reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

reklama
Hej!
Wizyta dzisiejsza przebiegła w miarę spokojnie (a raczej dwie wizyty :) )
Rozmawiałam z lekarzem... wykryto w końcu jakie bakterie zaatakowały płuca Patryka, a mianowicie PAŁECZKA GRAM UJEMNA. Czy ktoś z Was może mi coś powiedzieć na ten temat? może u któregoś z Waszych dzieci też to kiedyś wykryto? Dostaje silne antybiotyki i lekarz powiedział że za około 4, 5 dni powinien wyzdrowieć i wtedy powinien poprawić się Patryka oddech. Waga 2,212
Buziaki dla Was i dziękuję, że ze mną jesteście.

Ainhoa to wszystko zależy jak będzie wyglądał jego oddech i saturacja po wyzdrowieniu i odłączeniu od respiratora...

KOLEJNE WIEŚCI:
waga: 2,280
wzrost: 47cm
retinopatia: nadal utrzymuje się na wysokości I stopnia (ważne że nie postępuje)
jeśli chodzi o płucka to nadal tak samo jak wczoraj, dopiero 3 dzień antybiotyk więc czekamy!

Pwenie jak antybol bedzie dochodził do 7 dnia, to będzie wyraxna poprawa.
Oby ROP nie poszła dalej.
Co ile maluszek ma kontrolowany wzrok?

kachha87, widziałam, że dałaś na wątek sierpniowy zdjęcia Patryka, ja się na wcześniakach nie znam, ale oczywiście jestem z Wami całym sercem, i zastanawia mnie co za pomarańczowe kółko ma Patryś w buzi? To jakiś dziwny rodzaj smoka?? Co u Was??

A teraz oglądałam zdjęcia z aguagu, jaki on już duży:)

reklama
Do góry