reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Hej! U nas ładna pogoda więc zaraz wybieramy się na dworek [emoji1]
Młody robi ładne kupki ale 1 na dwa dni. Na szczęście nie boli bo brzuszek. Ja chodzę trochę jak zombi hehe w nocy ciężko się wstaje. Oczy opadają.... ;)

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Paula ja podobnie jak Mimi, w okolicach 20 tygodnia poczułam że w brzuchu siedzi lokator ;)
Mimi zazdroszczę pogody, u nas cały dzień mżawka, spacer tylko wirtualny w Internecie :(. Noce nasze jak rosyjska ruletka, raz idealne a czasami przy 4 pobudce mam ochotę strzelić sobie w łeb 8-)

Jak dobrze że nie jestem sama w tym świątecznym szaleństwie. Mąż twierdzi że to nadaje się na leczenie, ale skoro jest nas więcej to ze mną wszystko w porządku :)

Od dwóch dni zauważyłam, że wypchało mi brzuch
emoji16.png
gdyby nie fałdki, pewnie miałby już prawie ciążowy kształt, a tak to muszę jeszcze poczekać. Na razie jestem na etapie oczekiwania na pierwsze ruchy. Jestem ciekawa, kiedy to nastąpi. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie, pewnie dopiero koło świąt się uda, ale czekam z niecierpliwością
emoji4.png
a jak to było u was? Kiedy poczułyście pierwsze ruchy?
Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie 11 października, byłam wtedy w 17+6 :) przez tydzień czułam je raz dziennie a później już kilka razy dziennie. :)
Wspaniałe uczucie :)

Dziewczyny trafiłam na taki sklep: Link do: Dolce Sonno według mnie ceny dobre bo bodziaki w okolicy 10-12zł, pajace 20-25 zł.
Kurcze stałam dziś godzinę nad półką z farbami i nic nie wybrałam! Sama już nie wiem jaki chce ten pokoik.. Ma być ładny, przytulny.. Meble będą biało szare, nie chcę żeby było w nim zimno a niebieskie odcienie są zimne.. Nie chcę też żółci czy pomarańczy.. Zielony- miętowy też raczej zimny.. Ych :p ciężkie życie kobiety :p

Szafirek, do biało szarych mebelków może ciepły beż lub jasny brąz?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Witamy się niedzielnie [emoji5]
Jak u Was pogoda? U nas dziś pochmurnie.
Dzisiaj miałam dobra noc. Jakiś przypływ mocy hehe
A ogólnie to mam problem z Filipem bo jest niejadkiem....
Nadal nie dogonił wagi urodzeniowej. W środę na wizycie ważył 3600 i wczoraj go zwazylam i nadal 3600.... eh kolejna wizyta w tą środę ze względu właśnie na tą wagę... Boje się żeby nie pokierowala nas na szpital.
Mały je w granicach 30-80 na porcję ale jak zje ta gorna granice to zaraz ulewa [emoji53]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Hejo:)
U nas zimnooo!
Szafirek u nas niebieskie ściany więc nie pomogę:p
Szkoda że położnej się nie chce do Was przyjechać, może by coś doradziła...U nas dziś na razie leniwie,chłopcy leżą na kanapie i patrzą na bajkę:o Dominio rośnie,rośnie i rośnie... zdecydowanie za szybko...:(
1511081658-de1671f3e6c3300a-aaaaaa.jpeg
1511081673-77e5b2a6b60492b1-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mimi a dużo ulewa? Może spróbuj mleko Ar albo dawaj częściej mleko ale w mniejszych porcjach.Odbija się mu po jedzeniu?
Wcześniej nie ulewal wcale. A potem stopniowo zaczęło się coraz więcej. Jak nieraz uda się ze zje ok 80 to z połowę albo i więcej zwróci :/
Z odbijaniem różnie. Nieraz się uda a nieraz nosze go długo i nic....
Boje się trochę zmiany mleka. Z kroliczych boberkow udało nam się uzyskać normalną kupkę

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Wcześniej nie ulewal wcale. A potem stopniowo zaczęło się coraz więcej. Jak nieraz uda się ze zje ok 80 to z połowę albo i więcej zwróci :/
Z odbijaniem różnie. Nieraz się uda a nieraz nosze go długo i nic....
Boje się trochę zmiany mleka. Z kroliczych boberkow udało nam się uzyskać normalną kupkę
f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Mimi, jeśli zjada aż 80ml to trochę dużo jak na 2tyg maluszka i może dlatego ulewa .
Pamiętam ze pisałaś że z powodu braku kupy dawałaś miarke mleka na 40ml wody- 2 miarki na 80ml więc a tą samą wartość kaloryczna co w 60ml wg przepisu. Myślę że oni jednak mają rację pisząc by nie zmniejszać ani nie zwiększać ilości proszku na ilość wody. Lepiej żeby zjadł te 50 czy 60ml i może by nie ulewał a byłby najedzony. Oczywiście między jedzeniem tak po godzinie czy 1,5h daj mu 10 czy 15ml wody i wyjdzie na jedno jeśli chodzi o problem z kupką. Nie ma co rozpychać zbytnio żołądka, stopniowo będzie wypijał więcej to mu się pojemność żołądka zwiększy.
Nie piszę tego żeby krytykować. Mój czasem też ulewa do dziś szczególnie jak ma skok wzrostu i jak mu się wydaje że łyknie 180ml i bezboleśnie się przyjmie ;) no way. .. uleje na bank. Choć niby piszą że dziecko 5,5 miesięczne powinno już zjadać nawet 210ml.
Mieliśmy straszny problem z kupą - po szczepionce na rotawirusa przestał robić regularnie kupy , po 9-10 dni nie robił, dopiero jak dostawał czopek była kupa. Nie miał zatwardzenia tylko zaparcia bo kupa jak już wyszła to była miękka. Teraz ma rozszerzoną dietę i dzięki temu że je warzywa robi codziennie , więc kamień z serca ...

Do góry