Jajka w sosie musztardowym
8 jajek
3 łyżki musztardy
cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
szklanka bulionu warzywnego
sok zcytryny
przyprawa jarzynka, kucharek
Jajka ugotować na twardo, obrać. Cebulę obrać, posiekać.Łyżkę masła stopić na patelni, zeszklić cebulę.
Pozostałe masło stopić na drugiej patelni (ja to zrobiłam w rondelku), wsypać mąkę, wymieszać, przesmażyć.Dodać cebulę, musztardę, wlać bulion, wymieszać, gotować 5 minut. Przyprawić sokiem z cytryny, przyprawą, cukrem.
Obrane jajka przekroić na pół, polać gorącym sosem (przekrojone bardzo delikatnie włożyłam do sosu,żeby nie wystygły).
Podawać z ziemniakami, z surówką z kiszonej kapusty.
Szybko i tanio.
Smacznego.
8 jajek
3 łyżki musztardy
cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
szklanka bulionu warzywnego
sok zcytryny
przyprawa jarzynka, kucharek
Jajka ugotować na twardo, obrać. Cebulę obrać, posiekać.Łyżkę masła stopić na patelni, zeszklić cebulę.
Pozostałe masło stopić na drugiej patelni (ja to zrobiłam w rondelku), wsypać mąkę, wymieszać, przesmażyć.Dodać cebulę, musztardę, wlać bulion, wymieszać, gotować 5 minut. Przyprawić sokiem z cytryny, przyprawą, cukrem.
Obrane jajka przekroić na pół, polać gorącym sosem (przekrojone bardzo delikatnie włożyłam do sosu,żeby nie wystygły).
Podawać z ziemniakami, z surówką z kiszonej kapusty.
Szybko i tanio.
Smacznego.