reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Parcie na żarcie, czyli o zachciankach

reklama
Ja za to to bym sobie zjadła świeżych marchewek, takich słodziutkich, a akurat nie mam w domu.. Ale dopiero jutro będe mogła kupic.. a do tego czasu to juz co innego mi w głowie będzie na pewno..

a ja bym zjadla pierogi z jagodami albo kluski na parze z sosem truskawkowym. mniam mniam mniam normalnie nawet o tym nie chce myslec bo jagod nie dostane teraz a z kluskami duzo roboty, za leniwa jestem zeby sie z tym babrac, ale jakby tak mi ktos zrobil i dal to bym wciagnela bez zastanowienia :-D my sie szykujemy teraz do kolacji a za chwile w TV shrek 3 takze .. samo za sie mowi :-D

W Hiszpanii pewnie nie ma gotowych klusek na parze, co? Jak nachodzi na takie danie moje dzieciaki to się cieszę bo mam obiad w 15 minut :D Kluchy gotowe kupuje, owoce z mrozonki (zimą) i właściwie po zrobieniu sosu - gotowe :)

Hej Dziewczyny:))
Ja znów mam wstręt do słodyczy;)<bleee>
Wole bigosik sałateczke zupki jogurciki i owoce:)
Jak na razie przeszła mi obsesja na makrele wędzoną:)
Pozdrawiam przyszłe mamuśki:))
Życzę dużo zdrówka dla Was i maleństwa:)

Corin i tu jest wlasnie caly bol, ze nie ma gotowych. Nawet nie beda mieli takich rzeczy w polskim sklepie bo z checia bym kupila zeby zaspokoic swoja kilkumiesieczna zachcianke o tych kluchach. Truskawki mozna kupic swieze, nawet widzialam wisnie, z tym ze tyle ile jest roboty z samym ciastem to tylko moja mama wie, ktora mi to przygotowywala :-D mniam mniam az ide sobie cos przekasic bo mi slina cieknie na sama mysl !

hahaha oooo taaaaak! i to od razu z sosem :-D , z tym ze znajac hiszpanie to gdzies sie paczka zapodzieje i kluchy zgnija :-( tak jak bylo z paczka od mojej siory z irlandii. Poszlam odebrac ja na poczte a babeczka mi mowi ze jej nie ma. Ja mowie jak to nie ma jak dostalam avizo ze doszla, szukala, szukala, szukala, mowi ze prawdopodobnie minelo 15 dni i ja odeslali. Ja licze na kalendarzu a tu 10 dni minelo dopiero. Pozniej przyszla druga babka i szukaly we dwie, po 30 min dostalam swoja paczke. Gdybym nie byla uparta nie dostalabym jej. Taka Hiszpania. Choc mama czasami wysylala mi paczki przez przewoznika, z jakimis wedlinkami :-D ale przewoznik to nie poczta, praktycznie nie ma opcji zeby sie cos zgubilo. O jacie, ja chce kluchy :-( a dzisiaj chyba zrobie papryke czerwona nadziewana ryzem z miesem mielonym, tak jak na golabki, z tym ze z kapucha trzeba sie wiecej babrac.

reklama
Corin jak zrobisz swojemu synowi to jadlo, to zrob zdjecie i wstaw na forum, przynaajmniej sie troszke do ekranu poslinie :-D
teraz wcinam marchewke z jablkiem, dobrze ze mam brauna do mielenia bo recznie by mi sie nie chcialo nawet tego ucierac. Wrocilam wlasnie z zakupow, troszke mnie ponioslo i ledwo co to do domu donioslam. Kupilam te papryki i ryz i mieso mielone, to jak jutro jest wolne przygotuje dzisiaj te papryczki nadziewane i bedziemy mieli na jutrzejszy obiad, z sosikiem pomidorowym, oj zaraz zaczne to robic bo sie dosyc dlugo gotuje a zjadlabym juz jedno :-D