reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Mileczka no wlasnie slyszalam ze w Pl tez mozna sie poddac zabiegowi, bo nielegalne jest trwale ubezplodnienie, natomiast wazektomia jest w duzym stopniu odwracalna. Ale chyba sporo kosztuje, poza tym ponoc nie chca poddawac zabiegowi mezczyzn zbyt mlodych (ponizej 35 lat) i bezdzietnych (pewnie za odpowiednia oplata to mozna obejsc;)
A w Kanadzie jest to dosc ze tak powiem "popularne" i ponoc nawet niezbyt kosztowne (znacznie drozsze jest przywrocenie droznosci nasieniowodow). Nawet moja ginka na kontroli popologowej jak rozmawialismy o antykoncepcji, zasugerowala R ze teraz jego kolej sie "poswiecic" bo juz mu dwojke dzieci dalam, a mowilismy jej ze wiecej nie planujemy...
Zreszta chlop, to chlop, w gumce nie lubi, a ja przez watrobe nie powinnam przyjmowac hormonow, zreszta jak ja mam lepszy komfort psychiczny, to on doskonale wie ze jemu tez bedzie lepiej w lozku, wiec szczerze mowiac nie musialam jakos specjalnie go namawiac, zwlaszcza ze czterdziecha za pare lat, dwojka dzieci jest, to co mu wiecej trzeba?;)... Przy czym dopoki nie postawimy kropki nad I, to kto wie moze sie jeszcze zechce wycofac?:)hehe

A z tym spadkiem libido po porodzie, to u mnie tez sciema, gorzej mialam pod koniec tej ciazy;) Natomiast teraz to nie tyle checi nie ma, co nie zawsze jest moc, ale zmeczenie robi swoje:D

Kasiadz, faktycznie najlepsze zyczonka i udanej kolacji!:tak:
Anula, Ty to mam nadzieje mozesz chociaz liczyc na pomoc swoich pannic przy maluszku, co?:) Fajnie miec taka duza roznice wieku miedzy dzieciaczkami:tak:

Aaaaa dziewczynki czasem mi sie rzucalo w oczy ze niektore nie maja uaktualnionych suwaczkow ciazowych, prosze w miare mozliwosci i czasu zmiencie te suwaczki, najlepiej na takie ze zdjeciem imieniem i wiekiem pociechy, bo ja niestety jeszcze nie wszystkie maluszki kojarze dokladnie do konkretnej mamusi, a tak to by sciaga byla mysle ze rowniez dla innych :D

reklama
hejo,

a to mi libido np spadło, przez całą ciążę sobie nie szczędziliśmy a teraz m sie nie chce :( mąż musi akcje rozkręcać, poza tym zauważyłam że lubię inaczej niż kiedyś :baffled:

Herbata - ubawiła mnie Twoja opowieść o porannych uśmiechach do cyca :-)

kasia - fryzjer, sex i imieninowa kolacja na pewno naładują Ci macierzyńskie baterie na długo ;-) wszystkiego naj :-D

cytryna - żaden laktator nie pociągnie tyle co mały ssak ;-) nie masz się czym martwić jak ładnie przybiera to się najada, może ma mały żołądeczek i potrzebuje zjeść częściej :tak: przejdzie jej :-D

pryzybela - szacun, mój to by się nigdy na coś takiego nie zgodził "****ka srogi" :confused2:

u mnie libido minus miliard :sorry: i chyba przykładem Herbaty powiem, że u mnie połóg to nawet 12 tyg trwa :tak:

ja już w domciu. Zrelaksowana i wypoczęta, właśnie w piżamkę wskoczyłam, teście przed chwilą poszli do domu, a córa śpi. Ja się objadam jeszcze chipsami i opijam pepsi, ale rozpusta na maksa:zawstydzona/y:

Dzień dobry śpiochy :-)

u mnie masakra Milena wstała z gorączką i rykiem, że boli ją ucho miodzio :confused2: akurat w weekend będziemy się na pogotowie bujać...

jeszcze zepsuły nam się wycieraczki w samochodzie, stary pojechał do serwisu i powiedzieli, że jak to spalony silniczek z wycieraczek to kosztuje raptem 1080,00 PLN - chyba ich cycki swędzą :wściekła/y:

za raz zabieram się za sprzątanie dziś mamy kolędę :sorry: wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów teraz u nas kolęda w soboty i niedziele :-p pewnie za mało kopert im wpadło w zeszłym roku :eek:

mileczka - dzięki :-)

kasia - ale Cię szaleństwo złapało :-p

Milka Biedna Milenka - zapalenie ucha moze bardzo bolec, wiec mam nadzieje ze szybciutko antybiotyk zadziala.

