reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

reklama
mam pytanie do dziewczyn które piekły już bułki dukanowskie-czy można ich zrobić więcej tak np. na trzy dni? Nie bedą czerstwe? Nie mam czasu na codzienne pieczenie a te bułki to zawsze jakaś namiastka pieczywa.Wiem że wolno tylko jedną dziennie ale zawsze to coś

mam pytanie do dziewczyn które piekły już bułki dukanowskie-czy można ich zrobić więcej tak np. na trzy dni? Nie bedą czerstwe? Nie mam czasu na codzienne pieczenie a te bułki to zawsze jakaś namiastka pieczywa.Wiem że wolno tylko jedną dziennie ale zawsze to coś

Można , i spokojnie dłużej poleżą.:tak:
A z jakiego przepisu robisz bułkę?
Z tego mojego wychodzi ok. 5 takich normalnych.:tak:
Z tym , że chyba można 1 czy 2 bułki dziennie zjeść ze względu na sporą ilośc otrębów.:baffled:
A ser biały sprawia właśnie , że nie czerstwieją.:tak:
Ja piekę raz na pięć dni i codziennie jedną zjadam.:tak: Resztę chowam .
Akurat dziś zjadłam ostatnią i pieką się nowe.:-)

justa dzięki za odpowiedź.Nie wiem jeszcze z jakiego przepisu zrobię dietę zaczęłam dzisiaj.A co do otrebów to wiem że można tylko 3 łyżki dziennie

Hej dziewczynki.
I jak wam mija weekend?
Ile pokus, ile grzechów na sumieniu?:rolleyes:

krewetka
zdrowie najważniejsze.:tak:
Justyna i jak ci idzie? Ile zamierzasz spędzić na I fazie ?:-)
kaska0201 trzymasz się?;-)
martolinka lecisz jak burza.:-D:tak::tak:
olapolap żyjesz po dzisiejszym dniu? :eek:
Kasia i Aleks mam nadzieję, że nie poległaś na urodzinach.:sorry:
tami_dj witaj .:-) 15 pażdziernik zbliża się wielkimi krokami.:tak:

Te weekendy są straszne.:confused2::confused2::confused2:
Tak czy siak miłej niedzielki dukanki.:-)

u mnie nawet ok byłam dzisiaj w supermarkecie zapachów pełno świeże bułeczki itd ale się powstrzymałam

Justa z testu mi wyszło że faza I ma trwać 4 dni i chyba tyle zrobię.Czekam na wagę bo w domu nie mam dokładnej i zamówiłam na allegro moze jutro będzie

Dziewczyny....
Z przykrością oświadczam, że poległam na urodzinach.... zjadłam kawałek tortu...taki tyci, tyci:) Jeszcze dziś mam moralniaka. Wczoraj za kare urządziłam sobie dukana w połączeniu z dietą 1000 kalorii:) A dziś za karę jeszcze jeden dzień samych protein, bo mialo juz być pw, ale że taka niedobra jestem, to jeszcze jeden dzień się pomęczę:) Cale szczęście, waga nie poszła w górę, więc absolutnie się nie poddaję, tylko jadę dalej:)
Nie mam czasu was poczytać, ale na pewno nadrobię po południu.

Witajcie ,
u mnie od piątku 400 g mniej!!!!!! GRATULACJE DUKANKI W WASZYCH POSTĘPACH :)
Ja wczoraj byłam na roczku i dosłownie zostałam zmuszona do zjedzenia kawałka tortu. Zjadłam łyzeczke a reszte ukradkiem wciagnał mój maż... :) Gdy przy stole przed kolacja nikogo nie było - wyłożyłam na talerzyk przygotowana paste z makreli. Była podobna do reszty sałatek i nikt sie nie zoreintował :p

Jeszcze dziś i jutro proteiny. Potem warzywka!!! ciezko jest na 5/5, ale mam wrazenie , ze efekty sa lepsze. a jak jest u Was?
trzymam kciuki!!!

Ja jestem 5/5. Da się wytrzymać.;-)

Dziś 11.10.2010 ( poniedziałek), mija 3 tygodnie odkąd jestem na diecie Dukana. Pora na małe podsumowanie:

- waga 65,2 kg. ( w zeszłym tygodniu już było 64,9 kg :rofl2:, ale to chyba poprzez odwodnienie spowodowane spędzeniem weekendu poza domem i małymi grzeszkami :zawstydzona/y::sorry2:); spadło 4,8 kg. :-):-):-):-)

- ilość grzeszków na sumieniu - nie pamiętam, ale wszystko to %:sorry2:

- czuję , że chudnę !!!:-)

- zakupiłam pasek, bo spodnie , w których się nie mieściłam przed dietą teraz spadają mi z tyłka.:dry:

- znajomi mi mówią, że widać , że sporo schudłam ;) BOSKO!!! Nawet mąż ( wiadomo jak to z facetami ... ślepi, głusi,póki nie wyłożysz im kawy na ławę to sami się niczego nie domyślą...) sam od siebie i mówi, że na buzi jestem szczuplejsza, brzuch zmalał :tak: i ... to jest najlepsze :-D:-D:-D:-D ON WIDZI :szok:, że zaczyna mi się robić talia !!! :-D:-D:-D

- czuję się świetnie i wiem, że osiągnę swój cel!!!:tak::-)

reklama
Dziewczyny mineły dwa dni a ja mam kryzys
nie mogę się powstrzymać od owoców i warzyw wciągnelam już ogórka i pomidora a wczoraj jabłka i to 2
chyba nie dam rady na samych proteinkach

Do góry