reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

reklama
Czy Wasze dzieci spia w dzien? U nas jak Kuba spi to wieczorem ciezko mu zasnac a jak nie spi to juz od 18 ledwie siedzi.

No właśnie my jesteśmy na etapie przejściowym, bo do tej pory Martyna spała od ok 12 do 14. Czasem dłużej, czasem krócej i chodziła spać koło 20. Ale od pewnego czasu sama rezygnuje z drzemki, a jak śpi to wieczorem zasypia po 21. Na razie zostawiam jej decyzji. Po kąpieli układa puzzle, słucha bajek i nie walczymy już z nią żeby wreszcie zasnęła. Fakt, że ta drzemka była dla mnie zbawieniem :sorry:, ale jak się skończy to trudno. Może to też pomoże pozbyć się smoka, bo jeszcze z niego korzysta :sorry:

hej troszke mnie nie bylo:-)

jesli chodzi o spanie moj sebek raczej w dzien nie moze spac bo pozniej idzie mi spac tak kolo 23 wiec raczej rzadko sypia w ciagu dnia jezeli nie zasnie to wieczorkiem tak kolo 20-21 pieknie zasypia :tak:ale czasem jak mamy meczacy dzien to potrafi zasnac o 17 wstaje o 19 i powtorne spanie dopiero o 23:eek:

u nas Marta juz nie ma dzemki od tamtych wakacji i tez sama o tym zadecydowala nie dalo jej sie uspic wiec przestalam nalegac za to idzie spac po 19 i spi do rana:tak: ostatnie 4 noce cale przespala we wlasnym lozki i pokoju wiec po cichutku ciesze sie ze moze juz przestanie do nas przychodzic:dry::cool2:, mam wielka nadzieje

Bodzia ale masz super:tak:
moje szczęście wczoraj zasneło w dzień a poźniej poszło spać o 24:wściekła/y:i tak to jest właśnie z moim kochanym synusiem:baffled:

Od dzisiaj nasze dzieci są razem w pokoju. Na razie jest ok. Bartek zasnął po siódmej, Martyna przed 21 i pomimo, że trochę pohałasowała i opowiadałam jej bajki brat spał. Zobaczymy jak będzie rano, bo ona to śpi nawet do ósmej ostatnio, a z Bartka ranny ptaszek, bo i o 6 potrafi się obudzić. Wrzucę mu później jakieś zabawki, to może trochę się zajmie po przebudzeniu.

Kasia - ja mam zamiar tez tak zrobic jak Maya bedzie miala pol roku ciekawe czy nie za wczesnie?:confused:, ale podziel sie spostrzezeniami jak beda dluzej razem ciekawe jak na nich to wplynie:-)

reklama
Na razie jest ok. Bartek się nie budzi jak Martyna się kładzie. W nocy jak zapłacze, to jej jakoś specjalnie nie rozbudza. Teraz wyjeżdżamy na działkę i będą razem spać (każde w swoim łóżeczku) więc się zaprzyjaźnią jeszcze bardziej.

Do góry