reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Siemka mamuśki..

O tabletkach..
Jodu niekazał mi moj gin brać..biore tylko prenatal clasic.Z Julka w ciazy tez go brałam,moj organizm go toleruje i to najwazniejsze:-)
Ja zamiast duphastonu,ktory bralam z Julka biore Luteine podjezykowo..jest ochydna ale 2xdziennie sie da wytrzymac te pare minut:tak:Ale za to jaka róznica cenowa:-)
USG u mnie kosztuje zawsze 100,- znaczy cała wizyta,ktora trwa okolo 30min:-)
Wywiad->badanie gin->cytologia (jeśli trzeba)->USG (z funkcja 4D)->Rozmowa końcowa

Jestem wyjatkowo zadowolona ze swojego lekarza..takiego ze swieczka szukac,szkoda ze musielismy sie poznac w takich okoloicznościach..ale wazne ze stamnął na naszej drodze:tak::tak::tak:

Dziś odebrałam wyniki i jestem w szoku mam wszystkie OK:happy:
Wr- uejmne
HBs- ujemne
Toxo-ujemne
CMV-ujemne
Morfologia -GIT:)
Glukoza-GIT:)
Mocz-GIT:)
Szkoda tylko ze nie mozna zalecanych zrobić na Kase:crazy:niesprawiedliwe!!!

Pozdrawiam w ten deczowy dzień;-)

Witam sie po troszke dłuim zastoju..
jakos ciezko u mnie z organizacja ostatnio i na nic czasu nie starcza, wczoraj na wieczor Was poczytałam ale zupełnie nie miałam weny by cokolwiek napisac...
Witam nową mamuske:)
podziwiam Wasz apetyt, ja mam napady głodu a tak to przez caly dzien umiem zapomniec o jedzeniu i piciu:szok: najbardziej przeraża mnie właśnie to picie bo wiem ze jakos norme powinnam osiagnac a ja nie umiem sie zmusic, i znowu bedzie malowodzie;/
szykuje sie powoli na wizyte, kąpiel, fryzura make up... trzymajcie za nas kciukasy

A nie mikro gramow?? Dawka podstawowa to 150 mikrogramow;> A jod trzeba suplementowac, zeby zapobiec kretynizmowi u dziecka.

Karolina a jak sie nazywa ten srodek co zazywasz ze jest i jod i kwas foliowy??
Folio forte,ale nie wiem czy jest w POlsce dostepny.Na nim jest napisany zeby brac do konca trzeciego,czyli juz nnie musze a zostalo jeszcze ze 100 tabletek.Jak chcesz to ci podesle napisz mi PW i jutro pojde na poczte

Anulka ja z tym piciem tez mam problem, w kazdym pomieszczeniu w domu stoi butelka wody i to pomaga pamietac!!!
trzymam kciuki za wizeyte... bedzie dobrze!!!!:tak:

reklama
Witam sie po troszke dłuim zastoju..
jakos ciezko u mnie z organizacja ostatnio i na nic czasu nie starcza, wczoraj na wieczor Was poczytałam ale zupełnie nie miałam weny by cokolwiek napisac...
Witam nową mamuske:)
podziwiam Wasz apetyt, ja mam napady głodu a tak to przez caly dzien umiem zapomniec o jedzeniu i piciu:szok: najbardziej przeraża mnie właśnie to picie bo wiem ze jakos norme powinnam osiagnac a ja nie umiem sie zmusic, i znowu bedzie malowodzie;/
szykuje sie powoli na wizyte, kąpiel, fryzura make up... trzymajcie za nas kciukasy
Tez mam problem z czasem, wiec jak mi sie uda to podczytam, a jak mam chwile to pisze ;-) Mi lekarz podkreslil kilka razy ze musze 3litry wody dziennie pic. Mam mala butelke w torebce, kolejna w samochodzie, i w kazdym pokoju, wszedzie woda :-D

Do góry