reklama
Kingolinka
Fanka BB :)
dziewczyny mam pytanie! lekarka kazala mi brac kwas foliowy z jodem, a że w trakcie wizyty bylam srednio kumająca nie zapytalam o nazwę "leku". W aptece jak zapytalam "o coś takiego" pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że nie ma, że jest tylko pełen zestwa witamin.. i tu pytanie. czy myslicie, ze moge łykac normalnie kwas foliowy i kupic oddatkowo jod w tabeltkach i łykac z tym kwasem foliowym???
#rabbit#
mój lekarz bierze 100zł za wizytę....aaa chodzę tak 2 razy w miesiącu....plus duphaston który kosztuje 40zł i starcza mi na 10 dni....fuck....nagorzej z tą kasą
napewno z jodem?? dziwne.... ja biorę kwas foliowy taki na receptę....a jak mi sie skończy to mam brać falvit
napewno z jodem?? dziwne.... ja biorę kwas foliowy taki na receptę....a jak mi sie skończy to mam brać falvit
Ostatnia edycja:
gugula
oj kosztuje troche taka ciaza....a pozniej pampersy,szcepienia i dalej kasa bedzie szla....ale warto :-) ja pametam jak nam w pl ceny szczepionek powiedzieli,to myslalam,ze padne...tu przynajmniej za darmo mam wsyztko dla malego wiec dziecko w norwegii to nie jest raczej wydatek w ciazy tez nie mam wydatkow,ale to dlatego,ze nie mam zadnych wizyt praktycznie
Kingolinka
no wlasnie napewno z jodem... ja juz nie musze ani duphastonu ani luteiny
K
karolina1978
Gość
Klingolinka ja biore wlasnie z jodem.I tak bralam w kazdej ciazy.
Wspolczuje wam z tymi wydatkami. mnie na prywatna opieke lekarska w UK po prostu nie stac wiec chodze na wszystko panstwowo (jak i wiekszosc przyszlych mam), wiec przynajmniej nic nie place. chos USG chcialabym miec wiecej niz 2 w ciagu 9 miesiecy... sprawdzalam ceny 4D, kosztuje 200£, czyli ponad 900 zl, chyba poczekam do czerwca i pojde w moim rodzinnym miescie za 1/3 ceny.
Ja jak zwykle caly dzien w pracy siedze z ogromna torba jedzenia!
Milka - mam nadzieje ze ci sie juz zadne krwiaki nie zrobia. Odpoczywaj i dbaj o siebie
Ja jak zwykle caly dzien w pracy siedze z ogromna torba jedzenia!
Milka - mam nadzieje ze ci sie juz zadne krwiaki nie zrobia. Odpoczywaj i dbaj o siebie
agadaria
właśnie zapisałam się na usg połówkowe płatne...szok....dla bliźniaków tylko 380zł jakbym chciała 3D to płace dodatkowo 50 zł a jakbym chciała płytkę do domu to dodatkowo płacę 50zł...masakra jakaś....wrrrr
to faktycznie duzo...u mnie usg 3D dodatkowo tez platne 50zl,a plytke dostalismy za darmo...mam 20min film z bablem(3D tez nam wlaczyl na chwilke)
a za wizyte tez place 100zl,do tego badania platne (ostatnio 50zl)
wlasnie odebralam wyniki,Coombs ujemny (ufff...)za to morfologiia taka sobie,mocz tez...ide poczytac co to moze oznaczac...
gosiaczek28
Początkująca w BB
Dzieńdoberek mamuśki:-)
Tak czytam o czym piszecie i macie racje kasa leci a to dopiero poczatek!!
teraz to kazda przyszla mama musi brac jekies dodatkowe leki podtrzymujeace, takie czasy, a to kosztuje:-(
Za czsow naszych mam kto to slyszal o usg???my mamy lajcik ,tylko srtesu duzo czy bedzie dobrze!1
Najgorsza niecierpliwosc do nastepnego usg
Tak czytam o czym piszecie i macie racje kasa leci a to dopiero poczatek!!
teraz to kazda przyszla mama musi brac jekies dodatkowe leki podtrzymujeace, takie czasy, a to kosztuje:-(
Za czsow naszych mam kto to slyszal o usg???my mamy lajcik ,tylko srtesu duzo czy bedzie dobrze!1
Najgorsza niecierpliwosc do nastepnego usg
reklama
dziewczyny mam pytanie! lekarka kazala mi brac kwas foliowy z jodem, a że w trakcie wizyty bylam srednio kumająca nie zapytalam o nazwę "leku". W aptece jak zapytalam "o coś takiego" pani zrobiła wielkie oczy i powiedziała, że nie ma, że jest tylko pełen zestwa witamin.. i tu pytanie. czy myslicie, ze moge łykac normalnie kwas foliowy i kupic oddatkowo jod w tabeltkach i łykac z tym kwasem foliowym???
Ja biore oddzielnie kwas foliowy i oddzielnie jod, tabletki sie nazywaja Jodid 100 ale ja je mialam wypisane na recepcie wiec chyba na recepte sa.