A u mnie to bylo tak, ze strasznie podobaly mi sie wegry, a szczegolnie jezyk wegierski.
Stwierdzilam ze to moze byc przyszlosc bo nie tak wielu jest tlumaczy i w ogole, i poszlam sobie na UAM na hungarystyke.
W tym samym czasie, laszlo, ktory chcial sie jakos oderwac od rodziny bardziej
Przyjechał do Polski, do Poznania, bo to ponoc jedno z bardziej tolerancyjnych miast w Polsce (nie powiedzialabym). Tez na UAM.
On pozniej pracowal jako asystent wukladowcy, a ja studiowalam.
Nie powiem ze z jezykiem mi szlo zle..Bylo ok.Szczegolnie ze mam lekka wade wymowy ktora tam poprostu pomaga.
Pozniej Lasz mnie sledzil. Bylam w zwiazku z kims...Taka wiesz..miloscia dziecieca..No..I brzydko mowiac..to Lasz byl pierwszym facetem ktorego pokochalam naprawde...
Tamten, szaraczek z Polski
, Marcin,po drodze mnie zdradzil. Odeszlam i nie mogl sobie z tym poradzic..Troszke dla zemsty spotkalam sie z Laszlo..On zostal, a marcin dreczyl mnie bardzo dlugo.Aktualnie wyjechal do Anglii, czasami tylko daje znac ze zyje telefonami w stylu "Nienawidze Cie, jestes nikim" itp..Poza tym, nabral sie raz tabletek na znak tego jak to on mnie kocha..Po tym calkiem zerwalam z nim kontakt.NO i wlasnie dzis w nocy dzwonil.Nazywajac mnie bardzo brzydko..Odgryzlam sie szybko, pewnie powodujac calkowite jego zalamanie...Ze jestem w ciazy, do tego blizniaczej i ze sobie nie zycze.NIe mam wyrzutow sumienia..Bo to nie ja kiedys go zdradzilam...I nie ja stworzylam wojne..
No..Laszlo sie nawet w nocy wkurzyl..siedzial przy lozku kiedy plakalam..wiec jest ok
NO..pozniej to juz szybko szlo...Zalamanie mojego taty ze jak to z 'komuchem'
i w ogole..
Ale jakos sie przyzwyczail... Slub..pozniej staranie o dziecko..praca..moje przerwane studia..przerwana praca..dalej juz znasz
A u lekarza..
.Matko..cudownie..serduszka bily porzadnie..dzieci juz duze..mierzonko bylo..Lekarz powiedzial ze niedlugo moge wyczuwac ruchy ze wzgledu na to ze dzieci sa bardzo duze
Wiec wypatruje i przy kazdym babelku wewnatrz zastanawiam sie czy to juz czy jeszcze nie
Poskarzylam sie na stopy moje..ze puchna..na bezsennosc..ale coz..nic sie nie da zrobic..i jeszcze mam alergie..ale tylko lekkie jakies kropeleczki do oczu i noska..i nic wiecej moge..
W ogole..
laszlo byl wstrzasniety wiesz?
Nie wiem co on myslal...ze tam naprawde jakies groszki beda albo cos..bo jak zobaczyl kregoslupy
i jak zobaczyl glowki malenkie..ale takie luzkie..to plakal
A kiedy slyszal serduszka..to juz w ogole bajer...bo zrobil wielkie oczy i po wegiersku szeptal 'wspaniale..cudownie..moje dzieci'..Az sie lekarz smial z niego
I mi bylo wstyd..
No
Usmiecham sie teraz strasznie..bo cudowne sa takie wizyty
Cos czuje ze sie duzo zmieni po niej..na pewno w psychice laszlo..
A wczoraj w ogole sie chwalilam ze tak lekko ciaze znosze..a dzis rano..nagle..przeciez w 14 tygodniu..od rana tylko do lazienki biegam..bo mam mdlosci ciezkie..no..do kuchni nie wchodze..ale sprobuje sucharkami sie zapchac.albo migdalami..niecierpie..ale trzeba