reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Kasia to ja nie miałam pojęcia o takich wynalazkach hehe, ciekawe czy u mnie by sie coś nazbierało... a próbowałas już podać Tosi takie odmrażane? bo słyszałam że nie wszystkie dzieci takie mleczko wypiją...
jeszcze nie próbowałam, ale przede mną wizyta u gina i stomatologa więc będę musiała mała z mężem zostawić to pewnie zamrożone mleko pójdzie w ruch, no i zbliżają się moje imieniny, to może bym się wyrwała z domu na jakąś kolacje:)

i dolewasz do butli przez caly dzien to co zleci ?? mozna tak ?? bo ja wylewam to melko , bo nie wiem czy mozna je mieszac tak ...
położna mówiła ze można zbierać przez 1 dzień, więc tak robię, zbieram przez jeden dzień i trzymam w lodówce, a potem przekładam do zamrażarki:)

mała dzisiaj ładnie śpi więc idę to wykorzystać i może ja się wyśpię:)

reklama
Hejka Mamuśki

Jagmar- melduję że po wczorajszej mojej uczcie makowej małej nic nie jest :tak: aż zdziwko mnie walnelo bo czekałam na najgorsze ;-)

Ja tez jadłam rogaliki makowe z cukierni i małej nic nie było...ale zjadłam tylko dwa małe bo sie bałam:(

kurcze,doczekałam sie i ja!Moja córunia przespala od 22.30 do prawie 5 rano!!!!!!wiem ze to jednorazowy wybryk,ale ciesze sie jak głupia:)
ja już po kawce,nie wiem co ze sobą zrobic ze szczescia i wyspania he he he

cześć
Ja też wyspana dzisiaj obie się obudziły w nocy (malutka nawet 2x) ale za to do 9:30 była cisza i spokój i mogłam sobie rano odespać. Zosia chyba zapomniała, że ma wcześnie wstać. Teraz za to muszę się streszczać bo z koleżanką umówiłam się na spacer, jest po 10 a ja z mokrą głową i bez śniadania ;p.

Dziewczyny,

Możecie polecić jakiś nawilżacz powietrza, jakiś sprawdzony? buszuję na allegro i szukam czegoś ;-)

U nas nocka mineła okey i powiem wam że widze efekty odstawienia herbatki laktacyjnej :tak: bączki są ale już nie w takich bólach jak dotąd i wigóle odstawiłam małej debridat i inne cuda wianki i jest okey i niech tak będzie :tak:

W sobotę idę do fryzjera w końcu trochę się ogarnę bo normalnie patrzeć na siebie nie mogę :angry: no i zostalo mi jeszcze 6 kg do zrzucenia tylko jak tu zrzucic jak ja ciągle biszkopty wpierdzielam i nie mogę się opanować:baffled:

Dziewczyny,

Możecie polecić jakiś nawilżacz powietrza, jakiś sprawdzony? buszuję na allegro i szukam czegoś ;-)

U nas nocka mineła okey i powiem wam że widze efekty odstawienia herbatki laktacyjnej :tak: bączki są ale już nie w takich bólach jak dotąd i wigóle odstawiłam małej debridat i inne cuda wianki i jest okey i niech tak będzie :tak:

W sobotę idę do fryzjera w końcu trochę się ogarnę bo normalnie patrzeć na siebie nie mogę :angry: no i zostalo mi jeszcze 6 kg do zrzucenia tylko jak tu zrzucic jak ja ciągle biszkopty wpierdzielam i nie mogę się opanować:baffled:

Biszkopty ....ja tez nie wiem co mnie kusi za każdym razem jak ide do sklepu żeby je kupić i raz dwa paczka znika.

U mnie jeszcze 2 kg do wagi wyjsciowej ale za bardzo na to nie zwracam uwagi.

Wczoraj pierwsze szczepienie zaliczylismy wykupiłam w końcu szczepionkę 6 w 1 , chyba faktyczne największy stres jest dla rodziców (mój mąż aż odwrócił głowę jak małego szczepiła), rotawirusy sobie odpuśliłam póżniej tylko na pneumokoki zaszczepię.

Witajcie:) Wiem, że długo się nie odzywałam, ale prawie 3 tygodnie byliśmy w szpitalu, bo mały miał infekcję poporodową, a potem jeszcze zalewowe zapalenie płuc. No, ale już jest teraz ok, tylko czasu nie mam żeby trafić do kompa, stąd taka długa nieobecność.

