reklama
justyna1980
Fanka BB :)
mam pytanie do dziewczyn które piekły już bułki dukanowskie-czy można ich zrobić więcej tak np. na trzy dni? Nie bedą czerstwe? Nie mam czasu na codzienne pieczenie a te bułki to zawsze jakaś namiastka pieczywa.Wiem że wolno tylko jedną dziennie ale zawsze to coś
mam pytanie do dziewczyn które piekły już bułki dukanowskie-czy można ich zrobić więcej tak np. na trzy dni? Nie bedą czerstwe? Nie mam czasu na codzienne pieczenie a te bułki to zawsze jakaś namiastka pieczywa.Wiem że wolno tylko jedną dziennie ale zawsze to coś
Można , i spokojnie dłużej poleżą.
A z jakiego przepisu robisz bułkę?
Z tego mojego wychodzi ok. 5 takich normalnych.
Z tym , że chyba można 1 czy 2 bułki dziennie zjeść ze względu na sporą ilośc otrębów.
A ser biały sprawia właśnie , że nie czerstwieją.
Ja piekę raz na pięć dni i codziennie jedną zjadam. Resztę chowam .
Akurat dziś zjadłam ostatnią i pieką się nowe.:-)
justyna1980
justa dzięki za odpowiedź.Nie wiem jeszcze z jakiego przepisu zrobię dietę zaczęłam dzisiaj.A co do otrebów to wiem że można tylko 3 łyżki dziennie
Hej dziewczynki.
I jak wam mija weekend?
Ile pokus, ile grzechów na sumieniu?
krewetka zdrowie najważniejsze.
Justyna i jak ci idzie? Ile zamierzasz spędzić na I fazie ?:-)
kaska0201 trzymasz się?;-)
martolinka lecisz jak burza.
olapolap żyjesz po dzisiejszym dniu?
Kasia i Aleks mam nadzieję, że nie poległaś na urodzinach.
tami_dj witaj .:-) 15 pażdziernik zbliża się wielkimi krokami.
Te weekendy są straszne.
Tak czy siak miłej niedzielki dukanki.:-)
I jak wam mija weekend?
Ile pokus, ile grzechów na sumieniu?
krewetka zdrowie najważniejsze.
Justyna i jak ci idzie? Ile zamierzasz spędzić na I fazie ?:-)
kaska0201 trzymasz się?;-)
martolinka lecisz jak burza.
olapolap żyjesz po dzisiejszym dniu?
Kasia i Aleks mam nadzieję, że nie poległaś na urodzinach.
tami_dj witaj .:-) 15 pażdziernik zbliża się wielkimi krokami.
Te weekendy są straszne.
Tak czy siak miłej niedzielki dukanki.:-)
justyna1980
u mnie nawet ok byłam dzisiaj w supermarkecie zapachów pełno świeże bułeczki itd ale się powstrzymałam
Justa z testu mi wyszło że faza I ma trwać 4 dni i chyba tyle zrobię.Czekam na wagę bo w domu nie mam dokładnej i zamówiłam na allegro moze jutro będzie
Justa z testu mi wyszło że faza I ma trwać 4 dni i chyba tyle zrobię.Czekam na wagę bo w domu nie mam dokładnej i zamówiłam na allegro moze jutro będzie
KasiaiAlex
Mama Alexa 01.04.2010
Dziewczyny....
Z przykrością oświadczam, że poległam na urodzinach.... zjadłam kawałek tortu...taki tyci, tyci Jeszcze dziś mam moralniaka. Wczoraj za kare urządziłam sobie dukana w połączeniu z dietą 1000 kalorii A dziś za karę jeszcze jeden dzień samych protein, bo mialo juz być pw, ale że taka niedobra jestem, to jeszcze jeden dzień się pomęczę Cale szczęście, waga nie poszła w górę, więc absolutnie się nie poddaję, tylko jadę dalej
Nie mam czasu was poczytać, ale na pewno nadrobię po południu.
Z przykrością oświadczam, że poległam na urodzinach.... zjadłam kawałek tortu...taki tyci, tyci Jeszcze dziś mam moralniaka. Wczoraj za kare urządziłam sobie dukana w połączeniu z dietą 1000 kalorii A dziś za karę jeszcze jeden dzień samych protein, bo mialo juz być pw, ale że taka niedobra jestem, to jeszcze jeden dzień się pomęczę Cale szczęście, waga nie poszła w górę, więc absolutnie się nie poddaję, tylko jadę dalej
Nie mam czasu was poczytać, ale na pewno nadrobię po południu.
