reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
maggie- podałam wczoraj bebilon ha i powiem ci że kiepsko było mała cała noc się prężyła nadymała chciała baki puszczać i tak przez sen ją meczyło wszystko a ja od 2 nie spałam tylko sie na nią patrzyłam :-( nie wiem już co robić po bebilonie ha gorzej niż po enfamilu fakt faktem że nie pomieszałam jednego z drugim i może stad ta jazda była bo otrzymałam info że jak się ze zwykłego przechodzi na takie Ha mieszać nie trzeba tylko w drugą stronę jak się przechodzi, nie wiem już mam już dosyć naprawdę tych mlek i tych moich marnych cyców :-(

hej :)
u nas nocka jak zwykle czyli do 4.30 sen , a ok tej godziny juz stekanie sie zaczyna przez gazy i tylko na mnie maly dosypia i my z nim do rana :)

Ja przy Zosi miałam zalecenie od ortopedy, żeby ją na brzuszku w dzień kłaść ale tylko pod kontrolą. Efekt był tego taki, że mała tak polubiła spanie w tej pozycji, że na plecach w ogóle nie chciała spać. Miała wtedy niewiele ponad miesiąc. Ile ja się strachu wtedy najadłam, kilka nocy nie przespałam i patrzyłam czy się nie dusi. Skubana budziła się jak ją próbowałam na plecy obrócić. Na szczęście ładnie główkę obracała, musiałam dać za wygrana bo inaczej spałaby tylko przy piersi.

u mnie to samo jest ... maly chce tylko na brzuchu spac , jak go klade na plecy to sie wkurza niezle i od razu sie przebudza
boje sie na noc klasc na brzuszku mimo , ze glowke slicznie przekreca od dluzszego czasu i ladnie w gorze ja trzyma
ale tak wszedzie trabia o tym zeby nie klasc , ze mam schize przez to
i konczy sie tak , ze po karmieniu ok 24.30 przekladam go na plecy , wybudza sie oczywiscie , skrzeczy wierci sie jak nie wiem i musze lezec przy nim i go niekiedy troche tulic zeby zasnal znowu , przez to , ze tak spi gazy nie ida i o tej 4 z kawalkiem budzi sie juz i steka i musze go na klacie trzymac swojej na brzuszku i tak zasypia sobie i gazy ida ...
nie wiem dobrze by bylo jakby spal na tym brzuchu i w nocu , moze wtedy lepiej by mu sie spalo i bez tej pobudki o 4 ? :)

udalo nam sie zdjecie do paszportu wyrobic..oczywiscie po przyjsciu do fotografa maly sie obudzil, cyc byl przymusowy ale nacyckalam tylko tyle ,zeby byl zadowolony a nie zeby zasnal - oczy ma pieknie otwarte na zdjeciu - i jezyk na wierzchu :-D:-D:-D ale takie zdjecie przeszlo.
wczoraj kupilam uzywana chuste na pchlim targu za 5 euro! (normalnie najtansza 60euro,a ta jest z tego rewelacyjnego materialu , ktore chodza i po 80) i nakupilam body mase i spodenek za kilka euro (uzywane) bo moj kilka razy dziennie posika sie caly, nie wiem jak to robi bo pieluche zawsze tak samo zakladm - czy mamusie chlopcow tez tak maja?

uper , ze fota gotowa :) i z jezyczkiem hehe napewno slodko wyszedl :)
u nas nie ma problemu z siuskami wyciekajacymi
co najwyzej potrafi takie kupsko pod cisnieniem zrobic , ze wszystko uwalone jest :)

Dziewczynki a jak z okresem po porodzie? Kiedy sie go dostaje? Ja już w zeszłym tygodniu kończyłam sie oczyszczać ( tak myślałam), czasami tylko delikatnie plamiłam na brunatno a dziś od rana krwawię jak ok 3 dnia okresu, więc jestem zdezorientowana:eek: Dopiero jestem miesiąc po porodzie....:szok:

U nas wczorajszy dzień i noc koszmarna... Młody rzucił spanie, drze sie niesamowicie... Koszmar. Chodze jak zombie, na dodatek chyba hormony znów zabuzowały bo ryk bezsilności mi się włączył...;/

Mam nadzieje, że u Was kobietki lepiej....

mileczka glowa do gory... za jakies 2-3 tyg bedzie juz z Toba lepiej! a malemu pewnie cos dolega... tylko trudno wyczuc co. moja spi jak postrzelona jesli nic jej nie boli. wczoraj tez caly dzien darla sie jak opetana... no coz, raz na wozie, raz podwozie. a co do okresu to mam nadzieje za szybko go nie dostac. poki co nic nie leci...

Hej, my mielismy 2 dni z zycia wyciete tak maly dawal czadu. W skrocie wogole nie spal prawie i marudzil wiec mnie elegancko wykonczyl. W dodatku plakal okropnie jak jadl wiec masakra. Wczoraj jeszcze bylismy u lekarza i maly pucus juz 4980kg wazy wiec ladnie przybiera.

