reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

rabbit no to niezle :-/ u mnie plytke w cenie daja. Kurcze ja jak podliczylam wydatki na ten miesiac na samego lekarza, usg, badania i leki to mi sie gorzej odrazu zrobilo :baffled:

reklama
dziewczyny mam pytanie! lekarka kazala mi brac kwas foliowy z jodem, a że w trakcie wizyty bylam srednio kumająca nie zapytalam o nazwę "leku". W aptece jak zapytalam "o coś takiego" pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że nie ma, że jest tylko pełen zestwa witamin.. i tu pytanie. czy myslicie, ze moge łykac normalnie kwas foliowy i kupic oddatkowo jod w tabeltkach i łykac z tym kwasem foliowym???

mój lekarz bierze 100zł za wizytę....aaa chodzę tak 2 razy w miesiącu....plus duphaston który kosztuje 40zł i starcza mi na 10 dni....fuck....nagorzej z tą kasą

napewno z jodem?? dziwne.... ja biorę kwas foliowy taki na receptę....a jak mi sie skończy to mam brać falvit

Ostatnia edycja:
oj kosztuje troche taka ciaza....a pozniej pampersy,szcepienia i dalej kasa bedzie szla....ale warto :-) ja pametam jak nam w pl ceny szczepionek powiedzieli,to myslalam,ze padne...tu przynajmniej za darmo mam wsyztko dla malego :) wiec dziecko w norwegii to nie jest raczej wydatek :) w ciazy tez nie mam wydatkow,ale to dlatego,ze nie mam zadnych wizyt praktycznie :p

Wspolczuje wam z tymi wydatkami. mnie na prywatna opieke lekarska w UK po prostu nie stac wiec chodze na wszystko panstwowo (jak i wiekszosc przyszlych mam), wiec przynajmniej nic nie place. chos USG chcialabym miec wiecej niz 2 w ciagu 9 miesiecy... sprawdzalam ceny 4D, kosztuje 200£, czyli ponad 900 zl, chyba poczekam do czerwca i pojde w moim rodzinnym miescie za 1/3 ceny.

Ja jak zwykle caly dzien w pracy siedze z ogromna torba jedzenia!

Milka - mam nadzieje ze ci sie juz zadne krwiaki nie zrobia. Odpoczywaj i dbaj o siebie :)

właśnie zapisałam się na usg połówkowe płatne...szok....dla bliźniaków tylko 380zł jakbym chciała 3D to płace dodatkowo 50 zł a jakbym chciała płytkę do domu to dodatkowo płacę 50zł...masakra jakaś....wrrrr

to faktycznie duzo...u mnie usg 3D dodatkowo tez platne 50zl,a plytke dostalismy za darmo...mam 20min film z bablem(3D tez nam wlaczyl na chwilke:))

a za wizyte tez place 100zl,do tego badania platne (ostatnio 50zl)

wlasnie odebralam wyniki,Coombs ujemny (ufff...)za to morfologiia taka sobie,mocz tez...ide poczytac co to moze oznaczac...

Dzieńdoberek mamuśki:-)
Tak czytam o czym piszecie i macie racje kasa leci a to dopiero poczatek!!
teraz to kazda przyszla mama musi brac jekies dodatkowe leki podtrzymujeace, takie czasy, a to kosztuje:-(
Za czsow naszych mam kto to slyszal o us:no:g???my mamy lajcik ,tylko srtesu duzo czy bedzie dobrze!1
Najgorsza niecierpliwosc do nastepnego usg:tak:

reklama
dziewczyny mam pytanie! lekarka kazala mi brac kwas foliowy z jodem, a że w trakcie wizyty bylam srednio kumająca nie zapytalam o nazwę "leku". W aptece jak zapytalam "o coś takiego" pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że nie ma, że jest tylko pełen zestwa witamin.. i tu pytanie. czy myslicie, ze moge łykac normalnie kwas foliowy i kupic oddatkowo jod w tabeltkach i łykac z tym kwasem foliowym???

Ja biore oddzielnie kwas foliowy i oddzielnie jod, tabletki sie nazywaja Jodid 100 ale ja je mialam wypisane na recepcie wiec chyba na recepte sa.

Do góry