reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Kasia to ja nie miałam pojęcia o takich wynalazkach hehe, ciekawe czy u mnie by sie coś nazbierało... a próbowałas już podać Tosi takie odmrażane? bo słyszałam że nie wszystkie dzieci takie mleczko wypiją...
jeszcze nie próbowałam, ale przede mną wizyta u gina i stomatologa więc będę musiała mała z mężem zostawić to pewnie zamrożone mleko pójdzie w ruch, no i zbliżają się moje imieniny, to może bym się wyrwała z domu na jakąś kolacje:)

i dolewasz do butli przez caly dzien to co zleci ?? mozna tak ?? bo ja wylewam to melko , bo nie wiem czy mozna je mieszac tak ...
położna mówiła ze można zbierać przez 1 dzień, więc tak robię, zbieram przez jeden dzień i trzymam w lodówce, a potem przekładam do zamrażarki:)

mała dzisiaj ładnie śpi więc idę to wykorzystać i może ja się wyśpię:)

reklama
Hejka Mamuśki

Jagmar- melduję że po wczorajszej mojej uczcie makowej małej nic nie jest :tak: aż zdziwko mnie walnelo bo czekałam na najgorsze ;-)

Ja tez jadłam rogaliki makowe z cukierni i małej nic nie było...ale zjadłam tylko dwa małe bo sie bałam:(

kurcze,doczekałam sie i ja!Moja córunia przespala od 22.30 do prawie 5 rano!!!!!!wiem ze to jednorazowy wybryk,ale ciesze sie jak głupia:)
ja już po kawce,nie wiem co ze sobą zrobic ze szczescia i wyspania he he he

cześć
Ja też wyspana dzisiaj obie się obudziły w nocy (malutka nawet 2x) ale za to do 9:30 była cisza i spokój i mogłam sobie rano odespać. Zosia chyba zapomniała, że ma wcześnie wstać. Teraz za to muszę się streszczać bo z koleżanką umówiłam się na spacer, jest po 10 a ja z mokrą głową i bez śniadania ;p.

Dziewczyny,

Możecie polecić jakiś nawilżacz powietrza, jakiś sprawdzony? buszuję na allegro i szukam czegoś ;-)

U nas nocka mineła okey i powiem wam że widze efekty odstawienia herbatki laktacyjnej :tak: bączki są ale już nie w takich bólach jak dotąd i wigóle odstawiłam małej debridat i inne cuda wianki i jest okey i niech tak będzie :tak:

W sobotę idę do fryzjera w końcu trochę się ogarnę bo normalnie patrzeć na siebie nie mogę :angry: no i zostalo mi jeszcze 6 kg do zrzucenia tylko jak tu zrzucic jak ja ciągle biszkopty wpierdzielam i nie mogę się opanować:baffled:

Dziewczyny,

Możecie polecić jakiś nawilżacz powietrza, jakiś sprawdzony? buszuję na allegro i szukam czegoś ;-)

U nas nocka mineła okey i powiem wam że widze efekty odstawienia herbatki laktacyjnej :tak: bączki są ale już nie w takich bólach jak dotąd i wigóle odstawiłam małej debridat i inne cuda wianki i jest okey i niech tak będzie :tak:

W sobotę idę do fryzjera w końcu trochę się ogarnę bo normalnie patrzeć na siebie nie mogę :angry: no i zostalo mi jeszcze 6 kg do zrzucenia tylko jak tu zrzucic jak ja ciągle biszkopty wpierdzielam i nie mogę się opanować:baffled:

Biszkopty ....ja tez nie wiem co mnie kusi za każdym razem jak ide do sklepu żeby je kupić i raz dwa paczka znika.

U mnie jeszcze 2 kg do wagi wyjsciowej ale za bardzo na to nie zwracam uwagi.

Wczoraj pierwsze szczepienie zaliczylismy wykupiłam w końcu szczepionkę 6 w 1 , chyba faktyczne największy stres jest dla rodziców (mój mąż aż odwrócił głowę jak małego szczepiła), rotawirusy sobie odpuśliłam póżniej tylko na pneumokoki zaszczepię.

Witajcie:) Wiem, że długo się nie odzywałam, ale prawie 3 tygodnie byliśmy w szpitalu, bo mały miał infekcję poporodową, a potem jeszcze zalewowe zapalenie płuc. No, ale już jest teraz ok, tylko czasu nie mam żeby trafić do kompa, stąd taka długa nieobecność.