Na szczescie w nocy nawet nawet spi, budzi sie co 2-2,5 godz ale to i tak luks jak dla mnie po wczesniejszych stekaniach calonocnych.
Dzisiaj jak na razie jest w miare. Dzidziuch ladnie je i sobie ucina drzemki.

pieluchy ciagle te same, siusiaka sprawdzam juz kilka razy zanim body zapne.. eh mam teorie ze moze jak sie wierci to ten siusiak do gory idzie czy ki licho, kilka nocy temu musialam 3 razy zmienic ubranie i wokol wszystko, co za sikulek z niego :-D

Nam sie tez to zdarzalo no i kiedys przyuwazylam ze moj szanowny malz jak przewija malego to daje mu siusiaczka do gory bo tak wg niego trzeba :eek: no kurde moze i u chlopcow ktorzy sie zalatwiaja do nocniczka albo kibelka tak ale przy pieluszkach to dziecko zaraz cale obsikane! No to tyle jesli chodzi o meska pomyslowosc :-D

mileczka ja tez mialam taki epizod z krwawieniem jakis tydz temu, w zasadzie polecialo troche krwi ze sluzem i tyle. Pozniej juz zaniklo i teraz nic nie leci prawie. Nie wydaje mi sie zeby to @ byla.

Ostatnia edycja:
udalo nam sie zdjecie do paszportu wyrobic..oczywiscie po przyjsciu do fotografa maly sie obudzil, cyc byl przymusowy ale nacyckalam tylko tyle ,zeby byl zadowolony a nie zeby zasnal - oczy ma pieknie otwarte na zdjeciu - i jezyk na wierzchu :-D:-D:-D ale takie zdjecie przeszlo.
wczoraj kupilam uzywana chuste na pchlim targu za 5 euro! (normalnie najtansza 60euro,a ta jest z tego rewelacyjnego materialu , ktore chodza i po 80) i nakupilam body mase i spodenek za kilka euro (uzywane) bo moj kilka razy dziennie posika sie caly, nie wiem jak to robi bo pieluche zawsze tak samo zakladm - czy mamusie chlopcow tez tak maja?
stawiam na za male pieluchy, Jeremi tez sie osikiwal, zmienilam na rozmiar wieksze i jest ok
co innego lanie w przestrzen, tylko poczuje wiaterek przy jajkach i juz leje;-)
Dziewczynki a jak z okresem po porodzie? Kiedy sie go dostaje? Ja już w zeszłym tygodniu kończyłam sie oczyszczać ( tak myślałam), czasami tylko delikatnie plamiłam na brunatno a dziś od rana krwawię jak ok 3 dnia okresu, więc jestem zdezorientowana:eek: Dopiero jestem miesiąc po porodzie....:szok:

U nas wczorajszy dzień i noc koszmarna... Młody rzucił spanie, drze sie niesamowicie... Koszmar. Chodze jak zombie, na dodatek chyba hormony znów zabuzowały bo ryk bezsilności mi się włączył...;/

ciagle jeszcze leci? krew nie powinna juz leciec, co innego brazowe uplawy, w sumie na okres za szybko jak karmisz ale jest to mozliwe

Mere wspolczuje ciezkich poczatkow maciezynstwa, dobrze ze juz jestescie w domu

o rany co za pogoda, najlepiej do lozka sie polozyc i przespac caly dzien, czekam na drzemke Jasia, moze uda sie pokimac
na pocieszenie zamowilam se kozaki na necie :-)

właśnie wyszła ode mnie położna i rozmawiałyśmy o okresie. Otóż ponoć jest mitem że gdy się karmi piersia okres się dostaje dopieo po odstawieniu. Tak naprawdę jest to zależne od organizmu i można go dostać w każdej chwili jednak przez okres karmienia piersią może być on bardzo nie regularny. Może być również tak że pierwszy okres dostanie się dopiero po odstawieniu dziecka.
co do sexu babka polecała zakupić na początek żel intymny, bo może boleć i spowodować niechęć do współżycia z powodu dużej suchości po porodzie :)

Ja dzis odpukac spokoj od kolek... Nawet mam czas posiedziec przy kompie..niewiarygodne!!:-D odstawilam dwie rzeczy ktore byly podejrzane, no i cisza, jutro dam od nowa witaminki, w ten sposob czy bedzie placz, czy go nie bedzie, to znajde winowajce :wściekła/y:i wyeliminuje potwora:wściekła/y:

reklama
maggie- podałam wczoraj bebilon ha i powiem ci że kiepsko było mała cała noc się prężyła nadymała chciała baki puszczać i tak przez sen ją meczyło wszystko a ja od 2 nie spałam tylko sie na nią patrzyłam :-( nie wiem już co robić po bebilonie ha gorzej niż po enfamilu fakt faktem że nie pomieszałam jednego z drugim i może stad ta jazda była bo otrzymałam info że jak się ze zwykłego przechodzi na takie Ha mieszać nie trzeba tylko w drugą stronę jak się przechodzi, nie wiem już mam już dosyć naprawdę tych mlek i tych moich marnych cyców :-(

nie wiem co Ci poradzic:eek:
U nas na bebilonie poprawily sie kupy - juz nie sa zielone ani ze sluzem.Natomiast maly puszcza duzo bakow.
Poniewaz nie mam chwilowo sab simplex dostaje bobotic w zastepstwie i w sumie nie jest najgorzej. Czasem pomarudzi, ale brzuszek go jakos specjalnie chyba nie boli.
Natomiast robi zazwyczaj 1 kupe dziennie, max 2, gdzie na enfamilu sadzil kolo 6 na dzien.
Poczekaj jeszcze kilka dni i nie zmieniaj teraz na kolejny rodzaj mleka, Mala musi zoladek przyzwyczaic. Jak ma gazy to bobotic albo infacol (bez recepty), powinno pomoc w te pierwsze dni jesli bedzie sie meczyc:tak:

p.s. dzis pierwszy raz od porodu udalo mi sie zrobic obiad! I wpadli rodzice wiec moglam sie na chwile wyrwac z domu. Takie chwile sa na ten moment bezcenne, mozna sie zdystansowac

Do góry