reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

U nas bajki to zmora :dry: Mini Mini i Baby TV mogłyby lecieć na okragło, najlepiej równolegle na dwóch telewizorach :sorry2:
Najgorzej jest rano, bo muszę Oliwkę często przekupywać bajką, żeby dała się łaskawie ubrać, a później nie mogę jej zmusić do wyjścia z pokoju bo akurat jak mamy wychodzić do przedszkola to jest świnka Peppa :baffled: Oszaleć można.
A jak jej się znudzą bajki w tv to już się nauczyła obsługiwać dvd i sama sobie włącza bajki z płyt :baffled:

reklama
No właśnie Martyna też włączy dvd, a ostatnio komputer, ale tam na szczęście jeszcze bajki nie włączy. Ale ostatnio wchodzę do kuchni, a komputer włączony, a Martyna wali w klawiaturę. Ja się pytam "co Ty robisz?", a ona "Tatą jestem" :-)

A z miłych dla mnie wieści, to Martynka dostała się do przedszkola. Składaliśmy papiery do dwóch i do tego, gdzie moglibyśmy liczyć na jakąś przychylność się nie dostała, a dostała się do przedszkola 15 min od domu i cieszę się, bo przynajmniej nie ma dylematu. A chodzi tam dwóch chłopców z podwórka i to jeden z naszej klatki więc zawsze raźniej. Co prawda do pięciolatków, ale zawsze znajome buzie i pomoc sąsiedzka.

świetnie!!! Lila też dostała się do przedszkola do grupy Świerszczyków....ciekawe jak to będzie

Jeśli chodzi o przedszkole to my jesteśmy baaaardzo zadowoleni :tak: Wprawdzie non stop choróbska, no ale ponoć taki urok bycia przedszkolakiem :sorry2:
Oliwka ogólnie zachwycona, dzieci ją uwielbiają (w szatni często słyszę: "A, to jest ta słynna Oliwka" :-D;-)).
A Oliwka chodzi do grupy Króliczków :tak: A przeszkole jest imienia Kubusia Puchatka ;-):tak:

Lolo też lubi pajki.Auta to hit nr.1 a ostatnio Piorun i Disney Chanel Klub Przyjaciół Myszki Miki.Z tego ostatniego coś się uczy:tak::tak:Komputera mu nie wolno włączać i jak na razie się do tego stosuje.My na razie o przedszkolu nie myslimy.Z ulubionych zabawek to tory i droga z autami z Wadera.Jak wyciagamy tory to "Tutu" moze być cały dzień na podłodze i nie wolno ruszać:sorry2::sorry2:

ajjj...dziękuję Kasiu...dopiero co doszlo to do mnie....nawet sama nie wiedzialam...:tak::tak::zawstydzona/y:

Ach, moja mała duża córka rozpoczyna życie towarzyskie ;-) W czwartek idzie na urodziny kolegi. Tylko mam problem, bo będzie klaun, którego widok pół roku temu doprowadził ją do histerii. Mam nadzieję, że tym razem się nie przestraszy. Urodziny będą w przedszkolu i jutro sąsiadka ją tam zabierze żeby sobie wszystko obejrzała. Będzie znała trzech chłopczyków. Może to pomoże :sorry2: A jak jej powiedziałam, że w poniedziałek pójdziemy kupić prezent, to stwierdziła "kupimy 2 prezenty. Jeden dla mnie" :dry::-D

reklama
Kasiu, no proszę, jak dzieci szybko dorastają ;-) Oby klaun nie był już taki straszny :tak: No i miłej zabawy życzę Martynce ;-):tak:
Tekst z kupnem 2 prezentów mnie rozwalił :-D:-D:-D:-D

Do góry