reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Totka, ale wez wytlumacz przy kolejnej wizycie, ze jak sie nie podoba, to Ty swoje pieniadze zostawisz gdzie indziej. Kurcze, dlaczego maja Cie obrazac? Pierwsze to bym spytala czy w zwiazku z tym nie czuja sie na silach, zaraz potem bym podziekowala za wspolprace. Kurde, swinie sa. Pytajac czy poradza sobie z badaniem, odwrocisz sytuacje, poddasz w watpliwosc ich kompetencje, zasugerujesz osmieszenie. Pierdykam... Jak mozna tak czlowieka traktowac?
I zapamietaj jedno: "No one can make you feel inferior without your consent."- Anna Eleanor Roosevelt

reklama
Tak jakby 3 dzień. Zawsze miałam tak 30-31 dni a dzisiaj 34 a poza tym zawsze tak na dzień dwa przed normalnym krwawieniem miałam takie plamienia takie delikatne przepowiadajace a teraz nic. Testów już tez zrobiłam 3 i tez nic. Tak generalnie to mi sie @ nie spóźnia. Ostatni raz to spoznila mi sie o 5 dni w maju ale to było raczej spowodowane zagraniczna wycieczka, zmiana klimatu i lotem samolotem. Wogle to jakoś dziwnie sie czuje często mi sie robi niedobrze ale jak są jakieś zaburzenia hormonalne to tez takie objawy moga byc. W sumie nie odnotowalam jajeczkowania tylko stan podwyższonego estrogenu ale na takim fajnym portalu ovufriend wyczytalam ze moze byc taka sytuacja ze robiąc z rana test owulacyjny moze on pokazać wzrost estrogenu a po godzinie moze nastąpić wzrost LH i "krótkie jajeczkowanie" ze jak już zrobi sie test następnego ranka to jest po wszystkim i dlatego nie pokazuje owulacji:crazy:

marcia30 no właśnie jutro będę wiedziała czy rośnie.
kłaczek a u nas słoneczko wypaśnie :-) możemy się zamienić bo ja za jeżynami nie przepadam :-) za to jakbyś miała jakies tam malinki jakiś cudem jeszcze to owszem bardzo chętnie :-)

tymczasem mam fazę na śliwki .... jem i jem i jem.
na szczęście własne (z rodziców sadu)
Na malinki zapraszam do mnie,bo mam na krzaczkach:) takie co to cały sezon smakują:)

o matko .. dziekujemy .... :-) ale jak my tam się dostaniemy :rofl2:

booziaczki dla Lenki

marcia30 nie wiem ale mi się wydaje że 3 dni to jeszcze nie tragedia a może się spóźniac bo się stresujesz tym LH i czekasz i robisz testy... opanuj emocje i cierpliwie poczej kilk adni ... wiem wiem ... opanuj i cierpliwie - i kto to mówi heh heh

od jakiegoś czasu mam wystawioną na sprzedaz swoją suknie ślubną no i teraz sie ktoś odezwał. Wczoraj wysyłałam jej zdjęcia i wróciły wspomnienia i jakoś tak odechciało mi się sprzedaży. Suknia ślubna to tyle wspomnień ... szkoda mi jej jak nie wiem jest taka śliczna.... ale z drugiej strony lezy bezczynnie w szafie. Jedyne do czego się może przydac to potem, zęby pokazać córce (jeśli sie jej doczekam). Ale mnie nostalgia złapała ....

a moze jak kiedyś schudne to na którąś rocznicę slubu ubiorę się w nią dla męża :-D chociaż pewnie stwierdzi, że oszalałam. i taką sesje zdjęciową w sukni po np. 10 latach zrobić.. heh ...

Ostatnia edycja:
ainhoa- widze laleczko ze ci marsz mendelsona beda grać:-)

super i gratulacje, to co odliczamu te 11 miesiecy:-D

marcia ja bym poczekala jeszcze kilka dni tak do piatku,jesli nic sie nie bedzie dzialo to bym w poniedzialek z rana zrobila test,jesli nadal nic nie wykarze poszlabym do ginka:-)

wiedzialas ze testty ciazowe nie zawsze wykazuja ciaze? mojej kuzynce o tydzien sie spoznial i nic nie pokazywalo, poszla do lekarza bo sie bala ze cos nie tak a on do niej wyjechal- no przeciez tu jest ciaza jak byk:-)

pozdrawiam

marcia ja bym poczekala jeszcze kilka dni tak do piatku,jesli nic sie nie bedzie dzialo to bym w poniedzialek z rana zrobila test,jesli nadal nic nie wykarze poszlabym do ginka:-)

wiedzialas ze testty ciazowe nie zawsze wykazuja ciaze? mojej kuzynce o tydzien sie spoznial i nic nie pokazywalo, poszla do lekarza bo sie bala ze cos nie tak a on do niej wyjechal- no przeciez tu jest ciaza jak byk:-)

pozdrawiam

mi w pierwszej ciazy tez nie wykrylo... a ze mialam 16 lat to wtedy o tym nie myslalam i poszlam do lekarza jak juz bylam 1 2 miesiacy a w miedzy czasie mialam plamienia ktore wzielam za okres :zawstydzona/y: a pamietam robilam pierwszy test 2tyg po tym jak mi sie spozniala miesiaczka i nie bylo nic.... a jak poszlam do lekarza to juz byl 10tydzien ciazy

Dzięki za słowa otuchy fajnie by było żeby to była fasoleczka a nie jakieś zaburzenia:-( Poczekam parę dni i zobaczymy. Kurde jakie to jest frustrujące...jak nie chcesz zajść w ciąże to moment zaskoczysz a jak chcesz to guzik z pętelką:no:.Nie ma sprawiedliwości na tym świecie!

reklama
Do góry