reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Właśnie wróciłam ze spacerku. Dwa kilometry zrobiłam z psem i mężęm, ale oprócz parcia na doł i kłucia w podbrzuszu mocnego nic więcej sie nie dzieje :-(

Witam,
Atram Ty jeszcze z brzuszkiem,Mileczka Ty tak samo???No to macie uparciuchy nie ma co...
Idę się Was zapytać po pomimo,że to nie pierwszy mój poród po prostu jestem głupia.Wczoraj w nocy obudził mnie ból brzucha jak na okres,raz był silniejszy,raz słabszy ,nie skórcze tylko jednolity ból podbrzusza jak przy okresie.Zero czopu,twardnienia brzucha nic.I nie wiem.Mam dzisiaj Usg w szpitalu na 11 rano,ale co,oni i tak mi nic nie powiedzą.Jak myślicie co to mogło być?

No ja jeszcze niestety z brzuszyskiem :D A byłam przekonana, że jeszcze końcem września urodze... To mi nie poszło :-D Co do bólu to ja mam od 4 dni codziennie ból okresowy, ale nie są to skurcze, tylko ból stały... Więc jak mi ktoś mówi, że pierwsze skurcze porodowe są takie jak skurcze okresowe to uprzejmie dziękuje i informuje, że nic mi to nie mówi. Przy miesiączkach też mnie brzuch bolał stale, nie odczuwałam skurczy:sorry:

hej
nie rodze i sie nie zanosi...
nie mam weny, podlapalam dola...

To jak u nas kochana! Uszy do góry! Może Cię weźmie znienacka :)
a ja sie zabralam za pisanie, czas przynajmniej szybko zleci..

czy wam tez apetyt nie dopisuje?

Ja miałam całą ciążę białkowstręt :) A teraz po prostu rzucam sie na mięso i mleko spijam hektolitrami. Co dla mojego przypadku jest dość nietypowe :)

reklama
Lena
najwazniejsze to aby nie przenosić... bynajmniej tego bym nie chciała.
i też mieszkam w takim miejscu ze bez auta ciężko by było

jewcia
może i jest coś w tym co piszesz... ale np SIVI zagląda rzadziej- pewnie też już na maxa zdołowana a nadal nierozpakowana (życzmy jej tego w dzisiejszą pełnię):p

Czyli norma wszystkie schizujemy!!!!
Co do jedzenia to u mnie różnie,wczoraj tak mi się zachciało pierogów z jagodami z jogurtem,że pomimo cukrzycy kupiłam sobie pojemnik i wsunęłam calusieńki czyli ok 0,5kg pierogów z dwoma jogurtami i nawet cukier za mocno nie podskoczył,za to dzisiaj jadłowstręt od rana,a jeść muszę bo leki na cukier biorę.Wariuję już.Ja mam 15kg +,kurcze te 7kg to przez ostatni miesiąc,bo stałam na +8 i tak się cieszyłam i co dupa...Znów wyglądam jak zawodnik sumo,ale jak się wpieprzy cały pojemnik pierogów to nie ma się czemu dziwić NIE??

Lena u mnie było odwrotnie- do czasu cukrzycy + 14 kg, a odkąd jestem na diecie -3 kg, mimo tego, że dzidzia rośnie jak szalona. Mam +11 kg i myślę, że tak zostanie :-)

u mnie z powodu nerek przez pierwsze dwa mc. doszło +13 :eek: az się bałam co bd. dalej ale to woda się zebrała. Po tych dwuch mc. nerki zaczeły normalnie funkcjonować i przez reszte miesięcy do teraz +12 czyli razem +25 i dobiło mi do 95kg.:crazy: ale wyniki moczu teraz bardzo dobre jak nigdy :tak: podobno nerki zregenerowały się przez ciąże więc mam nadzieje ,ze po porodzie nadal będą dobrze funkcjonować i szybko zgubie te kg.... :sorry:

u mnie z powodu nerek przez pierwsze dwa mc. doszło +13 :eek: az się bałam co bd. dalej ale to woda się zebrała. Po tych dwuch mc. nerki zaczeły normalnie funkcjonować i przez reszte miesięcy do teraz +12 czyli razem +25 i dobiło mi do 95kg.:crazy: ale wyniki moczu teraz bardzo dobre jak nigdy :tak: podobno nerki zregenerowały się przez ciąże więc mam nadzieje ,ze po porodzie nadal będą dobrze funkcjonować i szybko zgubie te kg.... :sorry:
No to widzę, że nie tylko na mnie ciąża działa uzdrawiająco ;-). Nie pamiętam już co znaczy ból kręgosłupa. Mój neurochirurg powiedział, że jak mi się w ciąży przesunął środek ciężkości to dyski przestały uciskać na rdzeń. Niestety po ciąży problem wróci :-(.

Caly dzien spedzilam na montowaniu mego nowiutkiego trio :-) Jakie to skomplikowane, a jakie przyjemneeee masakra. Chociaz czas mi zlecial i nie myslalam kiedy w koncu urodze :-p A w nocy mialam durny sen - snilo mi sie ze leze w szpitalu z rozkraczonymi nogami i rodze. Pre i pre a tu du..pa, mala nie wychodzi, wiec sie wkurzylam, wstalam z tego fotela, opuscilam kiece na pupe i poszlam do domu z fochem :-D I o co kaman? :szok:

Dziewczynki ja mam takie pytanko jeszcze. Czy w ostatnim miesiącu wystarczy jedna wizyta u lekarza na tydzień? Bo właśnie siostra mi namąciła w głowie, że to zbyt rzadko.... Jak często teraz macie wizyty?

reklama
Dziewczynki ja mam takie pytanko jeszcze. Czy w ostatnim miesiącu wystarczy jedna wizyta u lekarza na tydzień? Bo właśnie siostra mi namąciła w głowie, że to zbyt rzadko.... Jak często teraz macie wizyty?

Ja mam jedna wizyte w tygodniu ale ktg mam 2x / tydz.

Caly dzien spedzilam na montowaniu mego nowiutkiego trio :-) Jakie to skomplikowane, a jakie przyjemneeee masakra. Chociaz czas mi zlecial i nie myslalam kiedy w koncu urodze :-p A w nocy mialam durny sen - snilo mi sie ze leze w szpitalu z rozkraczonymi nogami i rodze. Pre i pre a tu du..pa, mala nie wychodzi, wiec sie wkurzylam, wstalam z tego fotela, opuscilam kiece na pupe i poszlam do domu z fochem :-D I o co kaman? :szok:

:-D To niezle! Mi sie ostatnio snilo ze urodzilam takie wielkie dziecko ze sie na przewijaku nie miescilo i ze nie moglam go przewinac bo byl taki ciezki ze na bok sie obrocic go nie dalo :-D.

Czesc Kochane! Ja rweszcie w domu. Mały miał zoltaczke i mnusielismy siedziec w szpitalu!!! Jak zdarze przed pobudka mojego synka to w odpowiednich postach wszytsko napisze! Buziaki:)

Witaj znowu na BB, fajnie ze juz w domku jestescie!

Do góry