co do porodów to ja miałam cc. Pierwszy dzień był trudny, ale potem rewelacja. Na drugi dzień zeszłam dwa piętra po schodach do sklepiku- patrzyli na mnie jak na Marsjankę. Faktycznie porównując z innymi dziewczynami, które rodziły w tym czasie co ja, to ja zregenerowałam się nieprawdopodobnie szybko! Tzn. bolało, ale do wytrzymania. Miałam cc z powodu nadciśnienia co okazało sie już po przyjeździe na porodówkę. Teraz niestety też mam za wysokie ciśnienie i muszę brać leki.
Wyjściowa waga 68-69 przy 168 chyba dokładnie tak jak Rajani.
Z przykrością (a może i nie) stwierdzam, że jestem z nas najstarsza!:baffled:
No i mam wyznaczone USG prenatalne na 26.03 czyli w urodziny mojego syna- dobry znak? W MOIM WIEKU bezpłatne!:-D

Natalie trzymaj się i znajdź, choćby na siłę, dobre strony leżenia w szpitalu.
Kate powodzenia na USG.
A mi pryszcze powoli znikają (chyba, że to moje pobożne życzenia). Zmienność nastrojów?...Oj tak!
A co do porodów to ja miałam cc. Pierwszy dzień był trudny, ale potem rewelacja. Na drugi dzień zeszłam dwa piętra po schodach do sklepiku- patrzyli na mnie jak na Marsjankę. Faktycznie porównując z innymi dziewczynami, które rodziły w tym czasie co ja, to ja zregenerowałam się nieprawdopodobnie szybko! Tzn. bolało, ale do wytrzymania. Miałam cc z powodu nadciśnienia co okazało sie już po przyjeździe na porodówkę. Teraz niestety też mam za wysokie ciśnienie i muszę brać leki.
Wyjściowa waga 68-69 przy 168 chyba dokładnie tak jak Rajani.
Z przykrością (a może i nie) stwierdzam, że jestem z nas najstarsza!:baffled:
No i mam wyznaczone USG prenatalne na 26.03 czyli w urodziny mojego syna- dobry znak? W MOIM WIEKU bezpłatne!:-D

Wiec USG prenatalne mamy w tym samym dniu !

Gaga:) strowinko:p daj spokoj, ale faktycznie patrzylam na liste i te co maja 3 z przodu sa nieliczne...moze stare ale jare:p
Powodzenia na prenatalnych- ja tez mam za darmo- ale tak sie boje ze ło matko- moje dopiero 5.04....tez masz takiego pietra???

reklama
Szalenstwo, pozmywalam. Teraz porzadek w kuchni, kurze i odkurzyc i do lozka :)

Kupilam wczoraj farbe do wlosow L'oreal'a bez amoniaku moze w weekend wrzuce ja na swoje siano na glowie :p

Do góry