reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

Ola nie można jesc bananów!!!!! żadnych owoców . Banany mają mnóstwo węglowodanów.
Myślę, że możesz upiec bułeczki i zjesc z wedlinka, pomidorkiem. Do tego jogurt naturalny. Na którymś blogu był przepis na "tuńczykowe dyski":)
co do pstraga, ryb to staram sie nie doprawiac za bardzo. Odrobine soli , pieprzu czosnek. Jak juz gotowa to skrapiam sokiem z cytryny. Lubie jak ryba smakuje ryba a nie przyprawami

Dziś 100 g mniej . nic mniej ta moja magiczna waga nie chciała pokazac. Od dziś proteinki!!!!

reklama
Kochane dziewczynki chcialam sie Was poradzic. W niedziele bede miala ciezki dzien, bo zaczynam prace o 10:30 i jestem zajeta do 18:30. W miedzyczasie bede miala 4 przerwy po 10 minut i jedna 30 minut. Na pewno bede musiala cos zjesc w czasie tych przerw, bo inaczej nie wytrzymam - pytanie tylko CO sobie wziac do jedzenia? Od razu zaznaczam, ze nie mam zbyt komfortowej sytuacji i nie moge sie nigdzie schowac jedzac, bede ciagle obserwowana :sorry: To bedzie dzien PW, wiec na pewno wezme sobie ze 2 banany i wode, ale co jeszcze?
banany ;-) z tego co wiem ze szkoły :-D:-D:-D:-D:-D :rofl2:to owoce.:rofl2:
hmmm... a co zwykle jadłaś w takich sytuacjach nie będąc na diecie?
Jak kanapki, to sprawa prosta. Przepis na bułki podałam wyżej , do tego sałata, wędlina, pomidor...
Może tortillę? Sernik dukanowski? Ptasie mleczko? Słoik ogórków konserwowych?
No bo ryby i jajka to śmierdzą.:confused2::confused2::confused2:

Stosowalam DAX COSMETICS PERFECTA EXTRA SLIM - KONCENTRAT WYSZCZUPLAJĄCY DO SZYBKIEJ REDUKCJI CELLULITU - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl oraz DAX COSMETICS PERFECTA EXTRA SLIM - KONCENTRAT WYSZCZUPLAJACY DO SZYBKIEJ REDUKCJI ROZSTĘPÓW - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl (kupowalam w Rossmannie bo tam jest taniej) i mam wrazenie, ze pomogly troche, chociaz ja zwykle nie mam tak duzo samozaparcia zeby stosowac to regularnie 2 razy dziennie... Stosowalam az zuzylam tubke, dokupilam nowe i... stoi... Moze sie zmusze w koncu ;-)

A Ty co stosujesz?
balsam z biedronki :-D:-D:-D:-D:-D
Ten w tubie fioletowy ujędrniająco - wyszczuplający. BeBeauty czy cóś.:rolleyes2:

Nie, nie, to standard, lekarz mi o tym mowil. Ale uczucie jest glupie... Jak macam blizne to tak jakbym miala tam wszyta rurke do napojow...
:tak: a to wszystko przykrywa gruby koc ze skóry :confused2::confused2::confused2::confused2:

O fuuuuuuuuj! Mieso z biedronki?? Przeciez nie mozna... mozna tylko indycze, kurze lub wolowe... bleeee jak mozna jesc biedronki? :eek: nie chrzeszcza Ci miedzy zebami???:-D
:-D:-D:-D:-D:-D no cóż zrobić.:rofl2: Wole dżem z biedronki , ale na diecie nie można...:-(

A ja przyznaję się bez bicia wczoraj zgrzeszyłam. Chciałąm uczcić sobie to nasze święto i PIWKO wysączyłam.:sorry: Uhuuhuu jakie jazdy po 1 bro.:-D:-D:-D
Ale do rzeczy..
Rano kac nie miłosierny, ból głowy, kołowrotek... :confused2::confused2::baffled:Po jednym piwie? :eek:
I miłe zaskoczenie.:-) Waga pokazała 64,9 kg. :eek::eek::szok:Buahahhaha :-D chyba się odwodniłam przez to jedno maleńkie piwko...:-D:-D:-D
Dziś wieczorem znowu zgrzeszę, ale część wytańczę. Ale potem już grzecznie wracam w dalszy ciąg diety i zaczynam 5 dni proteinek.:sorry::tak:;-):-)

Laski 5 kilo ubyło przez 19 dni.:-D:-D:-D:-D

Co powiecie na BEZY na deser? :-)
BEZY

1.cynamonowe

8 białek, wyjetych z lodówki i ogrzanych do temp. pokojowej
10 łyżek słodziku w proszku
1/2 łyżeczki cynamonu

biała wymieszac ze słodzikiem, ubic mikserm na najwyższych obrotach ok. 10min. Piana powinna byc bardzo sztywna. Pod koniec ubijania dac cynamon.
Piekarnik nagrzac do 110 st C
Dwie duże blachy wyłożyc papierem do pieczenia i łyżką kłaśc mase, pomiędzy bezami dac spore odległości bo rosną sporo. I suszyc w piekarniku 1,5/2h

