Hej, coś ostatnio nie mam czasu na pisanie... U nas wiosna na całego
Szczęściara przykro mi... Trzymaj się, zdrówka dla Frania. No i jego waga imponująca
Aga Agi ale mieliście straszne przeżycie, oby to już się nie powtórzyło! Co do mleka Hipp to Tomek je i jest super, zresztą podobnie było przy Bebiko i bebilonie, na każde mleko dobrze reagował. Tylko że on je jedną butlę wieczorem po kąpieli.
Anecia a co mężowi dolega??
Agitatka u Ciebie też przeżycie okropne, skoro to nie pierwszy raz to co lekarz na to?
Co do sposobów na płacz- Tomek jest raczej grzeczny i mało płacze, u nas działa wzięcie na ręce, zmiana pozycji i cycek, bo smoczka niestety nie chce już ssać. Za to na spacerach drze się ostatnio jak szalony i nic nie działa :/
Agnes dobrze że uspokoiło się z karmieniem Dawida, może to faktycznie przez katarek?
Wenus nasza Nela mówi dopiero od roku, a chodziła prawie 2 lata do żłobka więc teoretycznie powinna gadać. Najlepiej skonsultuj to z jakimś specjalistą, ale nie przejmuj się póki co, bo pediatrzy czasem pieprzą jak oparzeni- jak Nela miała 2 miesiące to pediatra stwierdziła że na pewno jest ona niedorozwinięta bo się nie usmiecha i na gwałt do neurologa nas wysłała!!
Tulipania czasem śpi z otwartą paszczą, a z językiem to jest to normalne, przynajmniej Tomek tak robi i Nela też jęzor wywalała.
Aniula jak ja lubię obiadki u mamy
mój synek też leniuszek, jakoś za specjalnie nie spieszy się to przewracania.
Jak Ci idą ćwiczenia? Co cwiczysz? Ja 2 razy w tygodniu chodzę na aerobik, a od dziś zaczynam jeszcze przysiady, takie wyzwanie 30 dniowe na pośladki
Martoocha ja bym zaczęła od glutenu na początek, możesz kupić manne z bobovity i zacząć podawać, a później mieszać np. z warzywami, albo gotować zwykłą manne na wodzie. Ja za jakiś miesiąc zacznę, bo gluten należy podawać u cycowych po skończeniu 4 miesięcy, a przed ukończeniem 6 miesięcy.
Tomeek jak daje czadu wieczorami (to samo co u Stelli) to jak luknie w tv to jest spokój, ale ja jemu nie pozwalam ogladać telewizji, zawsze ustawiam go tak, żeby nie miał możliwości oglądania. Nela też bardzo późno zaczęła oglądać bajki, jak miała 2 lata to zaczęliśmy jej puszczać mini mini.
Ubranek nie prasuję wcale. Jak byłam w ciąży i to poprałam i poprasowałam, a teraz nie prasuję nic a nic. Po założeniu nie widać różnicy, a bakterii się nie obawiam, bo idąc tym tokiem myslenia to trzeba by było prać i prasować wszystko, z czym na dziecko styczność.
Nie wiedziałam że 2 razy poroniłaś, przykro mi...
Też nie widziałam pampersów 3+
Paulinek masz rację z tymi lekarzami- z Nelą byłam u neurologa to popisała na ponad stronę w książeczce co jej jest, kazała robić usg mózgu itp, a za 2 miesiące na kontroli co? Dziecko zdrowe i nic jej nie jest!! A co ja się strachu najadałam i kasy wydałam...
A gluten daj sam albo z warzywkami
Charlene ja czxasem Tomka cyckiem uspokajam i on tak usypia i też siedzę bez ruchu, żeby tylko pospał
Zazdroszczę sesji, dobrze że moja przyjaciółka ma bardzo dobry aparat (30 000 zł bo to do portalu internetowego potrezbowali) i czasem pstryka nam fotki
Ten mój syn to ma moc, on prawie nie śpi w dzień!! Dziś od rana od 9 do teraz przespał w sumie z 50 minut, nawet na spacerze nie spał, a byliśmy 2 godziny (za to darł się większość czasu).
Żeby chociaż w nocy ładnie spał, to on budzi się na jedzenie z 3-5 razy :/ Dobrze że chociaż po butli śpi dłużej...