reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

reklama
Ainhoa zmienili mu jakieś paremetry wentylacji z respiratora z SIMV na A/C i tak nie wiem co to znaczy no ale dobra... i jakieś niewielkie cechy infekcji jeszcze widoczne, zmieniony antybiotyk i nadal czekamy.,...

Nie wiem czy dobrze rozumiem, bo Patryś nie ma respiratora, ale ma do inkubatora doprowadzony tlen z respiratora??

W szpitalu 102 dni,długo.Mój Janek na początku radził sobie b.dobrze jak na takiego maluszka drugiego dnia został rozintubowany i oddychał z cpap a następnie tylko z tlenem do inkubatora.Po 3 tyg złapał sepsę i wtedy wszystko się posypało.Miał pękniętą opłucną przez kaniulę od wkucia centralnego a następnie duże zmiany w płucach przez co nie mógł oddychać samodzielnie.Po opanowaniu infekcji długo potrzebował cpap a następnie tlenu do inkubatora.Do domu wyszliśmy jak Jaś ważył już 3 kg i był największy na oddziale.Na szczęście jak już zaczął sam oddychać to szybko nauczył się jeść z butli i po tyg od wyjścia do łóżeczka byliśmy już w domu.Gdyby nie te słabe płucka to chyba trochę krócej byśmy byli w szpitalu.Wiesz dzieci wcześniaki matek z nadciśnieniem leczy się dużo trudniej gdyż te maluchy miały o wiele trudniejsze warunki już w życiu płodowym często IUGR itp.Moja neonatolog powtarzała że to bardzo skomplikowani mali pacjenci.Teraz najważniejsze aby Patryk rozstał się z respiratorem i małymi kroczkami zaczął sam oddychać ale tu musisz być jeszcze trochę cierpliwa.Cieszę się że główka pięknie wygląda i oby retinopatia cofnęła się tak jak było u Janka miał 2+.Serduszko też było badane?
Wasza historia bardzo przypomina moją i wierzę że wyjdziecie na prostą tak jak my.Tzymam mocno kciuki za Patryka.
specjalnie dla ciebie fotka Jasia z wakacji DSC02816.jpg:)

Ainhoa pod respiratorem jest bo niestety nie radzi sobie z oddychaniem przez infekcje...

dominic widocznie tamte były już może za silne i zmieniono na słabsze? nie wiem?

estii bardzo Ci dziękuję, ślicznego masz Syncia :) buziaki serdeczne dla Was :* - widzę,że nasze historie są identyczne, mam nadzieję,że mój Patryk niedługo wyjdzie i nie będę musiała tyle czekać... jeśli chodzi o serduszko to było badane kilka razy, wszystko jest w porządku ,bez żadnych wad, bottal też sam się zamknął... powiedz o co pytać lekarzy? bo już nie wiem jak mogę pomóc mojemu Maluszkowi... :(

Ainhoa teraz siedzę w Łodzi więc chodzę na nogach :) nieraz 2 razy dziennie :)nie mam monitoru ale planuję chyba kupić... wieczorem napiszę coś nowego , mam nadzieję że wkońcu coś pozytywnego...

reklama
Ja dla Zuzki kupiłam monitor, mimo, że wiedziałam, że głównie dla wcześniaków jest wskazany i dla dzieci gdzie w rodzinie wystąpiła nagła śmierć łóżeczkowa. Po prostu się o nią boję, bo jednego aniołka już mam w niebie i nie chciałabym mieć drugiego...

Ja mam angelcare, ale z wiadomych względów jeszcze go nie używaliśmy, ale jak sprawdzaliśmy czy działa to wykryło brak oddechu:D Jak będziesz szukała, poszukaj może używany na gwarancji, my ten kupiliśmy za 350 zł, ale on jest razem z nianią i ma dwie płytki. Myślałam też o snuza hello, to taki co przypina się do pieluszki, bo ten co ja mam to tylko do łóżeczka, a ten do pieluszki to i w wózku się sprawdza i np. na łóżku:)

To jak wrócisz to pisz co i jak:) PS. Podoba Ci się w Łodzi?;>

Do góry