reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

Zostałąm sama na placu boju?:baffled:
u mnie po 3 tygodniach diety 6.2 kg mniej:tak: i w końcu 7 z przodu !!!!!!!!!!! jupiiiii:tak:
od dzis 5 dni proteinek :tak:
jak u Was?

reklama
Zostałąm sama na placu boju?:baffled:
u mnie po 3 tygodniach diety 6.2 kg mniej:tak: i w końcu 7 z przodu !!!!!!!!!!! jupiiiii:tak:
od dzis 5 dni proteinek :tak:
jak u Was?

ja jestem.:sorry2:
martolinka lecisz jak burza . Super. :tak: Cieszę się razem z Tobą.:-)

U mnie 29 dzień diety i w sumie zleciało 5,7 kg.:tak:
Samopoczucie ok, choć jeszcze niedawno skurcze łydek mnie łapały :baffled:. Zakupiłam magnez i witaminę B6 i jest ok. Chyba ogólnie niedobór witamin mam, bo i ostatnio jakaś nerwowa jestem, często wybucham.:sorry2:
Ja na P+W jestem.:-), więc szaleję.:tak: :-D
na śniadanko po raz pierwszy zaliczyłam placuszki otrębowe mmmhhmm, pycha :
-2 łyżki otrębów owsianych
-1 łyżka pszennych
-1 jajko
-1 łyżka serka Danio.
Roztrzepać , smażyć na patelni z obydwu stron bez tłuszczu. No boskie.:tak:
Na obiadek i kolację mam zupkę a'la chińszczyzna:
- 1/2 torebki mieszanki chińskiej HORTEX ugotowanej z pulpetami z mielonego mięska z indyka, doprawione przyprawami. PYCHA! i na dość długo syte. :tak:
I dziś sauna i basen.:tak::-)

I pasztet własnej roboty mam.:tak::-)

Ostatnia edycja:
tak wpadlam przypadkiem i zastanawia mnie ta dieta,pierwszy raz slysze,przyznam sie.ja przytylam 22kilo w ciazy.schudlam juz 18.przez 4,5miesiaca karmilam piersia i nie robilam nic z waga(oprocz spacerow z maluszkiem).teraz karmie butla i zaczelam biegac i pije slim coffee,ktora powoduje,ze glodna nie jestem.wiec waga leci.zostalo jeszcze 4kilo do wagi sprzed ciazy.ktoras z dziewczyn moze mi cos opowiedziec o tej diecie?

tak wpadlam przypadkiem i zastanawia mnie ta dieta,pierwszy raz slysze,przyznam sie.ja przytylam 22kilo w ciazy.schudlam juz 18.przez 4,5miesiaca karmilam piersia i nie robilam nic z waga(oprocz spacerow z maluszkiem).teraz karmie butla i zaczelam biegac i pije slim coffee,ktora powoduje,ze glodna nie jestem.wiec waga leci.zostalo jeszcze 4kilo do wagi sprzed ciazy.ktoras z dziewczyn moze mi cos opowiedziec o tej diecie?

witaj myszta.
Dieta składa się z czterech faz.
-Faza I ( faza uderzeniowa, na której najwięcej się traci kg)
Dozwolone produkty

Chude mięso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z kością, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu. Chude wędliny z indyka, kurczaka lub innych dozwolonych gatunków mięs.
Podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek).
Wszystkie ryby: tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane.
Owoce morza (skorupiaki i mięczaki).
Drób oprócz kaczki i bez skóry.
Jaja
Chude produkty nabiałowe.
Środki wspomagające: kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet, zioła, przyprawy, korniszony, cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie).
Oraz dodatki i przyprawy.

