reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Paplanina

Inna chcesz karmic butla ze swoim mlekiem ? czy formula? Nie rezygnuj z naturalnego pokarmu... jesli naprawde nie mozecie sie dograc z cycem- pompuj i dawaj w butelce, ale swoje mleko. Moja mala dostaje tyle mojego ile daje rade sciagnac... mam pompe medela ktora jest baaaardzo dobra i mala zapakowana w plecak wiec zabieram ze soba wszedzie. niestety mala je bardzo duzo i czesto wiec dokarmiam formula....
nie mysl w kategoriach wyrodna czy nie.... pielegniarka w szpitalu powiedziala mi ze karmienie piersia nie jest dla wszystkich. ja bylam bliska totalnego przejscia na formule ale wiem ze lepiej przecierpiec....

reklama
meggi- ja troche spozniona z forum ale zycze ci aby malutka wrocila do cycusia i aby wszystko bylo ok i napewno tak bedzie!

inna- moze jak dasz rade to nie rezygnuj calkowicie z karmienia piersia nawet male ilosci twojego mleka wplyna dobrze na mala i napewno nie mysl w kategoriach obra czy zla matka, bo jestes wspaniala matka i tylko martwisz sie aby mala nie byla glodna

ja nadal karmie piersia i nie jest strasznie jakos wszystko sie unormowalo, nie mam jakis ogromnych ilosci mleka raczej tak normalnie najwazniejsze ze Marta nie jest glodna:tak:

Inna, jak masz problemy z ilością pokarmu, to proponuję herbatkę hipp dla matek karmiących. Ja ją piję regularnie i kłopotów z karmieniem brak. Na początku pokarmu było b. mało i córka była głodna i krzyczała w niebogłosy. Po herbacie, mam tyle ile trzeba, a na początku było nawet więcej, ale po ok. 10 dniach unormowało się i dostosowało do potrzeb dziecka. Niestety, jak wspominały dziewczyny, trzeba to przeczekać:-(

Dzięki, dziewczyny. Spróbuję nadal kamić piersią, a jak będzie głodna to dostanie butlę.
Herbatkę dla mam karmiących piję,ale nie powiem,żeby za bardzo pomogła :-( .
W każdym razie fajnie wiedzieć,że ma się jakieś wsparcie :-)
pozdrawiam

reklama
Do góry