Gratuluję wszystkim mamusiom:)

jeszcze nie próbowałam, ale przede mną wizyta u gina i stomatologa więc będę musiała mała z mężem zostawić to pewnie zamrożone mleko pójdzie w ruch, no i zbliżają się moje imieniny, to może bym się wyrwała z domu na jakąś kolacje:)

położna mówiła ze można zbierać przez 1 dzień, więc tak robię, zbieram przez jeden dzień i trzymam w lodówce, a potem przekładam do zamrażarki:)

mała dzisiaj ładnie śpi więc idę to wykorzystać i może ja się wyśpię:)
a w czym mrozisz w jakis specjalnych pojemniczkach? ja chcem swoje zaczac zbierac i mrozic bo swieta za miesiac a ja uwielbiam pierogi z kapusta:D

Dziewczyny,

jak znajdziesz nawilzacz Rubber to ten jest bardzo dobry sprzedawalam nawilzacze wiec mialam okazje wiele z nich przetestowac..... ten jest naprawde warty ceny a drogi bardzo nie jest przede wszystkim ma duzy zbiorniczek na wode i mozesz go spokojnie zostawic wlaczonego na cala noc i wody nie zbraknie:)

o dokladnie taki to jest:) http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-jonizator-sanico-rubber-i1926132563.html
j
ak masz gdzies blisko leroy merlin to tam powinny byc widzialam za 99zl wlasnie i juz za wysylke nie placisz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny,

Ja też mam sanico i jestem z niego zadowolona. Przetestowałam już kilka i tej firmy są zdecydowanie najlepsze. Z tym, że ja mam taką uproszczoną wersję bez bajerów i z małym pojemnikiem (starcza na noc i trochę) SANICO ULTRADŹW. NAWILŻACZ POWIETRZA ESSENCE PROMO (1916664182) - Aukcje internetowe Allegro

Witajcie:) Wiem, że długo się nie odzywałam, ale prawie 3 tygodnie byliśmy w szpitalu, bo mały miał infekcję poporodową, a potem jeszcze zalewowe zapalenie płuc. No, ale już jest teraz ok, tylko czasu nie mam żeby trafić do kompa, stąd taka długa nieobecność.

Gratuluję wszystkim mamusiom:)
o kurczę to długo w tym szpitalu "bawiliście". Całe szczęście, że już wszystko dobrze i mogliście do domu wrócić.

czesc laseczki!

niestety nie nadrobie... ale moge napisac co u mnie. mala wlasnie spi, mam nadzieje ze padla chociaz na te 2 h. coraz sprawniej idzie mi opieka nad nia, ale niestety M. juz do pracy wrocil, wiec nie bardzo ma mi kto pomoc. spie 4-5 h na dobe, bo w dzien kompletnie nie umiem zasnac, a w nocy to wiadomo... jest jak jest. czasem przesypia 4 h, czasem co 2 sie budzi i chce cycka :-D sloneczko wazy juz 4,6 kg. mialysmy problem z odparzeniami i ropiejacym oczkiem, ale kapiele w krochmalu pomogly na pupe, a sol fizjologiczna na oko. przewijanie i przebieranie juz nie stanowi takiej masakry jak wczesniej, ale nadal marudzi. polubila za to kapiele bardzo, tylko ze w bardzo cieplej wodzie. codziennie chodzimy na spacery. usypiam glownie w wozku, staram sie nie na rekach, bo juz i tak odpadaja...buziaki dla was dziewczyny!

reklama
Ja też mam sanico i jestem z niego zadowolona. Przetestowałam już kilka i tej firmy są zdecydowanie najlepsze. Z tym, że ja mam taką uproszczoną wersję bez bajerów i z małym pojemnikiem (starcza na noc i trochę) SANICO ULTRADŹW. NAWILŻACZ POWIETRZA ESSENCE PROMO (1916664182) - Aukcje internetowe Allegro

o kurczę to długo w tym szpitalu "bawiliście". Całe szczęście, że już wszystko dobrze i mogliście do domu wrócić.
ten tez mialam mozliwosc sprawdzania ale w porownniu z rubberem starcza na bardzo krotko ale plus taki ze jest mniejszy :) generalnie ja jak bym miala sobie kupic to Rubbera:)
ale jakos drogo jest na allegro ten maly u mnie kosztowal 49 zl..... no chyba ze ceny tak w gore poszly.....

Do góry