reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Witam się i ja wyspana jak nigdy :-D

Widzę ,że moje przypuszczenia co do herbatki potwierdziły się :crazy:
Ale cieszę się ,że mogłam pomóc i dzieciaczki mniej cierpią:sorry2:

Właśnie, proszek troisty stosowałam 12 lat temu u starszego syna, rodzice kazali mi to kupić i pamiętam ,że działało, teraz też mi mama krzyczała abym kupiła ale jak się okazało u nas jednak zbyteczne bo kolek nie ma :-D

No i ponawiam pytanie bo nie chce mi się wątku w tył przerabiać, któraś pytała o coś na popękane sutki, mam MALTAN która jest mi zbyteczna i jeśli na terenie polski to mogę wysłać bo szkoda by się zmarnowała, info na PW :-p

justys i mileczka juz wczoraj mialam napisac ale co siadalam do kompa to sie zaczynalo dziac ;) ja was dziewczyny podziwiam ze sobie tak dobrze same radzicie!!!! takie momenty zdarzaja sie kazdemu ale wam na pewno jest o wiee trudniej. moj maz pracuje na 24 godzinne zmiany wiec mam porownanie jak to jest byc samemu i z kims.... roznica kolosalna. Nawet to ze z kims mozna pogadac, przytulic sie, ze ktos wezmie dziecko na to pol godziny zebym zjadla cieply obiad - to naprawde ogromna pomoc.
Ja mam takie momenty kryzysowe najczesniej w nocy jak mala nie spi - po prostu ze zmeczenia....

Ja tez sie dzis wyspalam ;) mala spala od 2-6 rano i od 7 do 9.30, wiem ze dla niektorych z was to pewnie nie za duzo ale po serii nocy kiedy zasypiala o 4/5 rano mi sie wydaje ze rewelacja :-D

Mere dobrze ze juz jestescie w domku i ze malenstwo w koncu zdrowe! :-)

Hejj!
Mlody sie rozglada to sobie chociaz poczytalam i znow jest chwilka zeby cos wystukac na klawiaturze;)
Mere, kurcze to mieliscie przejscia... masakra jak ledwie sie maluszek urodzi, a tu juz takie problemy ze zdrowkiem. Najwazniejsze ze juz dobrze wszystko i jestescie w domku.

Jak Was tak czytam, z tymi problemami z maluszkami, o tych trudach macierzynstwa, to jakbym siebie widziala 4 lata temu... Z mloda podobnie wszystko przezywalam, a teraz to juz jakos innaczej.... Ale wiem ze tylko nie daj Boze jakies chorobsko i wymiekam...

W sumie jak tak spojrze, to ja mam wiecej problemow po ciazy ze soba niz z dieciakami w ogole... Od koncowki ciazy doskwiera mi bol stopy, a do lekarki rodzinnej powinnam sie wybrac jeszcze po skierowanie na badania krwi, ale jakos tak ciagle nie po drodze.... Poza tym ciagle wracaja mi plamienia wygladajace jak malo bardzo malo obfity okres, ale ilez mozna? Nawet porzadnego przytulanka nie mozna sobie zaplanowac, bo mam wrazenie ze mam wieczny okres;/
Mysle ze powodem moze byc to ze za duzo dzwigam, ale nie ma innej opcji, codziennie 2 razy musze z mlodym do przedszkola zaiwaniac i nosic go w foteliku po schodach(a jest coraz ciezszy), do tego noszenie wozka (niezbyt ciezki ale jednak) i tym sposobem chyba nie wszystko mi sie tam zagoilo jak powinno (czasem tez mi sie jakas dziureczka na bliznie po cc otwiera, ale to chyba od gatek, bo nie ma zadnej ropy, tylko sladowe ilosci krwi)....
Na kontroli po pologu babka powiedziala ze wszystko jest ok, ale wtedy jeszcze R zaprowadzal i przyprowadzal starsza....
No nic, jeszcze nie czas zebym sie zajela soba powazniej, ale pomarudzic moge...

Asionek, tak mi sie przypomnialo, bo Ty synka na brzuszku spac kladziesz, a u nas to taki nacisk klada zeby dzieci tylko na pleckach spaly ze szok... Za kazdym razem na wizycie sie mnie pytaja jak mlody spi i ze na brzuszku dopiero mozna klasc (spac) jak potrafi sie juz bezproblemowo przekrecac samo na plecki....

