reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

reklama
Wczoraj kolejna wizyta u Patryka Mojego :) :*
Odstawiony jeden antybiotyk, drugi będzie dostawał do końca tygodnia. Jest dużo lepiej, wczoraj aż się zdziwiłam, saturacja nie spadła ani razu poniżej 87 :biggrin2: zazwyczaj 90-99. Był bardzo spokojny, oddycha nadal z CPAPem ,tleny na 34, wiem ,że ma zmniejszoną ilość oddechów, ale nie wiem gdzie to sprawdzić na tej maszynie skomplikowanej :) Waga - 1,735 , wzrostu nie wiem bo już 3 tydzień nie jest wpisane w kartę ile ma cm ! :wściekła/y: Miał wczoraj przetaczaną krew bo ma obniżony hematokryt. Wygląda coraz lepiej i jest coraz większy :-D Kolejna wizyta jutro.
Buziaki dziewczyny!

reklama
19.07.2012
wizyta udana :) wczoraj prawie cały dzien Patryk dawał sobie radę bez cpapu :) narazie jeszcze na niego wrocil ale pozbycie sie go chyba sie zbliza :) wazy 1,800 :)
---------------------------------------------------------------------------
23.07.2012
duzo lepiej, nie pisałam bo nikt o mnie nie pytał więc...
Patryk już bez CPAPu podawany ma tylko zwiekszony tlen do inkubatora, coraz blizej lozeczka i domu, ważył wczoraj 1950;
dziś wyprowadzam sie do łodzi... wynajełam pokoj.,... musze byc przy małym teraz cały czas, tak bedzie najlepiej powiedziała tak pielęgniarka...
co sądzicie?
-------------------------------------------------------------------------
24.07.2012
dzisiaj gorzej... Patryk zaintubowany... znowu coś dzieje się z płucami... :( pobrali wszystko na badania i jutro będzie wiadomo... poza tym retinopatia I stopnia... :( okulista za tydzien (we wtorek).
Waga - 2,025
Wzrost - 46 cm

Ps. pokoj narazie odwołany i jestem w domu... narazie nie mogę Synkiem się zajmować... ze względu na zły stan płuc... zobaczymy po wynikach... podadzą leczenie i wtedy pomyślę znowu nad przeniesieniem się do Łodzi.. :(
Już powoli zaczyna mi brakować sił...

Do góry