reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Parcie na żarcie, czyli o zachciankach

reklama
A mnie naszło na placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem i na naleśniki amerykańskie z bananami polane śmietaną z cukrem, czekoladą, z truskawkami i dżemem :) mam ochotę teraz na omlet którego nigdy nie robiłam a kiedyś nauczyć się trzeba ;)

A ja wlasnie upieklam na kolacje nalesniczki bendzie z dzemikiem:-pbo juz od paru dni tak slinka ciekla dla nas :tak:no i jeszcze bylam w Biedronce po lody bo straszna ochota byla ,mialam lenia zeby pojsc bo kawalek do tej biedronki jednak mam ale ochota zwyciezyla i mam lodziki na deser potem sobie przy filmie ,a teraz lece nalesniczki jesc ,ale glodomorki z nas:rofl2:

balkan, zrobilam dzis to brownie :-) To, ktore mozna kupic w sklepie sie do niego nie umywa.:-p No i wiem, o co Ci chodzilo z tym domem pachnacym czekolada:-D Ale przyznam szczerze, ze jeden kawaleczek mnie zasycil, a to sie ostatnio nie zdarza...:-D No i synus mi jak zwykle pomagal - buzia umorusana czekolada - bezcenne:-D

W tyg. zrobie salatke meksaykanska Corin, bo za mna chodzi.:-p Tylko nigdzie nie moge dostac tej przyprawy:no: Moze byc jakas inna, np. do fajitas?:confused:

Dodi, no ta salatke pieczarkowa trzeba raczej sporo posolic:tak: Ale to kwestia upodoban.:tak:

Rafaello z krakersami :)
watermark.php

Składniki:
- 2 opakowania krakersów
- 1 1/2 kostki masła lub margaryny
- 2 żółtka
- 1 litr mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 paczki wiórków kokosowych

Przepis:
Do 1 1/2 szklanki mleka dodać cukier, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować i mieszając wlać powyższe mleko z dodatkami, gotować aż powstanie budyń. Następnie przestudzić go, dodać żółtka, wymieszać. Masło utrzeć dodając po trochu budyń oraz wiórki (1 1/2 paczki). Przełożyć 3 warstwy: krakersy, masa, krakersy, masa, krakersy, masa. Wierzch posypać pozostałymi wiórkami.

Ja ostatnio weszłam do Polskiego sklepu po chlebek i czuję coś mi ładnie pachnie i oczom nie wierzę co widzę ogórki małosolne :rofl: więc dziś mój M po pracy ma zadanie specjalne kupić z 10 szt. bo mam na nie straszliwą ochotę a były przepyszne i nawet się dołączył mój synuś kochany :-)

reklama
Sałatka z orzeszkami ziemnymi:

orzeszki solone ( dowolna ilość wg uznania- ja daję pół standartowej paczki)
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
2-3 jabłka ( mi smakują w tej sałatce kwaskowe, lepiej twardsze wtedy dłuzej chrupią)
sok z poł cytryny
tuńczyk ( puszka lub dwie zalezy jak lubicie intensywnie- polecam jedną jest delikanie wyczuwalny)najlepiej w oleju lub oliwie
majonez, pieprz( soli nie bo orzeszki sa słone)
Najlepsza po kilku godz lub na drugi dzień jak orzeszki skruszeją. Jak dla mnie rewelacja!