reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Ostatnio pytałam mojej położnej jak to jest z tym przyrostem wagi w ciąży bo trochę się zmartwiłam, że to może nie dobrze, że 17 tydzien i nic nie przytyłam ale powiedziała mi że to zupełnie ok i najbardziej się zacznie tak od 25 tygodnia. Akurat może racja, w moim przypadku za dużo przytyć też nie wskazane więc chyba dobrze, że jeszcze nie tyje.

reklama
Da się ❤️ co u Ciebie? Przecież w innych krajach też da mamy otyłe i rodzą zdrowe dzieci.

@bigmom @Dorocia83 co u Was? Ja już 26+3 i niestety plus 9-10 kg 🙈
Hej ho bo miesiącach milczenia?
U nas połowa 6 miesiąca, właśnie leży i śpiewa to Sobelka (o gustach muzycznych się niedyskutuje, a o dziecięcych to już wogole 😂). Mam nadzieję, że u Was również wszystko skończyło się dobrze 🩷

Hej ho bo miesiącach milczenia?
U nas połowa 6 miesiąca, właśnie leży i śpiewa to Sobelka (o gustach muzycznych się niedyskutuje, a o dziecięcych to już wogole 😂). Mam nadzieję, że u Was również wszystko skończyło się dobrze 🩷
Cześć kochana ❤️❤️❤️ u nas trzy miesiące szczęścia leży i kłóci się z matką 😜 urodziłam naturalnie, bez obrażeń, dwa tygodnie przed terminem, po indukcji, 3940 gr szczęścia ❤️❤️❤️ przytyłam prawie 20 kg 🙈 została mi połowa, ale od środy biorę się za siebie ❤️❤️🥰

Em93 pisałam tu dokładnie rok temu :) urodziłam zdrowego synka 5 miesięcy temu, waga start 139 kg. Schudłam w ciąży 26 kg. Dieta niskie IG ale bez spiny, jak mi się chciało czegoś to zjadłam nawet coś słodkiego oczywiście nie opychalam się, ale raz w miesiącu mały batonik czy MCDonald. Ruchu mialam mało, 4 ostatnie miesiace ciąży leżenie plackiem ze względu na skróconą szyjkę macicy praktycznie do zera. W szpitalu spotkałam mnóstwo otyłych dziewczyn, które również rodzily zdrowe dzieci.Nie poddawajcie się dziewczyny. Każda z nas może być mamą.

Do góry