Dlatego osoiście nie mam zamiaru kupować identycznych ubranek
Super [emoji7] zasypuj nas tu fotkami w-końcu-różnych-bliźniąt [emoji16] ja już myślałam, że ze mną coś nie halo, jak się dziwiłam widząc dzieci kopiuj-wklej [emoji848]
Dziewczyny, a propos metforminy: ostatnio jak rozmawiałam z tą nową lekarką i jej powiedziałam, że biorę Glucophage 1000, to wydaje mi się, że powiedziała "dobrze, to w ciąży zwiększymy do 1500", ale może coś źle zrozumiałam [emoji3]
Zależy od lekarza. Teoretycznie lekarz u nas naraża się na odpowiedzialność, bo jak się coś złego stanie, możesz go po sądach ciągać, że to przez to, że kazał Ci brać tabletki, gdzie w ulotce pisze, że w ciąży nie bardzo można [emoji16]
Ale ja przez dużą połowę czasu brania metforminy w ciąży brałam dawkę 3x1000, a potem 3x800
Ponoć tylko gwałtownego odstawienia metforminy w ciąży się nie poleca, bo zwiększa ryzyko poronienia.
Żadne miłe słowa a sama prawda!
Strasznie fajne, że bliźnięta mogą być tak różne i też bym ubierała różnie
Moja kuzynka całą ciążę zażywała metforminę, ale mieszka w Stanach i tam podobno to normalne, tak jej kazali lekarze to tak stosowała
Na zachodzie metformina jest po prostu dopuszczona do stosowania w ciąży, tam papierologii dopełnili, ale to zawsze trwa, u nas ponoć też się o to starają/będą starać, tylko ile to potrwa? [emoji16]
@Colorado1989 fajnie że tak mąż pobędzie z wami i to w sumie i dla was i dla niego bo pobycie z takim malrństwem już na początku teorzy silną więź!
My się pakujemy, okropienstwo i koło południa wyjeżdżamy, super że taka chłodna pogoda nam się trafiła
No właśnie widzę, że mężowi już tak od jakiegoś czasu na tym zależy, chodził na wszystkie zajęcia szkoły rodzenia ze mną (nawet na te, gdzie mu się niewiele przyda [emoji16]), będzie chciał małego w chuście nosić, stwierdził, że przez te dwa tygodnie bez pracy chce mi i pomóc i nauczyć się sam przewijania i dbania o malucha, także jestem w szoku [emoji33]
Już na zapas życzę super wakacji! [emoji8][emoji8][emoji8]