reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

@Colorado1989 fajnie że tak mąż pobędzie z wami i to w sumie i dla was i dla niego bo pobycie z takim malrństwem już na początku teorzy silną więź! :)

My się pakujemy, okropienstwo i koło południa wyjeżdżamy, super że taka chłodna pogoda nam się trafiła :)

reklama
Dlatego osoiście nie mam zamiaru kupować identycznych ubranek :)
Super [emoji7] zasypuj nas tu fotkami w-końcu-różnych-bliźniąt [emoji16] ja już myślałam, że ze mną coś nie halo, jak się dziwiłam widząc dzieci kopiuj-wklej [emoji848]
Dziewczyny, a propos metforminy: ostatnio jak rozmawiałam z tą nową lekarką i jej powiedziałam, że biorę Glucophage 1000, to wydaje mi się, że powiedziała "dobrze, to w ciąży zwiększymy do 1500", ale może coś źle zrozumiałam [emoji3]
Zależy od lekarza. Teoretycznie lekarz u nas naraża się na odpowiedzialność, bo jak się coś złego stanie, możesz go po sądach ciągać, że to przez to, że kazał Ci brać tabletki, gdzie w ulotce pisze, że w ciąży nie bardzo można [emoji16]

Ale ja przez dużą połowę czasu brania metforminy w ciąży brałam dawkę 3x1000, a potem 3x800 :)

Ponoć tylko gwałtownego odstawienia metforminy w ciąży się nie poleca, bo zwiększa ryzyko poronienia.
Żadne miłe słowa a sama prawda! :D
Strasznie fajne, że bliźnięta mogą być tak różne i też bym ubierała różnie :)

Moja kuzynka całą ciążę zażywała metforminę, ale mieszka w Stanach i tam podobno to normalne, tak jej kazali lekarze to tak stosowała :)
Na zachodzie metformina jest po prostu dopuszczona do stosowania w ciąży, tam papierologii dopełnili, ale to zawsze trwa, u nas ponoć też się o to starają/będą starać, tylko ile to potrwa? [emoji16]
@Colorado1989 fajnie że tak mąż pobędzie z wami i to w sumie i dla was i dla niego bo pobycie z takim malrństwem już na początku teorzy silną więź! :)

My się pakujemy, okropienstwo i koło południa wyjeżdżamy, super że taka chłodna pogoda nam się trafiła :)
No właśnie widzę, że mężowi już tak od jakiegoś czasu na tym zależy, chodził na wszystkie zajęcia szkoły rodzenia ze mną (nawet na te, gdzie mu się niewiele przyda [emoji16]), będzie chciał małego w chuście nosić, stwierdził, że przez te dwa tygodnie bez pracy chce mi i pomóc i nauczyć się sam przewijania i dbania o malucha, także jestem w szoku [emoji33]

Już na zapas życzę super wakacji! [emoji8][emoji8][emoji8]

W ogóle to dziś mam sieczkę z mózgu, bo pobolewa mnie brzuch jak na okres, a okresu nie miałam od listopada i nie tęsknię za tym uczuciem [emoji23][emoji23][emoji23] mam nadzieję, że mały nie spieszy się przed 17 sierpnia [emoji33]

Super
emoji7.png
zasypuj nas tu fotkami w-końcu-różnych-bliźniąt
emoji16.png
ja już myślałam, że ze mną coś nie halo, jak się dziwiłam widząc dzieci kopiuj-wklej
emoji848.png
Na pewno będę chciała się pochwalić :D jak tylko kupię w końcu baterie do aparatu.

Żadne miłe słowa a sama prawda! :D
Strasznie fajne, że bliźnięta mogą być tak różne i też bym ubierała różnie :)

Moja kuzynka całą ciążę zażywała metforminę, ale mieszka w Stanach i tam podobno to normalne, tak jej kazali lekarze to tak stosowała :)
Tak, tylko w Polsce jest niedozwolona [emoji3]

Ooo Colorado żebyś nie zaskoczyła wszystkich [emoji23]Jak teraz nadal boli brzuch ?
Narazie przestał :) ale stwierdziłam, że ruszę tyłek, zamiast siedzieć i użalać się, że boli jak na okres [emoji23] posprzątałam łazienkę i WC, dopakowałam torby do szpitala już tak na tip top i zrobiłam przegląd, czy mam wszystko i ból przeszedł [emoji5]

W ogóle to śmiać mi się chce, bo mój małżu został specem od wyjaśnień wszystkiego, co się dzieje ze mną w ciąży. Jak mam zły humor - to przez zmiany hormonalne, jak mnie teraz brzuch bolał - przez zmiany hormonalne, jak mam dzień, gdzie mi słabo (przy tej duchocie to ciężej chyba nie czuć się słabo [emoji23]) - przez zmiany hormonalne. Już mu nic nie mówiłam, że te bóle to mogą nie być zmianami hormonalnymi, ale nie chce, żeby się potem podejrzliwie gapił na mnie cały czas [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry