reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

pryzybela jakbym o sobie czytala, on tez chce cycka potrzymac, mleko leci i nawet w nocy najada sie po 10 min a mimo to cycolic chce
ja z nim spie, cycek na wierzchu zeby go czul bo inaczej wcale oka nie zmruze, mam nadzieje ze to przejsciowe i niedlugo wszystko wroci do normy
teraz tez trzymam go na rekach

herbata wlasnie tak myslalam o bizuterii, musze popatrzec co teraz ladnego sie nosi bo jestem od 2 lat nie w temacie

reklama
Klementinka ja dostalam na 18. urodziny bransoletke ze zlota, biale lezki laczone z zoltymi .bardzo mi sie podobala. do czasu az ja zgubilam...:confused2:
albo kolczyki moze?

Witam drogie Panie:)
U Nas w porządku odliczamy dni do powrotu m, pierwszy raz od 5 lat spędzimy razem święta i sylwestra :) A teraz to już we trójeczkę:D

Mój mały zaczął mi budzić się jak w zegarku 22ga potem 1wsza, 4ta i 7ma co 3 godziny jak w mordę strzelił i zjada tak na dobę 8 razy po 120ml mleczka. Już się nie mogę doczekać jak będzie jadł coś konkretniejszego to może pośpi łącznie choć z 5 godni??!!

Hej, dziś u nas szczepienie, miało być 5 w jednym, mąż wykupił na miejscu 120 zł. i ja ciemna masa myślałam że więcej płatnych nie będzie, a tu 5 min. przed szczepieniem dowiaduje się że za miesiąc i za dwa znów trzeba będzie płacić. O to mi już mina zrzedła i zrezygnowałam z tych płatnych, mam nadzieję ze będzie ok, choć mała trochę marudna, co chwile się budzi, ale wczoraj też tak było i myślę że to może ten skok rozwojowy.
Cały czas myśle jeszcze o tych pneumokokach, już postanowilam że nie szczepie, teraz lekarka znów mi namieszała w głowie i znów się zastanawiam. Z jednej strony kasy mało, szczepionka i tak nie gwarantuje 100% że nie zachoruje i serce mi podpowiada że by nie szczepić, a strach,że może jednak i nie wiem co robić, boże jakie to wszystko trudne.

jeśli chodzi o seks to my cała ciąże nic i teraz też jeszcze nic i wcale mi się nie śpieszy, wogóle mi to nie w głowie, mąż też nic nie wspomina, wiem że to źle ale tak jest na razie. Ale u mnie to też strach przed ciążą, paniczny na dodatek. I też się zastanawiam nad spiralą bo hormony u mnie be, ale spirali też się boję, muszę się wybrać na kontrol do gina może coś mi pomoże w tej sprawie.

pryzybela żeby twojej córci szybko przeszło i nikt odniej niczego nie podłapał.

mileczka, cytryna no to przyjemnego weekendu życzę.

Ostatnia edycja:
jewcia dzieki :) choc nie wiem co z tego wyjdzie, bo jak wlansie mala nadprogramowo zasnela to maz tez spi! tylko kot sie przyszedl przytulac jak zobaczyl ze malej nie mam na rekach.
Ja tez mysle o spirali, bo po hormonach mam zawsze jakies skutki uboczne :eek:

pryzybela - moja mala wisi na cycu caly dzien, karmi sie co godzine. probowalam odciagac pokarm wiele razy - laktatorem elektrycznym, recznym i kiepsko w 40 min odciagam 30 ml :( nie wiem o co chodzi z tymi moimi piersiami bo jak Ania sie karmi to sie najada, ladnie przybiera na wadze i jak mam dluzsza przerwe (np 3 godzinki) miedzy karmieniami to piersi mam jak balony. Ale nic z nich nie cieknie i odciagac tez sie nie chce.
Takze jestem uziemiona kompletnie i na razie ok, ale jak tak bedzie po 3 miesiacu to cos bede musiala zaczac kombinowac. Do dentysty musze isc, ale wlasnie odwolalam wizyte bo chyba bym na fotelu musiala karmic :baffled: nawet do lekarza ciezko mi sie wybrac samej. Nie mowiac juz o innych wyjsciach typu zakupy...

Dzis mialam wizyte u lekarza po 6 tyg. Nadal mam mala dziurke w bliznie, ale ponoc to nic powaznego i zablizni sie samo... Kolejna porcja lekow na glupiego grzyba i antybiotyk bo ponoc mam jeszcze infekcje w piersi - od 2 tyg nie moge sie pozbyc zablokowanego kanalika.I dostalam ksiazeczke o spiralii bo powiedzialam ze hormonow nie chce. Poczytam i zobaczymy na cos sie musze zdecydowac.

