reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

I ja myślami jestem z Patrykiem.Jeszcze kilka dni z antybiotykiem i będzie znacznie lepiej.
Ja też urodziłam z powodu bardzo wysokiego ciśnienia którego nie można było zbić lekami.Miałam gestozę,hipotrofię płodu i groziło mi odklejenie łożyska.Janek urodził się w 27 tc z wagą 720 gram ciężko było u nas z płucami i długo nie oddychał sam.
Dziś to fajny,zdrowy i duży już chłopczyk a jaka mądrala i nigdy nam nie chorował.Chciałabym cię trochę pocieszyć bo wiem jakie to wszystko jest trudne i ciężkie do przetrwania.

reklama
kolejne wieści :)
waga : 2,300

W główce zaraz po porodzie wykazało USG - ognisko zawałowe małe bo małe ale było... NATOMIAST DZIŚ USG GŁÓWKI WYKAZAŁO ŻE ŻADNEGO WYLEWU Z TEGO NIE BYŁO A MAŁO TEGO , WSZYSTKO SIĘ WCHŁONĘŁO I NIE MA PO TYM NAWET ŚLADU NAJMNIEJSZEGO!! :) :-D dumna jestem z Ciebie skarbie :*
walczymy nadal z infekcją - jutro bedą wyniki.

Boziu, jak super!! Śledzę postępy Patryka od początku i trzymam mocno kciuki za zdrówko Maluszka! Wspaniale, że z główką wszystko w porządku, jakby nie było, to najważniejsze! Jeszcze tylko infekcję pokonać i pewnie do domku wyjdziecie :)

Ainhoa - retinopatia I i II stopień jest niegroźna, dopiero od stopnia II+ są zabiegi laserowe itp... zazwyczaj retinopatia zatrzymuje się na I stopniu bądź na II i się wycofuje :) zdarza się również tez że postepuje dalej. Wierzę mocno ,że Nam to nie grozi :)

Ainhoa - retinopatia I i II stopień jest niegroźna, dopiero od stopnia II+ są zabiegi laserowe itp... zazwyczaj retinopatia zatrzymuje się na I stopniu bądź na II i się wycofuje :) zdarza się również tez że postepuje dalej. Wierzę mocno ,że Nam to nie grozi :)
No to super;) Dalej czekamy na super wieści:)

To kawaler nam rośnie, no to fajnie, bo ja już szukam kawalera dla mojej Zuzki:)

reklama
Super, że nie ma wylewu. Teraz tylko czekamy na info, że retinopatia się cofnęła i że pożegnaliście zapalenie płuc i z każdym dniem bliżej wyjścia do domku. Ja też miałam rodzić w sierpniu ale ubiegłego roku. Wszystko nam się poukładało dobrze i Wam tego tez życzę z całego serca.

Do góry