W ogole to my wczoraj wlasnie na wizycie bylismy kontrolnej i maly ma jakies 5940g i 60cm, wiec sobie rosnie klocuszek, ale na szczescie nie w zastraszajacym tepie.... Ale ogolnie wszystko ok, dostalismy skierowanie na badanie sluchu, bo tutaj wszystkim daja, a tak poza tym to babka nie widziala zadnych nieprawidlowosci...

No i koniec pisania, bo glomodor sie obudzil... W nocy sie cycem najada, do poludnia tez a po poludniu ma takiego gloda i wieczorem ze musze mu flache zapodac i czasem wtrabi full, a czasem tylko troszke;/

a w czym mrozisz w jakis specjalnych pojemniczkach? ja chcem swoje zaczac zbierac i mrozic bo swieta za miesiac a ja uwielbiam pierogi z kapusta:D
ja mrożę w butelkach aventu bo mam ich dużo:) zamroziłam 3 butelki 120ml i na razie nie mrożę więcej. Ale myślę o zakupie jakiś woreczków do mrożenia.
A ja kapuchę jem i jest wszystko ok:) wszystko jem.
co do mrożenia pokarmu na odległą przyszłość to wg mnie nie ma sensu bo pokarm się zmienia i dostosowuje do potrzeb dziecka i tak np ok 6-8 tyg. zmienia sie na pokarm właściwy

Asionek - mozna kupic go w aptece, kosztuje jakies 5-7zl.
Wskazania

Zaparcia, wzdęcia, kolka jelitowa, zaburzenia trawienia, czkawka, nadkwaśność.

Stosowanie

Doustnie, 1/4 łyżeczki do herbaty 1-3 razy dziennie.

Skład

100 g:
Substancje czynne – 49,6 g węglanu magnezu (Magnesie carbonas), 19,8 g korzenia rzewienia (Rei radix), 0,6 g olejku koprowego (Foeniculi aetheroleum) oraz substancję pomocniczą: sacharozę.

1 g proszku zawiera około 4,5 mg związków antranoidowych, w przeliczeniu na reinę.

Działanie:

• przeciwwzdęciowe
  • zobojętnia nadmiar kwasu solnego w żołądku
  • lekko przeczyszczające

dzieki jak bede w Pl moze kupie w razie co :)

Asionek31 ja go tez w zadnym sklepie dostac nie moglam nawet w katalogu fisher price nie ma tej zabawki (a podobno tam jest wszystko) i wkoncu zamowilam przez allegro z wysylka zaplacilam 68 zl dla mnie to drogo ale szczeze powiem ze naprawde warto!!! w nocy zauwazylam ze ona potrzebuje czuc moja bliskosc a ja nie chce jej uczyc tak jak moja starsza ze do 2 roku zycia musialam lulac ja do snu i wydziwiac bo sama zasnac nie chciala teraz wystarczy ze wlacze to i mala zasypia bo w tle muzyczki slychac jakby pluskanie wody odglosy podobne do tych z brzuszka i dlatego to tak dziala na maluchy:) powtorze sie: warto!! :tak: ale podobno takie zabawki trzeba dziecku dac jak najwczesniej bo niektore dzieci juz nawet po miesiacu inne po 3 zapominaja jak bylo w brzuszku i potem juz to tak nie dziala...... ja zamowilam ja po wyjsciu ze szpitala jak malutka miala tydzien:)

KONIK MORSKI**FISHER PRICE** (1893451597) - Aukcje internetowe Allegro
no wlasnie nie wiem czy bedzie jeszcze dzialal , ale i tak chyba sie skusze , bo mi sie bardzo ten konik podobal :)

położna mówiła ze można zbierać przez 1 dzień, więc tak robię, zbieram przez jeden dzień i trzymam w lodówce, a potem przekładam do zamrażarki:)

wsumie ja nie mam potrzeby mrozic ... nawet nie odciagalam jeszcze mleka
i tak z malym siedze ciagle ja , bo maz w pracy duzo , a rodziny tutaj nie mamy :(

Dziewczyny,

U nas nocka mineła okey i powiem wam że widze efekty odstawienia herbatki laktacyjnej :tak: bączki są ale już nie w takich bólach jak dotąd i wigóle odstawiłam małej debridat i inne cuda wianki i jest okey i niech tak będzie :tak:

W sobotę idę do fryzjera w końcu trochę się ogarnę bo normalnie patrzeć na siebie nie mogę :angry: no i zostalo mi jeszcze 6 kg do zrzucenia tylko jak tu zrzucic jak ja ciągle biszkopty wpierdzielam i nie mogę się opanować:baffled:

super , ze u was tez lepiej :) oby tak dalej !!
o slodyczach to nic nie mow :( jakas masakra sie zrobila ...