- Faza II
Jesz wszystkie dozwolone produkty z fazy I
Stosowanie naprzemiennie kuracji: czyste proteiny i proteiny z warzywami. Możliwe cykle: 7/7, 5/5, 1/1 tj.obierasz sobie dowolny tryb , dogodny dla ciebie, twojego organizmu i naprzemiennie go stosujesz. Np. 5 dni na samych proteinach ( wsztystko to co w I fazie) potem 5 dni protein + warzywek i tak w kolo Macieju.;-)
Mazeina (skrobia kukurydziana) - jedna mała łyżeczka dziennie, o ile nie ma przestojów wagowych.
Dozwolone warzywa, podam linka , bo sporo tego : Dieta proteinowa Dr Pierre'a Dukana - tabela dozwolonych warzyw

- Faza III
Wszystkie dozwolone produkty z fazy I i II
Jedna porcja owoców dziennie, oprócz bananów, winogron i czereśni
2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie
40 gramów sera żółtego
2 porcje produktów skrobiowych tygodniowo
Udziec jagnięcy lub pieczeń z polędwicy wieprzowej
Dwa odświętne posiłki w tygodniu.: tzw. UCZTA - dwa razy tygodniu, w odstępach kiludniowych (np. wtorek i piątek, środa i sobota) możemy sobie powolić na posiłek do tej pory zakazany: pizza, lody winko. WAŻNE: posiłek zjadamy na raz, nie dokładamy sobie po jakimś czasie, zeby dokończyć porcje.
Obowiązkowo i bezwarunkowo: jeden dzień ścisłej diety proteinowej (kuracja uderzeniowa) w tygodniu – niewymienny i bezdyskusyjny.

- Faza IV
Normalny sposob odżywiania w ciągu sześciu dni w tygodniu, zachowując dobre nawyki nabyte podczas kuracji, stosowanie co czwartek lub, jeśli to niemożliwe, w środę lub piątek jeden dzień czystych protein (kuracja uderzeniowa) w sposób regularny, ścisły i przez całe życie.
Spożywanie codziennie 3 łyżek stołowych otrąb owsianych.

Ta dieta bardzo przypomina mi dietę mamy karmiącej. Nic smażonego, wszystko łagodne. Przepisów jest bardzo dużo w necie.:tak: wystarczy w google wpisać dieta Dukana. Z resztą kilka stron wstecz podaliśmy linki do fajnych stronek.:tak:;-)

Polecam ci tą stronkę: Dieta proteinowa - faza uderzeniowa. Wyjaśni ci co i jak.:tak::-)

Ostatnia edycja:
Justa tez ładnie lecisz :) szkoda, ze nie masz suwaczka - nie widac ile Ci jeszcze zostało :)
Zazdroszcze Ci tych PW :) dam rade :) w sumie nie myslałam , ze dieta moze mi isc ot tak , bez zbednych pokus i wyrzeczeń

Witam was dziewczyny.
Ode mnie złe wieści. Od 3 dni już nie jestem na dietce. Niestety mój organizm przegrał z dukanem:/ Zauważyłam u siebie bardzo ciemny mocz, silny ból brzucha i dość słabe samopoczucie. W piatek byłam u lekarza, zrobiłam wyniki i niestety moje nerki nie nadają się do filtrowania samych protein. Podskoczył mocznik i kreatynina i stad złe samopoczucie, a od dr dostałam niezły opieprz. Poradziła mi przy tym, że w moim wypadku skuteczna byłaby kuracja octem jabłkowym, ale muszę to skonsultować z jakimś homeopata, którego w moim mieście niestety nie ma. Zastanawiam się nad rozpoczęciem kuracji na własną rękę, ale troche sie boję, że cos znów z tego wyniknie.
Mimo to trzymam kciukasy za was:) Ta dieta naprawde działa, u mnie po prawe 2 tygodniach zjechało 4kg.

Cześć dziewczyny :-)
Dzisiaj zaczęłam dietkę, do zrzucenia 33 kg wg Dukana powinnam osiągnąć wagę pod koniec maja :-):-). Byłoby super :-D:-D:-D w wakacje będę mogła się pokazać w całej okazałości i mam nadzieję będzie zaskoczenie dla wszystkich :szok::szok::szok::szok:, szczególnie dla mojego K.

reklama
Do góry