reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Parcie na żarcie, czyli o zachciankach

a ja mam problem z jedzeniem pt:" Tyje na zawołanie", także pilnuje sie z jedzonkiem. Nie to, że się głodzę, po prostu musze uważać, bo mam gigantyczne tendencje do tycia. Także zazdroszcze, że tak możecie wcinać. Ja staram się jeść tyle ile muszę, bo inaczej juz przypominałabym słoniątko. Całe szczeście ze nie miewam zachcianek, bo wtedy było by juz po kaczaku...nie opanowałabym się:) Czasami po prostu mam ochotę objeśc się za wszystkie czasy. a tak na co dzien jem małe porcje dosc czesto.

reklama
maqnio to mozemy sobie podac reke, ja tez gdy nie uwazam przybieram na wadze w mgnieniu oka. Dlatego tak strasznie lubie sport, z wiadomych przyczyn wykluczylam snowboard i rower :-( mialam zamiar kupic na to lato wylworolki ale tak samo sobie daruje. Ja staram sie nie przejadac i nie wcinak cukierkow, bardziej nastawiona jestem na owoce i jeden konkretny posilek dziennie.

em_ka to faktycznie mozemy sobie reke podać. Tak samo jak mam ochote na słodycze to wcinam morle suszone i migdały. trzeba troche uwazac, bo inaczej mozna przytyc ze 30 kg i jak to potem zrzucic? Mi gin. mówił, że przy mojej wadze, powinnam przytyć max. ok. 12 kg. Takze zobaczymy. Na razie waga stoi w miejscu..uf:) tylko brzunio rosnie:)

Ja akurat na słodycze to ochotki nie mam, więc się nie martwię, przez pierwsze tyg miałam mniejszy apetyt, tzn zachcianki w sumie były, ale jak przyszlo co do czego to za dużo nie mogłam zjeść..oczy chciały a du.a nie mogła..
W sumie teraz mi się polepszyło, bo moge zjeść więcej, ale mnie to nie dziwi, bo przed ciążą też zawsze dużo jadłam. Mąż się śmiał gdzie ja to mieszczę, bo obiadu to tyle co on jem, a on do małych nie należy (182cm i 93 kg)

Corin, ja to w poprzedniej ciazy zajadałam się ananasami i brzoskwiniami w puszce, ciotka jak do mnie przychodziła, to zawsze mi dawala w prezencie puszkę owoców hehe..
Tez niedawno kupiłam ananasy, ale jeszcze się za nie nie zabrałam..

no nasza kruszynka tez nie powinna wyjsc mala bo ja mam 170 a moj D ok 185. A tym ile sie powinno przytyc, a ile w rezultacie mamy wiecej kilogramow nie jest zalezne tylko i wylacznie od ilosci jedzenia w czasie ciazy. Siotra D przytyla 18 kg, faktem jest ze jadla duzo z tym ze kto wie, czy 15 kg to sam brzuch nie wazy, moze miec duzo wod plodowych i lozysko moze byc ciezkie. Startowala z wagi bardzo niskiej takze nie jest to regola. Ja tak jak mowilam przytylam do tej pory 1 kg, jak mam bluze na sobie to kompletnie nic nie widac i wszyscy tylko patrza na mnie ze chudziutka. Eee nie spieszno mi bo jak widze jak sie trzeba pomeczyc z tym wielkim brzuszkiem...

eeeee taaaam ja po pierwszej ciazy juz nie wierze w diety ciazowe. WOGOLE !

W pierwszej tak bardzo chcialam przytyc ile mowia ksiazki i polozne i miec tylko ten brzuszek, czyli przytyc jakies 13-14 kg... ze nie jadlam lodow, zadnych ciast, zadnych owocow z puszki bo to za kaloryczne, tylko owoce swieze, nie jadlam nic smazonego, wsio malosonle zeby nie zatrzymywac wody w organizmie, tylko ciemne makarony, ciemny ryz, ciemny chleb...no mowie wam...nie kupowalam zadnej gotowej zywnosci typu np sosy ze sloika czy jakies dania i bylo 5 malych posilkow...i pod koniec ciazy mialam 40kg na plusie !!! SKAD ????? Wazylam 98kg dwa tygodnie przed rozwiazaniem... i powiem ze samo sie zrzucilo bez zadnych diet w ciagu 1,5 roku.

Teraz jem co chce, kiedy chce - fakt nie jem zadnych puszek - na wadze przybralam 2,5kg czyli ksiazkowo.... nawet w pasie mam tyle samo w poprzedniej ciazy w tym samym okresie. Takze mnie sie wydaje ze wszytsko zalezy od "ciazy" ... kazda ciaza jest inna.

Mja kolezanka ma tendencje do tycia, ciagle na diecie, wrecz nigdy nie jest bez diety, bo zaraz miala tylek, brzuch. Teraz jest w koncowce 6go mca.... pozera jak wilk i jest w szoku bo przytyla tylko 5kg od poczatku ciazy.

reklama
chodza mi po glowie truskawki, juz chyba z tydzien o nich mysle, chyba jutro sobie troszke kupie bo to nie sezon na nie i sa po 7 E za kg, bardzo duzo :O