2. kawowe

6 białek
8 łyżek słodziku
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka skrobi kukurydzianej
1 łyżka kawy rozpuszczalnej

Ubijac białka na sztywno, po woli dodawac słodzik łyżka po łyżce- to ważne. Na koniec wmieszac skrobię i rozpuszczona w soku z cytryny kawę.
Piec j.w

3. czekoladowe

5 białek
7 łyżek słodziku
1 łyżka odtłuszczonego kakao
1 łyżeczka octu jabłkowego lub winnego
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
kilka kropel aromatu czekoladowego

białka na sztywno, powoli dajemy słodzik, skrobię, kakao, ocet i aromat.
Pieczemy j.w

Ola nie można jesc bananów!!!!! żadnych owoców . Banany mają mnóstwo węglowodanów.
Myślę, że możesz upiec bułeczki i zjesc z wedlinka, pomidorkiem. Do tego jogurt naturalny. Na którymś blogu był przepis na "tuńczykowe dyski":)
co do pstraga, ryb to staram sie nie doprawiac za bardzo. Odrobine soli , pieprzu czosnek. Jak juz gotowa to skrapiam sokiem z cytryny. Lubie jak ryba smakuje ryba a nie przyprawami

Dziś 100 g mniej . nic mniej ta moja magiczna waga nie chciała pokazac. Od dziś proteinki!!!!

O faktycznie... zapomnialam, ze nie mozna owocow :sorry: Zrobie sobie te buleczki :tak: Tylko, ze w przepisie jest 9 lyzek otrab, wiec chyba nie mozna zjesc od razu wszystkich buleczek? :sorry:

Zawsze to 100g blizej do celu :-D

banany ;-) z tego co wiem ze szkoły :-D:-D:-D:-D:-D :rofl2:to owoce.:rofl2:
hmmm... a co zwykle jadłaś w takich sytuacjach nie będąc na diecie?
Jak kanapki, to sprawa prosta. Przepis na bułki podałam wyżej , do tego sałata, wędlina, pomidor...
Może tortillę? Sernik dukanowski? Ptasie mleczko? Słoik ogórków konserwowych?
No bo ryby i jajka to śmierdzą.:confused2::confused2::confused2:

Hm hm hm a jak sie robi tortille? Serniczek mmmmmm Hahaha juz widze jak wyciagam sloik ogorkow i zaczynam przy wszystkich wcinac :-D

balsam z biedronki :-D:-D:-D:-D:-D
Ten w tubie fioletowy ujędrniająco - wyszczuplający. BeBeauty czy cóś.:rolleyes2:

Biedne biedronki... nie pamietasz z przedszkola, ze to one przynosza chleb? :-p

:-D:-D:-D:-D:-D no cóż zrobić.:rofl2: Wole dżem z biedronki , ale na diecie nie można...:-(
Moze mozna zrobic cos a'la dzem wg przepisu na galaretke hmmm???

A ja przyznaję się bez bicia wczoraj zgrzeszyłam. Chciałąm uczcić sobie to nasze święto i PIWKO wysączyłam.:sorry: Uhuuhuu jakie jazdy po 1 bro.:-D:-D:-D
Ale do rzeczy..
Rano kac nie miłosierny, ból głowy, kołowrotek... :confused2::confused2::baffled:Po jednym piwie? :eek:

Tak ponoc jest na tej diecie - ja wole nie sprawdzac tego na sobie :-D Ciekawe czy po reddsie albo karmi tez sa takie jazdy :-D

I miłe zaskoczenie.:-) Waga pokazała 64,9 kg. :eek::eek::szok:Buahahhaha :-D chyba się odwodniłam przez to jedno maleńkie piwko...:-D:-D:-D
Dziś wieczorem znowu zgrzeszę, ale część wytańczę. Ale potem już grzecznie wracam w dalszy ciąg diety i zaczynam 5 dni proteinek.:sorry::tak:;-):-)

Laski 5 kilo ubyło przez 19 dni.:-D:-D:-D:-D

Tak szybko leca Ci kilogramy, ze nim sie obejrzysz, bedziesz juz po diecie :-D

Ostatnia edycja:
Witam was. U mnie po 5 dniach ataku -2 kg:D
Miałam zamiar pociągnąć pierwszą faze 7 dni, ale chyba nie dam rady, bo jutro idę na urodziny do chrześniaka. Wszyscy będą wcinać, a ja tylko patrzeć??? O nie, nie...:) Jak bym siebie nie znała, to byłabym pewna, że będę twarda, ale siebie znam...Więc może jakąś suróweczkę chociaż, ale to sie okaze jutro:)

Justa, imponujący wynik:) Aż się nie mogę doczekać, kiedy u mnie licznik tyle pokaze:D

Olapolap, chyba sie skuszę na bezy:)

Pozdrawiam i 3majmy się diety:)

witam Dukanki

od jutra zaczynam
to moja druga próba randki z dukanem
poprzednia pozwoliła stracić 5kg w trzy tygodnie ale już 3 odrobiłam bo przerwałam

jednak postanowiłam dać sobie drugą szansę lodówka już pełna nabiału
mam nadzieję że mnie przyjmiecie i dacie wsparcie bo bez tego ani rusz

reklama
Do góry