reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Mileczka no wlasnie slyszalam ze w Pl tez mozna sie poddac zabiegowi, bo nielegalne jest trwale ubezplodnienie, natomiast wazektomia jest w duzym stopniu odwracalna. Ale chyba sporo kosztuje, poza tym ponoc nie chca poddawac zabiegowi mezczyzn zbyt mlodych (ponizej 35 lat) i bezdzietnych (pewnie za odpowiednia oplata to mozna obejsc;)
A w Kanadzie jest to dosc ze tak powiem "popularne" i ponoc nawet niezbyt kosztowne (znacznie drozsze jest przywrocenie droznosci nasieniowodow). Nawet moja ginka na kontroli popologowej jak rozmawialismy o antykoncepcji, zasugerowala R ze teraz jego kolej sie "poswiecic" bo juz mu dwojke dzieci dalam, a mowilismy jej ze wiecej nie planujemy...
Zreszta chlop, to chlop, w gumce nie lubi, a ja przez watrobe nie powinnam przyjmowac hormonow, zreszta jak ja mam lepszy komfort psychiczny, to on doskonale wie ze jemu tez bedzie lepiej w lozku, wiec szczerze mowiac nie musialam jakos specjalnie go namawiac, zwlaszcza ze czterdziecha za pare lat, dwojka dzieci jest, to co mu wiecej trzeba?;)... Przy czym dopoki nie postawimy kropki nad I, to kto wie moze sie jeszcze zechce wycofac?:)hehe

A z tym spadkiem libido po porodzie, to u mnie tez sciema, gorzej mialam pod koniec tej ciazy;) Natomiast teraz to nie tyle checi nie ma, co nie zawsze jest moc, ale zmeczenie robi swoje:D

Kasiadz, faktycznie najlepsze zyczonka i udanej kolacji!:tak:
Anula, Ty to mam nadzieje mozesz chociaz liczyc na pomoc swoich pannic przy maluszku, co?:) Fajnie miec taka duza roznice wieku miedzy dzieciaczkami:tak:

Aaaaa dziewczynki czasem mi sie rzucalo w oczy ze niektore nie maja uaktualnionych suwaczkow ciazowych, prosze w miare mozliwosci i czasu zmiencie te suwaczki, najlepiej na takie ze zdjeciem imieniem i wiekiem pociechy, bo ja niestety jeszcze nie wszystkie maluszki kojarze dokladnie do konkretnej mamusi, a tak to by sciaga byla mysle ze rowniez dla innych :D

reklama
hejo,

a to mi libido np spadło, przez całą ciążę sobie nie szczędziliśmy a teraz m sie nie chce :( mąż musi akcje rozkręcać, poza tym zauważyłam że lubię inaczej niż kiedyś :baffled:

Herbata - ubawiła mnie Twoja opowieść o porannych uśmiechach do cyca :-)

kasia - fryzjer, sex i imieninowa kolacja na pewno naładują Ci macierzyńskie baterie na długo ;-) wszystkiego naj :-D

cytryna - żaden laktator nie pociągnie tyle co mały ssak ;-) nie masz się czym martwić jak ładnie przybiera to się najada, może ma mały żołądeczek i potrzebuje zjeść częściej :tak: przejdzie jej :-D

pryzybela - szacun, mój to by się nigdy na coś takiego nie zgodził "****ka srogi" :confused2:

u mnie libido minus miliard :sorry: i chyba przykładem Herbaty powiem, że u mnie połóg to nawet 12 tyg trwa :tak:

ja już w domciu. Zrelaksowana i wypoczęta, właśnie w piżamkę wskoczyłam, teście przed chwilą poszli do domu, a córa śpi. Ja się objadam jeszcze chipsami i opijam pepsi, ale rozpusta na maksa:zawstydzona/y:

Dzień dobry śpiochy :-)

u mnie masakra Milena wstała z gorączką i rykiem, że boli ją ucho miodzio :confused2: akurat w weekend będziemy się na pogotowie bujać...

jeszcze zepsuły nam się wycieraczki w samochodzie, stary pojechał do serwisu i powiedzieli, że jak to spalony silniczek z wycieraczek to kosztuje raptem 1080,00 PLN - chyba ich cycki swędzą :wściekła/y:

za raz zabieram się za sprzątanie dziś mamy kolędę :sorry: wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów teraz u nas kolęda w soboty i niedziele :-p pewnie za mało kopert im wpadło w zeszłym roku :eek:

mileczka - dzięki :-)

kasia - ale Cię szaleństwo złapało :-p

Milka Biedna Milenka - zapalenie ucha moze bardzo bolec, wiec mam nadzieje ze szybciutko antybiotyk zadziala.

kasiadz zazdroszcze:tak: ja przez to ze nie moge odciagac nigdzie nie chodze, a fajnie byloby sie gdzies wybrac tylko z mezem :-)

Ja wstalam z mala bo sie obudzila godzine temu, zaczelysmy sie karmic a ta padla po 5 min i spi... i nagada sie przez sen jak zwykle. A ja z kawka Przyjaciol ogladam :-)

kasiadz wszystkiego naj! co nic nie mowisz :-p dobrze ze kolacja sie udala. mala odskocznia pewnie dobrze Ci zrobila
Milka zdrowka dla starszej corki :* zapelenie to przekichana sprawa...
cytyna korzystaj, korzystaj :tak:

a moja po godzinnym marudzeniu wczoraj zasnela i spala UWAGA od 22.30 do 5.00 :p pozniej cyc i spanko do 8.00 takze nie powiem ze sie nie wyspalam :D

hej dziewczyny,
tak wczoraj było fajnie do momentu. Mała się obudziła i już zasnąć nie chciała tylko płakała, nawet suszarka nie pomagała, a jak o 1 dorwała się do cyca to skończyła o 3:szok: więc dzisiaj jestem nieprzytomna. mąż właśnie poszedl z nią na spacer a ja odpoczywam

za raz zabieram się za sprzątanie dziś mamy kolędę :sorry: wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów teraz u nas kolęda w soboty i niedziele :-p pewnie za mało kopert im wpadło w zeszłym roku :eek:
o :-p
kolęda? u nas zaczyna się kolęda zawsze po bożym narodzeniu:eek:

reklama
hejka!
Moje chlopaki jeszcze spia, cora wcina sniadanko ( na szczescie po kilku rzygach wczoraj rano juz w porzadku , pewnie cos jej na zoladku zaleglo tylko...), a ja sobie z kawusia przysiadlam:)
Milka, wspolczuje Twojej corci, ponoc to faktycznie strasznie boli;( Oby szybko jej minelo, no i niestety bez lekarza sie nie obejdzie....
A z ta koleda to tez mi przyszlo na mysl ze daleko wyszli naprzeciw, bo u nas tez zawsze koledowali dopiero po swietach (ale ja z dolnoslaskiego jak kasiadz,to moze u nas innaczej;))
Herbata, no to jakie swieto!:) Dobrze ze dieciaki chociaz czasem okazuja nam laskawosc hehe Moj dzisiaj tez wmiare przyzwoicie przenocowal i stare w koncu mieli czas na obejrzenie filmu i przytulanki;-)
Cytryna, a u nas podobnie mlody lezal z tatusiem a ja z lazienki slyszalam jak cos zaczyna mialczec, wiec sobie mysle ide z cycem i go zabieram do salonu na jedzonko, wchodze, a ten smacznie spi:)

Kurka u nas dzisiaj sasiedzkie jesienne sprzatanie podworka:D I nie wiem czy uda nam sie wykrecic, bo R mial sie zajac odsniezaniem chodnika zima, wiec mielismy miec wolne od takich atrakcji, ale moj maz po 10-12 h jest poza domem w tygodniu i jakos go nie widze z tym odsniezaniem po nocach, chociaz chodnik niewielki i nie musi tego recznie robic, tylko taka maszyna, ale moze da sie z tego zrezygnowac wzamian za dzisiejsze udzielenie sie spolecznie;-)

A w ogole to my mieszkamy w takiej wspolnocie mieszkaniowej jakby (ale nie sa to prywatne mieszkania) i w grudniu na przyklad organizuja dla dzieci imprezke swiateczna, a ze nie wszyscy obchodza swieta, wiec nie bedzie to typowo bozonarodzeniowe party, ale zabieraja dzieciaki na kregle, a potem mamy taka sale na imprezki w budynku i zamowia maluchom jakies jedzonko i prezenty dadza:) I chociaz cala imprezka dla dzieci od 4-13lat, to po upominek mamy nawet z Maxiem przyjsc:)
W ogole to bylam zaskoczona jak jakis czas temu sasiad do mnie przyszedl z jakims pakunkiem, wrecza mi paczke i mowi ze to od wspolnoty prezent dla nowego czlonka (Maxia) i synio 2 pajacyki dostal:tak:...
Ale sie pochwalilam;-) Ale mielismy wyjatkowe szczescie do tego mieszkania pod wieloma wzgledami:)

Do góry