martoocha a czy to nie wszystko jedno?
Wybierzcie sie do jakiegos baby maxxa czy nawet marketu i wyjdzcie z wanienka, ktora Wam sie spodoba i bedzie dobra rozmiarowo. Chyba wiekszosc z nich jest w sumie dosc podobna rozmiarowo -mam na mysli standardowe wanienki dla niemowlakow
Ja za wszystkim patrze na allegro, moze tam jak wpiszesz "duża" i zaznaczysz ze tez w opisach ma szukac to znajdziesz cos fajnego
Agnes ja w ogole jej ze trzy razy patrzylam za pleśniawkami do buzi i nic nie widzialam. Dopiero dzisiaj takie male biale koleczko, czerwonawe w srodku i kilka bialych plamek na jezyku. Wczoraj myslalam ze to pozostalosci po mleku. A lekarstwo sie zwie Aphtin - tam jest napisane ze u dzieci ponizej roku nalezy najpierw zapytac lekarza ale nam farmaceutka polecila, mowila ze sama stosowala u swojego niemowlaka kiedys na plesniawki. Poprawa jest bardzo szybko i w miare latwo to nalozyc bo to żel.
A ja robie drugie podejscie do otrzymania becikowego - tyle dokumentow nawet sąd nie chcial. Nawet akt urodzenia Sary potrzebuja...Oczywiscie ostatnio jak bylam to nie mialam.
szczesciara my z marchewka ostroznie, bo Mloda sie zatwardzala po niej. Raczej ziemniak, dynia, a dzisiaj sliwka
Matko jak ona ta sliwke zjadala... I Zuzka tez wciaz ulewa :/ Znowu gastrotuss dajemy, bo mocniej ulewala. Dzisiaj juz lepiej na szczescie. Ale tez czasem ulewa nawet ziemniakiem - chociaz wtedy to raczej śliną, bo ma nadprodukcje straszna...
aaa...dzisiaj jak zwykle wisialam nad Zuzka, ktora byla na przewijaku powtarzajac "maamaaa"
, na co moje dziecko odpowiedzialo wyraznie "ga ga". To jej pierwsza wypowiedz z samogloska "a" - do tej pory bylo guu, ghh, gii, giee lub inne piszczace i bąbelkujące odgłosy. A dzisiaj tak ladnie i wyraznie zagaworzyla...oby to byl wstep do prawdziwego gaworzenia juz, bo bylo to przeslodkie
No i moja Klucha zorientowala sie, ze jak lezy w kojcu, to moze przewrocic sie na bok, zlapac szczebelkow i probowac siadac. Oczywiscie poki co efekty sa raczej marne, a Zu sie wkurza, ze nie daje rady sie podciagnac, ale technika juz dobra (ciekawe czy ma tego swiadomosc?
Generalnie sie juz bardzo wkurza przy przewrotach na bok, bo chcialaby na brzuch od razu, ale utyka wpol drogi i sie prezy jak do kupy
Raz jej sie udalo, ale czystym przypadkiem, bo raczka jej sie zawinela pod brzuch, wiec przeleciala na brzuszek. Ale frustrat jest straszny