reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Parcie na żarcie, czyli o zachciankach

Dziękuje naprawdę ciekawe te sałateczki macie..większości nie znałam, albo robiłam inaczej...każdy po swojemu widzę :-D

Corin, oooo wstawiłaś ta sałatkę, która kiedys zrobiłam, ale nie zapisałam przepisu z internetu sobie i wczoraj szukałam i nie znalazłam...a była pycha, taka pikantna..lubie takie:) kurcze teraz na którą sie zdecydowac:szok: wszystkie bym sobie zjadła:):)
jestescie kochane..

emkamek, właśnie zastanawiałam sie jak te "pieczarkowe" sałatki smakuja...takich ze słoika nie lubię ale ciekawe jak ze świeżymi.. na pewno spróbuję, jak nie jutro to kiedy indziej...
mąż będzie zadowolony, jak mu będe takimi sałateczkami dogadzać:)

reklama
Ja proponuje jeszcze takie salatki na szybko:

Z tunczykiem po wlosku:
tunczyk, pomidor, oliwki, cebulka/szczypiorek, mozzarella z ryzem lub makaronem ale na zimno

Z pieczarkami:
gotowane pieczarki, gotowane jajko, szczypiorek, majonez

A ja mam takie pytanie czy w markecie typu Biedronka mozna dostac pesto?wiecie to taki sosik nie sosik do makaronu niewiem jak to nazwac ale napewno wiecie o co chodzi,2 lata temu bylam we Wloszech i zajadalam sie tymi pysznosciami ,makaronami w roznych postaciach no i tez z pesto i tak mi sie dzis tak przypomnialo ze bym chetnie zjadla makaron z pesto ,ech mniam,...

A ja właśnie jem bułeczke świeżą i sałatke, którą dała tu emkamek...tą z pieczarkami... wyszła dobra, tylko trzeba ją dobrze doprawić, bo pieczarki raczej duzo smaku nie daja...aa i ja dałam do tego jeszcze łyżke musztardy,dla zaostrzenia smaku:):) i jest pycha:) wszystkim smakowała i zostało tylko ociupinkę (dla mnie na dziś):-D

Zrobiłam też tą meksykańska z kurczakiem, ktorą wstawiła Corin i oczywiście znowu pychotka wyszła:) koleżanka juz chce ode mnie przepis:)

No i n akoniec zrobiałam też tą którą dałam sama tutaj... warstwową z tuńczykiem i tez była super! tylko trzeba drobno pora posiekać, żeby nie był twardy, albo wcześniej ja zrobic, żeby por nie był twardy.. ale jest tez godna polecenia... oczywiście jeśli ktoś lubi tuńczyka...
ja kupiłam takiego w kawałeczkach w sosie własnym, bo te rozdrobnione mi nie smakują:)

reklama