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Witajcie ,
u mnie od piątku 400 g mniej!!!!!! GRATULACJE DUKANKI W WASZYCH POSTĘPACH
Ja wczoraj byłam na roczku i dosłownie zostałam zmuszona do zjedzenia kawałka tortu. Zjadłam łyzeczke a reszte ukradkiem wciagnał mój maż... Gdy przy stole przed kolacja nikogo nie było - wyłożyłam na talerzyk przygotowana paste z makreli. Była podobna do reszty sałatek i nikt sie nie zoreintował
Jeszcze dziś i jutro proteiny. Potem warzywka!!! ciezko jest na 5/5, ale mam wrazenie , ze efekty sa lepsze. a jak jest u Was?
trzymam kciuki!!!
u mnie od piątku 400 g mniej!!!!!! GRATULACJE DUKANKI W WASZYCH POSTĘPACH
Ja wczoraj byłam na roczku i dosłownie zostałam zmuszona do zjedzenia kawałka tortu. Zjadłam łyzeczke a reszte ukradkiem wciagnał mój maż... Gdy przy stole przed kolacja nikogo nie było - wyłożyłam na talerzyk przygotowana paste z makreli. Była podobna do reszty sałatek i nikt sie nie zoreintował
Jeszcze dziś i jutro proteiny. Potem warzywka!!! ciezko jest na 5/5, ale mam wrazenie , ze efekty sa lepsze. a jak jest u Was?
trzymam kciuki!!!
Ja jestem 5/5. Da się wytrzymać.;-)
Dziś 11.10.2010 ( poniedziałek), mija 3 tygodnie odkąd jestem na diecie Dukana. Pora na małe podsumowanie:
- waga 65,2 kg. ( w zeszłym tygodniu już było 64,9 kg , ale to chyba poprzez odwodnienie spowodowane spędzeniem weekendu poza domem i małymi grzeszkami ); spadło 4,8 kg. :-):-):-):-)
- ilość grzeszków na sumieniu - nie pamiętam, ale wszystko to %
- czuję , że chudnę !!!:-)
- zakupiłam pasek, bo spodnie , w których się nie mieściłam przed dietą teraz spadają mi z tyłka.
- znajomi mi mówią, że widać , że sporo schudłam BOSKO!!! Nawet mąż ( wiadomo jak to z facetami ... ślepi, głusi,póki nie wyłożysz im kawy na ławę to sami się niczego nie domyślą...) sam od siebie i mówi, że na buzi jestem szczuplejsza, brzuch zmalał i ... to jest najlepsze ON WIDZI , że zaczyna mi się robić talia !!!
- czuję się świetnie i wiem, że osiągnę swój cel!!!:-)
Dziś 11.10.2010 ( poniedziałek), mija 3 tygodnie odkąd jestem na diecie Dukana. Pora na małe podsumowanie:
- waga 65,2 kg. ( w zeszłym tygodniu już było 64,9 kg , ale to chyba poprzez odwodnienie spowodowane spędzeniem weekendu poza domem i małymi grzeszkami ); spadło 4,8 kg. :-):-):-):-)
- ilość grzeszków na sumieniu - nie pamiętam, ale wszystko to %
- czuję , że chudnę !!!:-)
- zakupiłam pasek, bo spodnie , w których się nie mieściłam przed dietą teraz spadają mi z tyłka.
- znajomi mi mówią, że widać , że sporo schudłam BOSKO!!! Nawet mąż ( wiadomo jak to z facetami ... ślepi, głusi,póki nie wyłożysz im kawy na ławę to sami się niczego nie domyślą...) sam od siebie i mówi, że na buzi jestem szczuplejsza, brzuch zmalał i ... to jest najlepsze ON WIDZI , że zaczyna mi się robić talia !!!
- czuję się świetnie i wiem, że osiągnę swój cel!!!:-)
reklama
kaska0201
najważniejsza jest Wercia
Dziewczyny mineły dwa dni a ja mam kryzys
nie mogę się powstrzymać od owoców i warzyw wciągnelam już ogórka i pomidora a wczoraj jabłka i to 2
chyba nie dam rady na samych proteinkach
nie mogę się powstrzymać od owoców i warzyw wciągnelam już ogórka i pomidora a wczoraj jabłka i to 2
chyba nie dam rady na samych proteinkach
Podziel się: