Mariolciaa
Fanka BB :)
witam, cały weekend mnie nie było. widzę Herbatka że już po, :-)
ja jeszcze przed, ale już się doczekać nie mogę
ja jeszcze przed, ale już się doczekać nie mogę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak to Puella bo do mnie też pisała Ale ja dopiero do domu ze spacerku wróciłamAsionek mam nadzieje, że maleństwu szybciej przejdą problemy z brzuszkiem, bo do 3 miesiąca jeszcze daleko :/
A kurier dziś przytaszczył komodę, na szczęście nie było mnie w domu i odebrał sąsiad, więc musiał wnieść na pierwsze piętro
monysia współczuję pielgrzymek, szczerze ja bym nie zrobiła kolacji, bo w końcu zawsze można sie wymigać, ze masz kup[ę roboty przy dziecku
Puella chyba do mnie napisała, piszę chyba bo podałam jej mój nr, ale ona mi swojego nie napisal, więc tylko się domyślam urodziła dzisiaj dziewczynkę o 10:09 - 3340g i 54cm
Mileczka na reszcie masz swoje dzieciątko taki malutki a tyle musiałaś sie nacierpieć, ale najważniejsze, ze jest wszystko oki
Herbata w sumie myślę, ze dobrze, ze spróbowali pomóc maleństwu wyjść z próżniociągiem, ale co przeżyłaś to tylko ty wiesz
agnus trzymam kciuki za cc
monysia współczuję pielgrzymek, szczerze ja bym nie zrobiła kolacji, bo w końcu zawsze można sie wymigać, ze masz kup[ę roboty przy dziecku
Monysia co do pępka to mojej Hani juz odpadł. W szpitalu kazali mi pielęgnowac na sucho, ale cos tam sie ropiało. Połozna środowiskowa powiedziała,że mam spirytus zatosowac i robić nim przy każdej zmianie pieluchy. No i wtedy dopiero błyskawicznie się ususzyl i odpadł. Spirytus robiła w proporcji 2 miary spirytusu do 1 miary wody przegotowanej.
Co do witaminek, to przez 2 miesiące witamina K a do 2 roku życia witamina D. Przy czym gdybym przestala karmić piersią to mam natychmiast odstawic witaminkę K.
Mileczka89 tuli już Mareczka
Poród siłami natury zakończył się dziś o 11.45, 2800g i 54 cm. 10 pkt apgar.
Gratulujemy
monysia, pozno ta kupa....mi po cc po 1.porodzie dali czopki,ze w razie gdybym nie zrobila kupska do 3.dnia to mialam sobie zapodac...teraz zrobilam juz 2.dnia,ale do tej pory mnie boli jak musze :/
powiem Ci,ze im dluzej nie robisz,tym trudniej,dobrze chyba cos wziac,co zmiekczy kupe,zeby latwiej poszla(sorki za doslownosc :-)),mi latwiej jak zjm sobie jablko i popije woda