reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

kaska wiesz ja nie wiem jak Cie zmotywowac... musisz sama znalezc taki bodziec. Mni ezmobilizowal niechcacy tesc i sie zawziełam :)
postanowiłąm dzis zjesc miesko na inny sposób- pieczone , gotowane na parze , smazone na teflonie- takie juz bylo. Dzis postanowiąłm soebie ugotowac w kostce rosołowej.Okropne sa takie udka.. zaraz je sobie oskubałam i zjadłam z jogurtem curry

reklama
Dla mnie najlepszą motywacją jest moje odbicie w lustrze:D Nie chcę go już dłużej oglądać...
Dziś upragnione PW:) Na śniadanie standardowo serek wiejski i wędlina, a obiadek już w piekarniku - schab w woreczku:D
Zaraz zrobi się sałateczka, albo kalafiorek się ugotuje:)
Po tylu dniach postu ciesze się jak dziecko na myśl o kalafiorze:D

W ciagu ostatnich 5 dni stracilam... 400g :szok: Czy ja cos zle tak robie, ze jem w takich ilosciach zeby nie czuc sie glodna? :sorry2:

witam Dukanki

od jutra zaczynam
to moja druga próba randki z dukanem
poprzednia pozwoliła stracić 5kg w trzy tygodnie ale już 3 odrobiłam bo przerwałam

jednak postanowiłam dać sobie drugą szansę lodówka już pełna nabiału
mam nadzieję że mnie przyjmiecie i dacie wsparcie bo bez tego ani rusz

Witaj :tak:

Cześć dziewczyny :-)
Ja zaczynam 15 października i mam ponad 30 kr do zrzucenia bardzo chcę żeby mi się udało :-):-). Na wakacje będę pięknie wyglądać :tak::tak::tak:

Powodzenia :-D Jak sie czujesz przed rozpoczeciem?

Dziewczyny....
Z przykrością oświadczam, że poległam na urodzinach.... zjadłam kawałek tortu...taki tyci, tyci:) Jeszcze dziś mam moralniaka. Wczoraj za kare urządziłam sobie dukana w połączeniu z dietą 1000 kalorii:) A dziś za karę jeszcze jeden dzień samych protein, bo mialo juz być pw, ale że taka niedobra jestem, to jeszcze jeden dzień się pomęczę:) Cale szczęście, waga nie poszła w górę, więc absolutnie się nie poddaję, tylko jadę dalej:)
Nie mam czasu was poczytać, ale na pewno nadrobię po południu.

Hehehe a ja zjadlam wiecej rzeczy bedac na weselu i... nie mam wyrzutow sumienia ;-) Nie chce sie psychicznie zadreczac, bo nie lubie sie tak spinac ;-)

Cześć dziewczyny... jestem załamana przez ciąże przytylam 8 kg ale przez 4 dni w szpitalu na opuchliźnie przybrałam jeszcze 14 :(:(:( PO PROSTU KOSZMAR na dukanie raz w ciągu 1.5 mies schudnąć 10 kg ale juz nie dawalam rady na samych serkach jogurtach parówkach i wędlinach;( macie jakieś ciekawe przepisy? próbuje się zebrać na drugie podejście z Dukanem ale boje sie ze bedzie tak jak za pierwszym razem:(

aaa po tym pierwszym razie przytylo mi sie jakies 5 kg bo zeszła opuchlizna

ps.: chyba jestem pierszą taka co wyglądała jak topielec na sali porodowej;)

Jak tam laseczki idzie? :) u mnie od dwoch dni zastój. Od dziś warzywka!!!!!!!!! liczę na to , że się coś ruszy - na warzywkach idzie mi lepiej :)

MAMAFFIA - kilka stron wczesniej sa linki i tam sa super przepisy!!!! :) jak dobrze poszperasz to okaze sie , ze eszczególnie , ale nie tylko , w dni PW można szaleć. Proteinki mozna "przebolec" , ale warto czekac :)

Hej hej, co tu taka cisza? Kochankom Dukana nie chce sie wychodzic z lozka? :szok::-D:-D:-D

Ja dzisiaj zaczynam dzien od deseru - jogurt z kakao i slodzikiem :-D Chyba sie juz od tego uzaleznilam :-D Pozniej zjem cos bardziej konkretnego, ale na razie ledwo patrze na oczy i nie mam sily na wieksza inwencje hahaha

Jak tam u Was? Jakie postepy?

Postanowilam zrobic dzisiaj kurczakowa tortille na obiad :-D:-D:-D Juz sie nie moge doczekac :-D:-D:-D

Ola a dasz przepis na te tortille??
u mnie do 2 dni zastój. Zobaczymy co waga pokaże. Całe szczescie co PW i mozna jesc. Dzis na obiadek zapiekane piersi z pieczarkami i pomidorami do tego sałata :) mmmmmm

Co tu u nas tak cicho? u mnie trzeci dzień PW. Waga wciąż , uparcie stoi . grrrrr

Ostatnia edycja:
Ola a dasz przepis na te tortille??
u mnie do 2 dni zastój. Zobaczymy co waga pokaże. Całe szczescie co PW i mozna jesc. Dzis na obiadek zapiekane piersi z pieczarkami i pomidorami do tego sałata :) mmmmmm

Co tu u nas tak cicho? u mnie trzeci dzień PW. Waga wciąż , uparcie stoi . grrrrr

Przepis pochodzi stad: Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - tortilla juz byl tu podawany :tak:

Tortilla z kurczakiem – (PW)

Placki:
1 jajko
6 łyżek otrąb owsianych (zmielone)
Pół szkl. Mleka (ja lałam na oko, żeby ciasto było w miarę gęste, ale też nie żadkie)
Szczypta soli

Sos czosnkowy:
3 łyżki jogurtu naturalnego
Czosnek w proszku
Pieprz
Sól

Wkład:
½ kg piersi z kuraka
Przyprawa do grosa
Kapusta pekińska
Pomidor
Ogórek

Wszystko razem miksujemy, wylewamy na patelnię teflonową posmarowana lekko olejem i smażymy z obu stron. Wychodzą 2 solidne placki, a nawet i 3 cienkie. Smarujemy placek sosem czosnkowym, układamy pokrojone w paseczki piersi z kurczaka usmażone wcześniej z przyprawą do gyrosa na patelni teflonowej bez tłuszczu (jedynie podlewamy wodą), na to poszatkowana kapusta pekińska, pomidor i ogórek. Placek zawijamy najlepiej w folię aluminiową, żeby nam się nie rozleciał.

Zrobilam i wyszlo super! Lepiej niz ze standardowym ciastem nalesnikowym bo dzieki otrebom ciasto bylo bardziej masywne:-)

Moze jak skonczysz PW to Ci zacznie spadac :tak:

reklama
Mało nas Dukanek zostało:tak:
U mnie w końcu sie ruszyło - 200 g , ale zawsze:tak:
dzis zostały mi jeszcze gołąbki , na sniadanko naleśniki z twarogiem. Co dalej zobaczymy:tak:

POWODZENIA NA DZIŚ ŻYCZĘ!!!!

Do góry