Gratuluję wszystkim mamusiom:)

jeszcze nie próbowałam, ale przede mną wizyta u gina i stomatologa więc będę musiała mała z mężem zostawić to pewnie zamrożone mleko pójdzie w ruch, no i zbliżają się moje imieniny, to może bym się wyrwała z domu na jakąś kolacje:)

położna mówiła ze można zbierać przez 1 dzień, więc tak robię, zbieram przez jeden dzień i trzymam w lodówce, a potem przekładam do zamrażarki:)

mała dzisiaj ładnie śpi więc idę to wykorzystać i może ja się wyśpię:)
a w czym mrozisz w jakis specjalnych pojemniczkach? ja chcem swoje zaczac zbierac i mrozic bo swieta za miesiac a ja uwielbiam pierogi z kapusta:D

Dziewczyny,

jak znajdziesz nawilzacz Rubber to ten jest bardzo dobry sprzedawalam nawilzacze wiec mialam okazje wiele z nich przetestowac..... ten jest naprawde warty ceny a drogi bardzo nie jest przede wszystkim ma duzy zbiorniczek na wode i mozesz go spokojnie zostawic wlaczonego na cala noc i wody nie zbraknie:)

o dokladnie taki to jest:) http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-jonizator-sanico-rubber-i1926132563.html
j
ak masz gdzies blisko leroy merlin to tam powinny byc widzialam za 99zl wlasnie i juz za wysylke nie placisz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny,

Ja też mam sanico i jestem z niego zadowolona. Przetestowałam już kilka i tej firmy są zdecydowanie najlepsze. Z tym, że ja mam taką uproszczoną wersję bez bajerów i z małym pojemnikiem (starcza na noc i trochę) SANICO ULTRADŹW. NAWILŻACZ POWIETRZA ESSENCE PROMO (1916664182) - Aukcje internetowe Allegro

Witajcie:) Wiem, że długo się nie odzywałam, ale prawie 3 tygodnie byliśmy w szpitalu, bo mały miał infekcję poporodową, a potem jeszcze zalewowe zapalenie płuc. No, ale już jest teraz ok, tylko czasu nie mam żeby trafić do kompa, stąd taka długa nieobecność.

Gratuluję wszystkim mamusiom:)
o kurczę to długo w tym szpitalu "bawiliście". Całe szczęście, że już wszystko dobrze i mogliście do domu wrócić.

czesc laseczki!

niestety nie nadrobie... ale moge napisac co u mnie. mala wlasnie spi, mam nadzieje ze padla chociaz na te 2 h. coraz sprawniej idzie mi opieka nad nia, ale niestety M. juz do pracy wrocil, wiec nie bardzo ma mi kto pomoc. spie 4-5 h na dobe, bo w dzien kompletnie nie umiem zasnac, a w nocy to wiadomo... jest jak jest. czasem przesypia 4 h, czasem co 2 sie budzi i chce cycka :-D sloneczko wazy juz 4,6 kg. mialysmy problem z odparzeniami i ropiejacym oczkiem, ale kapiele w krochmalu pomogly na pupe, a sol fizjologiczna na oko. przewijanie i przebieranie juz nie stanowi takiej masakry jak wczesniej, ale nadal marudzi. polubila za to kapiele bardzo, tylko ze w bardzo cieplej wodzie. codziennie chodzimy na spacery. usypiam glownie w wozku, staram sie nie na rekach, bo juz i tak odpadaja...buziaki dla was dziewczyny!

reklama
Ja też mam sanico i jestem z niego zadowolona. Przetestowałam już kilka i tej firmy są zdecydowanie najlepsze. Z tym, że ja mam taką uproszczoną wersję bez bajerów i z małym pojemnikiem (starcza na noc i trochę) SANICO ULTRADŹW. NAWILŻACZ POWIETRZA ESSENCE PROMO (1916664182) - Aukcje internetowe Allegro

o kurczę to długo w tym szpitalu "bawiliście". Całe szczęście, że już wszystko dobrze i mogliście do domu wrócić.
ten tez mialam mozliwosc sprawdzania ale w porownniu z rubberem starcza na bardzo krotko ale plus taki ze jest mniejszy :) generalnie ja jak bym miala sobie kupic to Rubbera:)
ale jakos drogo jest na allegro ten maly u mnie kosztowal 49 zl..... no chyba ze ceny tak w gore poszly.....

Do góry