reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

oj, gdybym miała czekać na swojego męża,żeby pojechał ze mną do ikei...to może za rok tam byśmy dotarli;p dlatego postanowiłam pojechać sama, choć zawsze jeździliśmy razem -zawsze raźniej, a ja nie za bardzo lubię robić zakupy, chociaż ikea to mój ulubiony sklep:) boję się tylko,że nie będę mogła się oprzeć jakimś nie do końca potrzebnym rzeczom...;P ale niech ma za swoje;p nie chciał jechać, to niech teraz za to płaci:p:p

lolcia - mam nadzieję,że mi minie szybko bo już nie mogę się doczekać ! odkąd skonczyłam 19 lat bardzo chciałam dzidziusia, ale życie nie pozwalało, a teraz już cała "chodzę" na myśl,że to już za 4 miesiące:D

reklama
Ewelinko - super , hiper rewelacja Ty nasza panikaro :-D

Ja byłam dziś rano na pobraniu krwi (morfologia i glukoza) i do tego mocz, wyniki koło 13, ciekawe czy wszystko ok, bo się bardzo staram jeść grzecznie i zero słodyczy i zdrowo, ale coś tam zawsze wpadnie. Np. w niedzielę też byliśmy w Ikea :tak: i skusiłam się na KFC mniaaaaaaam:sorry2:

Ostatnia edycja:
hejo :) ja wczoraj mialam wizyte u swojego ginka, wyniki wporzadku, podmolestowalam troche ginka zeby zrobil usg (powiedzial ze robi dopiero po 30tyg) ale i tak zrobił :)

z dzidzia wszystko wporzadku,serduszko takze

nadal SYNUŚ
:-)

w czwartek jedziemy na prywatne usg

ainhoa - upsss... oby z leżakiem było wszystko ok....

ahhh KFC mówicie ....
ja wczoraj o 22 byłam w Mc'Donaldzie na McFlurry Kit Kat......mmmmm...... lodzio miodzio :-)

super, ze macie badania ok
redusia - a za twoje ja teraz trzymam kciuki

panikować nie panikuje ale nadal myślę i się boję tego usg za tydzień.

martusia, fasolka - jak tam się czujemy ? rodzimy ? czekamy ?

Ostatnia edycja:
ainhoa - upsss... oby z leżakiem było wszystko ok....

ahhh KFC mówicie ....
ja wczoraj o 22 byłam w Mc'Donaldzie na McFlurry Kit Kat......mmmmm...... lodzio miodzio :-)

super, ze macie badania ok
redusia - a za twoje ja teraz trzymam kciuki

panikować nie panikuje ale nadal myślę i się boję tego usg za tydzień.

martusia, fasolka - jak tam się czujemy ? rodzimy ? czekamy ?

czuje sie do doopki po nocy ze skurczami, niewyspana i w ogole. ale nie rodze, czekam. dzis nie mam ochoty :-p no chyba ze sytuacja bedzie wygladala inaczej w czwartek bo KTG w szpitalu mam + moje ulubione badanie na fotelu :wściekła/y:

Leżaczek działa - w czym tkwił problem?? Chciałam sprawdzić najpierw czy działa, więc włożyłam baterie, ale nie zamknęłam klapy i dlatego nie działał:) Teraz już na stałe klapkę zamknęłam i działa, ale Zuzka i tak woli flachę od wodospadu na leżaczku...

Mała rano wypiła 180 ml plus proszek będzie z 200 ml i o dziwo nie zasnęła.. Teraz wypiła 120 i śpi:D Idę buraki miksować do obiadu:D

PS. Jak zwiększyć laktacje tak mega, żeby był nawał i żeby odejść od mleka modyfikowanego??:D

Ainhoa jest jakaś taka metoda 3-5-7 czy jakoś tak hehe, nie chcę wprowadzać w błąd, ale gdzieś czytałam, że takie uporządkowane ścigananie pobudza laktację. Poza tym gdzieś czytałam, że popyt napędza podaż więc im częściej odciągasz i przystawiasz tym więcej mleka się produkuje. Może i jest w tym jakaś logika.

U nas zbyt ciepło na spacer, rozpuszczam się, młody w pampku tylko leży i śpi na brzuchu. Jak się ochłodzi ciut to pójdę na długi spacer - obiecałam sobie, że przez 3miechy muszę zgubić tą dychę, co mi od porodu została. Poszłabym na basen, ale się wstydzę :(

dziewelajna pięęęknie przyrosło :) ale czad, co? hehe gratuluję raz jeszcze i trzymam kciuki :)

noo.. fasolka a ty jak rodzisz czy co ... ? :-)

suuper że leżaczek działa - trochę techniki i się kobieta gubi :-D

dzięki za kciuki december - przydadzą się na przyszłą środę :-)
martusia - jeszcze kilka twoich ulubionych badań i urodzisz ze strachu przed nimi :-)

reklama
Ainhoa jest jakaś taka metoda 3-5-7 czy jakoś tak hehe, nie chcę wprowadzać w błąd, ale gdzieś czytałam, że takie uporządkowane ścigananie pobudza laktację. Poza tym gdzieś czytałam, że popyt napędza podaż więc im częściej odciągasz i przystawiasz tym więcej mleka się produkuje. Może i jest w tym jakaś logika.

U nas zbyt ciepło na spacer, rozpuszczam się, młody w pampku tylko leży i śpi na brzuchu. Jak się ochłodzi ciut to pójdę na długi spacer - obiecałam sobie, że przez 3miechy muszę zgubić tą dychę, co mi od porodu została. Poszłabym na basen, ale się wstydzę :(

dziewelajna pięęęknie przyrosło :) ale czad, co? hehe gratuluję raz jeszcze i trzymam kciuki :)

Ty to nad morze idź, a nie na basen phii!

Do góry