kasiadz zazdroszcze:tak: ja przez to ze nie moge odciagac nigdzie nie chodze, a fajnie byloby sie gdzies wybrac tylko z mezem :-)

Ja wstalam z mala bo sie obudzila godzine temu, zaczelysmy sie karmic a ta padla po 5 min i spi... i nagada sie przez sen jak zwykle. A ja z kawka Przyjaciol ogladam :-)

kasiadz wszystkiego naj! co nic nie mowisz :-p dobrze ze kolacja sie udala. mala odskocznia pewnie dobrze Ci zrobila
Milka zdrowka dla starszej corki :* zapelenie to przekichana sprawa...
cytyna korzystaj, korzystaj :tak:

a moja po godzinnym marudzeniu wczoraj zasnela i spala UWAGA od 22.30 do 5.00 :p pozniej cyc i spanko do 8.00 takze nie powiem ze sie nie wyspalam :D

hej dziewczyny,
tak wczoraj było fajnie do momentu. Mała się obudziła i już zasnąć nie chciała tylko płakała, nawet suszarka nie pomagała, a jak o 1 dorwała się do cyca to skończyła o 3:szok: więc dzisiaj jestem nieprzytomna. mąż właśnie poszedl z nią na spacer a ja odpoczywam

za raz zabieram się za sprzątanie dziś mamy kolędę :sorry: wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów teraz u nas kolęda w soboty i niedziele :-p pewnie za mało kopert im wpadło w zeszłym roku :eek:
o :-p
kolęda? u nas zaczyna się kolęda zawsze po bożym narodzeniu:eek:

reklama
hejka!
Moje chlopaki jeszcze spia, cora wcina sniadanko ( na szczescie po kilku rzygach wczoraj rano juz w porzadku , pewnie cos jej na zoladku zaleglo tylko...), a ja sobie z kawusia przysiadlam:)
Milka, wspolczuje Twojej corci, ponoc to faktycznie strasznie boli;( Oby szybko jej minelo, no i niestety bez lekarza sie nie obejdzie....
A z ta koleda to tez mi przyszlo na mysl ze daleko wyszli naprzeciw, bo u nas tez zawsze koledowali dopiero po swietach (ale ja z dolnoslaskiego jak kasiadz,to moze u nas innaczej;))
Herbata, no to jakie swieto!:) Dobrze ze dieciaki chociaz czasem okazuja nam laskawosc hehe Moj dzisiaj tez wmiare przyzwoicie przenocowal i stare w koncu mieli czas na obejrzenie filmu i przytulanki;-)
Cytryna, a u nas podobnie mlody lezal z tatusiem a ja z lazienki slyszalam jak cos zaczyna mialczec, wiec sobie mysle ide z cycem i go zabieram do salonu na jedzonko, wchodze, a ten smacznie spi:)

Kurka u nas dzisiaj sasiedzkie jesienne sprzatanie podworka:D I nie wiem czy uda nam sie wykrecic, bo R mial sie zajac odsniezaniem chodnika zima, wiec mielismy miec wolne od takich atrakcji, ale moj maz po 10-12 h jest poza domem w tygodniu i jakos go nie widze z tym odsniezaniem po nocach, chociaz chodnik niewielki i nie musi tego recznie robic, tylko taka maszyna, ale moze da sie z tego zrezygnowac wzamian za dzisiejsze udzielenie sie spolecznie;-)

A w ogole to my mieszkamy w takiej wspolnocie mieszkaniowej jakby (ale nie sa to prywatne mieszkania) i w grudniu na przyklad organizuja dla dzieci imprezke swiateczna, a ze nie wszyscy obchodza swieta, wiec nie bedzie to typowo bozonarodzeniowe party, ale zabieraja dzieciaki na kregle, a potem mamy taka sale na imprezki w budynku i zamowia maluchom jakies jedzonko i prezenty dadza:) I chociaz cala imprezka dla dzieci od 4-13lat, to po upominek mamy nawet z Maxiem przyjsc:)
W ogole to bylam zaskoczona jak jakis czas temu sasiad do mnie przyszedl z jakims pakunkiem, wrecza mi paczke i mowi ze to od wspolnoty prezent dla nowego czlonka (Maxia) i synio 2 pajacyki dostal:tak:...
Ale sie pochwalilam;-) Ale mielismy wyjatkowe szczescie do tego mieszkania pod wieloma wzgledami:)

Do góry