Witajcie:) Wiem, że długo się nie odzywałam, ale prawie 3 tygodnie byliśmy w szpitalu, bo mały miał infekcję poporodową, a potem jeszcze zalewowe zapalenie płuc. No, ale już jest teraz ok, tylko czasu nie mam żeby trafić do kompa, stąd taka długa nieobecność.

Gratuluję wszystkim mamusiom:)

kurcze biedny maly :( dobrze , ze juz jest ok !!

Hejj!

Asionek, tak mi sie przypomnialo, bo Ty synka na brzuszku spac kladziesz, a u nas to taki nacisk klada zeby dzieci tylko na pleckach spaly ze szok... Za kazdym razem na wizycie sie mnie pytaja jak mlody spi i ze na brzuszku dopiero mozna klasc (spac) jak potrafi sie juz bezproblemowo przekrecac samo na plecki....

W ogole to my wczoraj wlasnie na wizycie bylismy kontrolnej i maly ma jakies 5940g i 60cm, wiec sobie rosnie klocuszek, ale na szczescie nie w zastraszajacym tepie.... Ale ogolnie wszystko ok, dostalismy skierowanie na badanie sluchu, bo tutaj wszystkim daja, a tak poza tym to babka nie widziala zadnych nieprawidlowosci...
/

moj spi tylko w dzien na brzuchu , w nocy jeszcze sie boje go tak klasc :( a przydaloby sie , bo w takiej pozycji mu sie najlepiej spi ( juz nie lubie na plecach ) i gazy odchodza ladnie :)
co do plamien to mi znowu ez cos leci :/ wrrr wsciec sie mozna

super maly rosnie :)
u nas sluch badali w szpitalu juz i bylo ok :)

ehhh maleńka dopiero zasnęła a ja po kąpieli zdążyłam się już spocić tym przeciągającym się karmieniem.

Ja przy Zosi miałam zalecenie od ortopedy, żeby ją na brzuszku w dzień kłaść ale tylko pod kontrolą. Efekt był tego taki, że mała tak polubiła spanie w tej pozycji, że na plecach w ogóle nie chciała spać. Miała wtedy niewiele ponad miesiąc. Ile ja się strachu wtedy najadłam, kilka nocy nie przespałam i patrzyłam czy się nie dusi. Skubana budziła się jak ją próbowałam na plecy obrócić. Na szczęście ładnie główkę obracała, musiałam dać za wygrana bo inaczej spałaby tylko przy piersi.

udalo nam sie zdjecie do paszportu wyrobic..oczywiscie po przyjsciu do fotografa maly sie obudzil, cyc byl przymusowy ale nacyckalam tylko tyle ,zeby byl zadowolony a nie zeby zasnal - oczy ma pieknie otwarte na zdjeciu - i jezyk na wierzchu :-D:-D:-D ale takie zdjecie przeszlo.
wczoraj kupilam uzywana chuste na pchlim targu za 5 euro! (normalnie najtansza 60euro,a ta jest z tego rewelacyjnego materialu , ktore chodza i po 80) i nakupilam body mase i spodenek za kilka euro (uzywane) bo moj kilka razy dziennie posika sie caly, nie wiem jak to robi bo pieluche zawsze tak samo zakladm - czy mamusie chlopcow tez tak maja?

udalo nam sie zdjecie do paszportu wyrobic..oczywiscie po przyjsciu do fotografa maly sie obudzil, cyc byl przymusowy ale nacyckalam tylko tyle ,zeby byl zadowolony a nie zeby zasnal - oczy ma pieknie otwarte na zdjeciu - i jezyk na wierzchu :-D:-D:-D ale takie zdjecie przeszlo.
wczoraj kupilam uzywana chuste na pchlim targu za 5 euro! (normalnie najtansza 60euro,a ta jest z tego rewelacyjnego materialu , ktore chodza i po 80) i nakupilam body mase i spodenek za kilka euro (uzywane) bo moj kilka razy dziennie posika sie caly, nie wiem jak to robi bo pieluche zawsze tak samo zakladm - czy mamusie chlopcow tez tak maja?
Mojemu to się sporadycznie zdarza :tak:może to zależy od pieluchy? Może za mała, może za duża? A może siusiak mu do góry idzie przy zakładaniu pieluchy? :-D

reklama
pieluchy ciagle te same, siusiaka sprawdzam juz kilka razy zanim body zapne.. eh mam teorie ze moze jak sie wierci to ten siusiak do gory idzie czy ki licho, kilka nocy temu musialam 3 razy zmienic ubranie i wokol wszystko, co za sikulek z niego :-D

Do góry