reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Paplanina

reklama
ja rowniez trzymam za ciebie mila kciuki :)
dobrze ze wszystko sie unormowalo :)
ja tez nie znam pulci bo moj maluch na ostatnim usg nie pokazal sie z tej strony ale najwazniejsze ze dzidzie zdrowe plec jest mniej wazna ;)
pozdrawiam i odzywaj sie gdy tylko bedziesz mogla powodzenia :)

Miałyśmy sobioe paplać, a tu cisza. Chyba trzeba rzucić jakiś ekstra temacik....
1. Jak Wasz popęd seksualny, wzmógł się, osłabł, czy pozostał na stałym poziomie???
2. Co sądziecie o obecności dzieci podczas porodu?? W Holandii jest to normalne...

:laugh: :laugh:
Dobre tematy  :D Pola

Co do pierwszego to pewnie taki sam, choć czasem strasznie mnie nachodzi w róznych sytuacjach  :p, ale ze mną chyba tak zawsze było, taka niewyżyta kobitka ze mnie, hihi....  ;D ;D

A o obecności dzieci przy porodzie odpowiedziałam w innym wątku, z jednej strony na pewno fajnie jak rodzina jest w komplecie w takiej szczęśliwej chwili, a z drugiej to czasem i dla dorosłego niemiły widok. Obawiałabym się jak zareaguje moje dziecko na to, ale na prawdę nie wiem....

Pola ... pytanko nr1) Zawsze byl wysoki teraz jest gigantyczny :) mam nadzieje ze tak juz zostanie hihih
pytanko 2) sama nie wiem...meza bede miala przy sobie ale nie pozwole mu byc miedzy nogami... moze mnie wspierac "przy glowie" a nie w nogach. dzieci nie mam wiec nie wiem ale chyba balabym sie ze sie przestrasza spoconej wrzeszczacej mamy :)

Pola seks w ciazy jest inny i chyba chce sie nacieszyc ta innoscia ....a lubie sie nia cieszyc co do porodu przy dzieciach to raczej nie bylo by to cos na co bym sie zgodzila .. wiem ze wiele kultur przyjmuje to za norme np. grecja ale chyba jednak gdzies wolalabym to do pewnego momentu odsunac od dzieci chyba ze byla by to moja nastoletnia corka to dobrze zeby wiedziala co i jak bylo i bedzie sie z nia dzialo w ciazy ...forma edukacji seksualnej ale tak to napewno synow bym do zabawy nie zaprosila....egoistkla ze mnie co??
a teraz ja mam pytanko ;ktora z was jeszcze pracuje a ktora jest juz na zwolnieniu??

czesc dziewczynki troche mnie nie bylo ale po prostu urwanie glowy mam straszny balagan trwa remont i jestesmy na razie w lesie do tego maz maial miec wolne a okazalo sie ze musi chodzic do pracy i wszystko robimy na raty :-[ nie wiem kiedy bedzie koiniec wszedzie gdzie nie popatrzec balagan nie mam na nic czasu a jak patrze na ten syf to wogole nic mi sie nie chce :p

co do pytan poli 1 taki sam jak przedtem no moze chwilami troszke wiekszy ;)
2 raczej nie wzielabym pauli ze soba to raczej malo przyjemny widok dla doroslego a co dopiero dla malego dziecka zgadzam sie z lucyann nastoletnia corke moznaby bylo wdrozyc ale malego dzieciaczka nie

Witajcie, też mnie chwile nie było ale szybko nadrobię zaległości.

Lucyann ja nadal pracuje i pewnie tak będzie do końca, bo jestem za bardzo lojalnym pracownikiem :p :mad:, chyba że będą ku temu jakieś przeciwskazania to chętnie pójde na chorobowe.

reklama
Co do popędu, to u mnie wzrósł, choć najczęściej ochota na sex nachodzi mnie w ciągu dnia a mój ukochany wtedy w pracy... ;)
Z tymi dziećmi przy porodzie to i ja mam mieszane uczucia, choć w Holandii się to praktykuje. Myślę, że to kwestia wcześniejszego podejścia, naturalności i ch ęci każdej ze stron. Kurcze, gdzies mi się zapodziało, a miałam taki krótki filmik z przepięknego miejsca porodowego i porodu własnie przy dzieciakach. Wyglądało super.
Lucyann, ja nie pracowałam i ten stan utrzymuje się nadal, co bardzo sobie chwalę, bo przy tych upałach nawet po zakupy mi sie nie chce z domu wyjść, a co dopiero mysleć w pracy...

Do góry