reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
Hej Mamuśki!!

Mały u babci na chwilę, więc szybka chwila na skrót forum bb :) problemy widze u wszytskich te same ;)

Ale co tam dajemy radę!!

Niestety nie da sie przygotować do roli mamy i żadne poradniki i szkoły rodzenia itpnie działaja, więc podziwiam te kobitki które mają więcej niż 2kę dziecki na głowię(teraz rozumiem moją mame bo 3 dziewuszki ma :-))ile to trzeba włożyć wysiłku eh....

Ja w srodę przeprowadzka do "naszego" mieszkania i czeka mnie rozpakowywanie kartonow, kartonikow itp dobrze że siostra będzie bo pierwsze noce bede sama (mąż znow na szkoleniu ....wrrrr)

a tak a propos ja już kupuje ciuchy 3-6msc bo Oskar gigantem jest i z długiego rękawka zrobił mu sie 3/4 - ja dzieci są wyższe od swoich rodziców to on bedzie miał ponad 2 merty o zgrozzoooo

a ja właśnie szukam info jak robić kąpiel w krochmalu bo małą wysypało:( więc będziemy się dzisiaj krochmalić. tylko się zastanawiam czy potakiej kąpieli smarować mała oliwką?

a ja właśnie szukam info jak robić kąpiel w krochmalu bo małą wysypało:( więc będziemy się dzisiaj krochmalić. tylko się zastanawiam czy potakiej kąpieli smarować mała oliwką?

Krochmal do kąpieli

Na każdy litr wody użytej do kąpieli należy wziąć 5 płaskich łyżeczek krochmalu ryżowego lub mąki ziemniaczanej. Odmierzony krochmal rozpuszcza się w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie mieszając dolewa się do wrzątku, aż do uzyskania przezroczystej gęstej cieczy, którą wlewa się do wody przeznaczonej do kąpieli. Przygotowany roztwór powinien dawać przy sprawdzaniu ręką uczucie przyjemnej śliskości, a jego temperatura powinna wynosić 38 stopni.

Krochmal do kąpieli

Na każdy litr wody użytej do kąpieli należy wziąć 5 płaskich łyżeczek krochmalu ryżowego lub mąki ziemniaczanej. Odmierzony krochmal rozpuszcza się w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie mieszając dolewa się do wrzątku, aż do uzyskania przezroczystej gęstej cieczy, którą wlewa się do wody przeznaczonej do kąpieli. Przygotowany roztwór powinien dawać przy sprawdzaniu ręką uczucie przyjemnej śliskości, a jego temperatura powinna wynosić 38 stopni.

dzięki,
ale nadal nie wiem czy po kąpieli oliwkować małą ?

kasiadz ja bym oliwkowala. malej "krochmalilam" tylek i pozniej smarowalam
Pryzybela faktycznie fajnie wam sie trafilo. Tutaj nie mam tak milych sasiadow... a z tymi prezentami to juz w ogole super. pozazdroscic.
Fato powodzenia w przeprowadzce! a Ozi faktycznie ogromny :-D

od nas wlasnie wyszli tescie, wiec mala wybawiona i spi teraz... poki co

Ostatnia edycja:
Milka dzieci zazwyczaj choruja na weekend, Jas tez sobie upodobal wysokie goraczki w sobote dostawac kiedy tylko pogotowie czynne
jak mala? lepiej jej? a kolenda to faktycznie ürzegiecie, miesiac przed swietami, u nas tez dopiero po swietach ale czego nie zrobi koscil dla swoich wiernych;-)
Kasiadz fajnie ze kolacja udana
pryzybela mieliscie czas na film i przytulanki? :shocked2: coraz lepiej,
Herbata a co jej dalas ze tyle spala?;-)

no i koniec, dziecko pospalo samo cale pol godziny

hej

fato witaj w klubie, mój mały już też w 68 pomyka :tak:
u nas kolęda też po świętach a ja jestem z świętokrzyskiego.
miłka dużo zdrowia dla córci, mój brat miał i dotąd ma powikłania :(

u nas dobrze, jeszcze nie śpimy, kciuka ssiemy.. boję się że się przyzwyczai ale nie mogę go przy piersi non stop trzymać, lewa boli znowu :( a smoka się boję dać żeby nie spłycał ssania. ehhhh :-(

reklama
Elifit, lepiej daj smoka, kciuka bedzie znacznie trudniej oduczyc. Znam doroslego faceta ktoremu do tej pory zdarza sie bezwiednie w nocy palucha doic.
Zreszta przeciez smoczyska nie musi mlody non stop ciagnac, tylko w wyjatkowych sytuacjach... Tez nie lubie tego, ale z dwojga zlego wybralabym smoka.... w sumie masa dzieci uzywa.....
Klementinka, bo to sobie trzeba zaplanowac odpowiednio:) Obejrzenie filmu to taki luksus, bo jednak troche trwa i czasem trudno nie usnac nawet jesli ciekawy, a przytulanki.... hm bije rekordy szybkiego numerka:) Jak sie jakims cudem zdarzy raz w tygodniu, to i 15 min wystarcza hehe Ale fakt ze czlowiek na psy schodzi, bo bron Boze zebym na odczepnego cos robila, ale zawsze gdzies tak w glowie mysl krazy, ze czasu nie ma, bo sie w kazdej chwili syrena moze w lozeczku wlaczyc i brutalnie przerwac;-)

Do góry