reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Malinka w ramach pocieszenia synek koleżanki miał wodniaczki w jądrach i po diagnostyce lek kazał jej coś do pieluszki podkładać żeby umozliwić lepszy odpływ płynu. Podobno to bardzo częsta dolegliwość u małych chłopców, w ostateczności prosty zabieg się robi. Piotruś koleżanki ma teraz 4 lata i po wodniaku nie ma ani sladu. Głowa do góry!!!!

reklama
malinka1980 spkojńie, nie ma co sobie włosów z głowy rwać wodniakiem. Mój Tuś też ma i wierzę, że zniknie, pońoć powinien do 3 roku życia, jak nie to dopiero zabieg usunięcia. Głowa do góry:tak:!

dziewczyny, macie już za sobą szczepienie świnka/odra/ różyczka? Jak dzieci odreagowały? Ja jeszcze nie szczepiłam ale już się zbieram, U moich znajomych w rodzinie odra, nie chcę mu tego fundować. Czy miałyście jakieś niepożądane reakcje? dzięki

dziewczyny, macie już za sobą szczepienie świnka/odra/ różyczka? Jak dzieci odreagowały? Ja jeszcze nie szczepiłam ale już się zbieram, U moich znajomych w rodzinie odra, nie chcę mu tego fundować. Czy miałyście jakieś niepożądane reakcje? dzięki

U nas również było w porządku, oprócz krzyku i płaczu przy samym zastrzyku :p :)

Zosia była szczepiona mmr z zielonym katarem i było wszystko w porządku; myślę, że pewnie takie samo prawdopodobieństwo jest powikłań poszczepiennych jak samego zachorowania jak milion do 1

reklama
my jeszcze nie mieliśmy, mamy iśc w przyszłą środe, ale oczywiście w calej warszawie nie ma priorixu, więc chyba poczekamy az bedzie.
pomyslalam ze moze ostatnia dawke hexy zamiast tego zrobic. i teraz mam dylemat, chcialam przed mmr zbadac krew, a moze przed hexa tezwarto? badalyscie ktoras? z drugiej strony wolalabym nie kluc tyle razy tolki.... badanie/szczepienie a przed mmr to samo.
???

Do góry