Klementinka, no to jakis klubik mozemy zakladac, zlaszcza ze tez moj chlop identko, powie dobranoc, dupskiem sie odwroci i tyle z niego poztku ;) Jedziemy na tym samym wozku hehe

Jewcia ja tez sie dygam przed kolejna ciaza, ale narazie tylko gumy uzywamy, bo na hormony mam pewne przeciwskazania. Coprawda moj sie dal w koncu do wazektomii przekonac, ale kurka narazie jakos nie mamy kiedy sie do lekarza wybrac, a i tak po zabiegu 3 m-ce ponoc sie czeka na pelny efekt... No i mam nadzieje ze to nie kosztuje za duzo, w kazdym razie spokoj i komfort psychiczny na zawsze...

A z tymi szczepieniami w PL, to juz chamstwo zeby to tyle kosztowalo na jedno dzecko... Unas pneumo i meningo za damo, ale te drugie chyba dopiero po12 m-cu, a od niedawna na rota tez wprowadzili bezplatne i Maxio juz skorzystal...
Tez sie dygam z tymi szczepieniami, ale moja starsza do przedszkola chodzi, a to wielonarodowosciowy kraj, ludzie podrozuja, miewaja gosci z wielu krajow i zawsze wieksze ryzyko, ze cos sie przypaleta co teoretycznie juz nie powinno sie pojawic..
Nawet nad szczepionka na grype sie zastanawiam, chociaz mam mega watpliwosci:/(oczywiscie dla nas i Kayi)

Cytrynka, mi nawet teraz sie czasem dziureczka robi w bliznie, ale bez zadnych wyciekow na szczescie...
A z ssakiem, to ja wszedzie musze sie ciagnac (lekarz, zakupy itp)...No z Maxem latwiej, bo w razie co moge mu dac sprawdzone mleko z butli, ale z Kaya po prostu musialam sie wozic, bo butli nie chciala... A karmilam w sklepie, w poczekalni, nawet w parku pod drzewem co nie bylo innego wyjscia:-)

A laktatorem sie nie przejmuj, nie ma lepszego niz dziecko;) a jesli juz potrzebujesz sciagac pokarm lepiej pomysl o wypozyczeniu profesjonalnego, ponoc o niebo skuteczniejsze sa( tak mi pielegniarka mowila bynajmniej) Mi z piersi tez juz nic nie wycieka, nawet spie bez stanika, ale jak tylko karmie Maxia, to z drugiej piersi potrafi mi w tym samym czasie sporo poleciec samo z siebie...

Ostatnia edycja:
Witajcie,dziecko jest niesamowicie absorbujace, jak przez miesiąc był kochany, bardzo duzo spał i jadł tak teraz mało śpi,po pare minut i tylko chciałby wisiec przy cycu. Dzisiaj musiałam jechac z mężem wybrac stół i krzesła do salonu więc dałam mu do picia koperek potem jeszcze chciał cyca i śpi juz 4 godziny. Na szczepienie ide z nim 30 listopada i bedzie brał normalne szczepionki.Na rota wirusa tez ni bede szczepic bo kosztuja 700zł (trzy dawki), dla mnie to za drogo.

Kasiadz A to gratuluje :) ja mam zaplanowane na weekend ;-)

Zdradź mi prosze jak powinno si rozmrażać mleko mamy zamrażalnika? bo chce jutro lampke wina spożyć i odciągnęłam sobie ale nie wiem co dalej :-D a wiem ze Ty mroziłas :)

ja rozmrażam mleko poprzez przełożenie z zamrażarki do lodówki. Właśnie porcyjka się rozmraża bo na kolacje z mężem wychodzimy a mała z dziadkami zostaje :) więc jedna porcyjka będzie świeża z dzisiaj a jedna odmrażana :)

Pryzybela Gratuluję siły przebicia, bo namówić chłopa do wazektomii to wielka sztuka;-) Ostatnio oglądałam reality show w którym kobiety próbowały przekonać mężów na zabieg i żadna nie podołała. Na koniec oddychali z ulgą, dowiedziawszy się że w Polsce jest nielegalna ;-) A Ty dzielna kobieto dałaś radę :D

A mi naopowiadali że po porodzie libido spadnie dramatycznie.... Moje hormony chyba działają w sposób specyficzny...;-)

Kasiadz dzięki, udanego wypadu i wszystkiego najlepszego z okazji imienin :)!

reklama
Do góry