reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Otyłość w ciąży

A ja dalej nie wiem tak na pewno, sie sprawdzi sie zobaczy. Dietka... Dzis zaszalalam i mam paczke (5 szt.) krokietow z kapusta i miesem (gotowce z Polski), ale chyba z tych 5 sztuk uda mi sie ze 3 zjesc bo Karol sie dopisuje na calego. Poznym popoludniem wszamiemy fasolke szparagowa na parze i bedzie ok.

reklama
Dzewelajna trzymam kciuki za kolejne wyniki :tak: będzie dobrze ! ;) Już jutro będziesz mogła je odebrać?

Fasolka to prawda, te dni ciągną się okropnie, szczególnie jak się jest po terminie wrr :wściekła/y: nie wiem jak to jest mieć skurcze więc mogłabyś mi chociaż kilka skurczyków telepatycznie przesłać :-D:tak:

marcia, kłaczek oj dziewczyny jak Wy tak chudniecie to za chwile my będziemy musiały Was wypisać z Mamusiek XXL ;D bo będziecie zbyt chude :-D:tak:

Hmm w piątek mam mieć wizytę u gina i wtedy o ile do tego czasu nie urodzę to da mi skierowanie do szpitala...myślicie, że jak dostanę te skierowanie to od razu muszę jechać czy np będę mogła poczekać do poniedziałku...? Bo w zasadzie to i tak na wywołanie biorą 14 dni po terminie, a w piątek to będzie dopiero 9 dni...? Co myślicie...?

tak jutro z rana odbieram wynik
a ja na twoim miejscu jak nic się nie będzie działo to bym szła na IP w poniedziałek - w weekend i tak nie będzie im się chciało za Ciebie brać więc będziesz leżała i kwitła tylko. tak mi się wydaje

ale w sumie 9 dni to też nie jest mało więc może lepiej nie ryzykować. Sama nie wiem..... podpytaj się lekarza. Jak jest w porządku to cię zrozumie i doradzi co masz zrobić.

Lolcia, to zależy czy wolisz leżeć w domu w weekend czy w szpitalu. Raczej nie będą Cię wywoływać w weekend, poczekają do poniedziałku. Jeśli nic się nie dzieje to zostań sobie w spokoju w domu. W szpitalu się jeszcze nasiedzisz, a wiadomo - tam szału nie ma.
Ja byłam dokładnie w takiej samej sytuacji, przeczekałam weekend i ruszyłam z rana na IP do szpitala.

Właśnie też tak pomyślałam, że w weekend to oni i tak mi nic robić nie będą, a wiadomo że w domu lepiej niż w szpitalu:tak:

december a weź mi przypomnij jak to było u Ciebie, Ty zaczęłaś rodzić sama czy musieli wywoływać...? I ile po terminie, SN czy CC? Kurczę Ty rodziłaś tak dawno, że ja nic już nie pamiętam ;D hehe

Dzewelajna ale super! wiedzialam ze bedzie dobrze! a teraz nadstawiaj doopke na kopa :-p
Lolcia wiesz chyba lepiej w poniedzialek bo co oni Ci w weekend zrobia? beda Ci marudzic ze maja prace przez Ciebie :-p

ja dzis po KTG, skurcze tak max do 30 wiec co to za skurcze :-D ale niespodzianka! od piatku do dzis rozwarcie na palec sie zrobilo, pewnie mnie tak wybadali swietnie... kolejne KTG w czwartek.

i chyba troszke leci mi waga bo malo jem bo mi brzdac uciska na zoladek. ale apetyt na slodkie jest a jakze!

Lolcia, straszysz czy obiecujesz? :-D Karna ekstradycja z przyokraglawych mamusiek to ja juz tu straszylam i jakos nikt sie nie przestraszyl. Kurcze, chcialabym schudnac tak, zeby zaluzyc na "wylotke".:tak:

Właśnie też tak pomyślałam, że w weekend to oni i tak mi nic robić nie będą, a wiadomo że w domu lepiej niż w szpitalu:tak:

december a weź mi przypomnij jak to było u Ciebie, Ty zaczęłaś rodzić sama czy musieli wywoływać...? I ile po terminie, SN czy CC? Kurczę Ty rodziłaś tak dawno, że ja nic już nie pamiętam ;D hehe

no faktycznie dawno :p

Mój urodził się 10 dni po terminie, wywoływany, ostatecznie przez CC, bo po podaniu Oxy rozwarcie utrzymywało się na poziomie 2 paluchów. Po 4h łażenia ze skurczami wywieźli mnie na porodówkę, i tam po 7,5h zaordynowali CC bo to nie miało dalej sensu, a ja chciałam wszystkich pozabijać i z bólu właziłam już pod łóżko porodowe :-(

reklama
Lolcia, straszysz czy obiecujesz? :-D Karna ekstradycja z przyokraglawych mamusiek to ja juz tu straszylam i jakos nikt sie nie przestraszyl. Kurcze, chcialabym schudnac tak, zeby zaluzyc na "wylotke".:tak:

Ani nie strasze, ani nie obiecuje :-D:tak: poprostu takie "filigranowe" nie będziecie tu pasowały hehe:tak: a my będziemy umierać z zazdrości, że my takie kluchy, a Wy chudzinki haha :-D:tak: ah no chyba, że... (oby tak było) zaciążycie i nici z dietkowania ;D:-D:-):tak:

no faktycznie dawno :p

Mój urodził się 10 dni po terminie, wywoływany, ostatecznie przez CC, bo po podaniu Oxy rozwarcie utrzymywało się na poziomie 2 paluchów. Po 4h łażenia ze skurczami wywieźli mnie na porodówkę, i tam po 7,5h zaordynowali CC bo to nie miało dalej sensu, a ja chciałam wszystkich pozabijać i z bólu właziłam już pod łóżko porodowe :-(

Mam nadzieje, że uda mi się urodzić naturalnie:tak: Nadzieja matką głupich...także OoO może z mojego zacnego planu będzie DuPa ;D

Do góry