reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

Kattaya córka dobrze prawi. Jak pełnoletnia to polej jej i sobie też (oczywiście w celach prozdrowotnych, rozgrzewajacych);)
Palenie w piecu- znam ten ból :) obowiązek przykry, ale wydaje mi się że inne, lepsze ciepło niż z ogrzewania gazem. No ale po przeprowadzce będziemy mieć tylko gaz, chociaż zastanawiamy się czy nie postawić kotłowni.

reklama
Kasia mam dokładnie tak samo :) i nawet nie denerwują mnie reklamy świąteczne w listopadzie ani centra handlowe w milionie dekoracji :D

Ja nie mam pieca, ale mam kominek którym ogrzewamy domek i może palenie w nim a dokładniej rozpalanie nie jest najprzyjemniejsze, ale te ciepło które później się wydziela zdecydowanie jest przyjemne. I ten dźwięk trzaskającego drewna :) No i widok ognia, dzięki któremu w minutę robi się cieplej :)

Mimi śliczny maluszek :*
Kattaya znam ten ból palenia w piecu też tego nienawidzę .Święta przygotowania prezenty dekoracje świateczne lubię ale samej zimy nie. A jak już śnieg zacznie sypać to najchętniej nie wychodzę z domu.
Michaś wcina już kurczaka i króliczka ostatnio polubił brokuła .Wczoraj skończył 21 tygodni i zaczyna podnosić dupkę do raczkowania .Przez całe łóżko przepełzał strach go samego zostawiać bo sekunda i już na brzuchu jest.
received_1483342728397840.jpeg

Milutkiego dnia :*

Załączniki

• received_1483342728397840.jpeg
    received_1483342728397840.jpeg
    205,5 KB · Wyświetleń: 640
Ja też uwielbiam przygotowania świąteczne i też puszczam piosenki ale kolęd nie lubie;) Zima jest super zwłaszcza jak jest biało.A jak nie ma mrozu i wszystko topnieje to nie wychodze z domu jeśli nie muszę.
Agunia słodki Michaś:* Jak przygotowujesz mięsko dla malucha? Widzę że mamy taką samą karuzelkę;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza robię na parze albo gotuje bez przypraw a później blenduje z reszta warzyw.
Oj Szafirek aż się tego boję.Pamiętam jak to z Kacprem było oczy dookoła głowy :p A chyba kolejne zęby mu idą bo strasznie się slini ,mega maruda i wszystko do buzi a jak grzechotke nagryzie to straszny wrzask.

Mimi śliczny maluszek :*
Kattaya znam ten ból palenia w piecu też tego nienawidzę .Święta przygotowania prezenty dekoracje świateczne lubię ale samej zimy nie. A jak już śnieg zacznie sypać to najchętniej nie wychodzę z domu.
Michaś wcina już kurczaka i króliczka ostatnio polubił brokuła .Wczoraj skończył 21 tygodni i zaczyna podnosić dupkę do raczkowania .Przez całe łóżko przepełzał strach go samego zostawiać bo sekunda i już na brzuchu jest.Zobacz załącznik 829534
Milutkiego dnia :*
To szybko zaczyna raczkowac. Zdolniacha [emoji3]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Cześć dziewczyny [emoji4] trochę się nie odzywałam, ale miałam tyle na głowie, że masakra... Dziś pierwszy od jakiegoś czasu spokojniejszy dzień. Jedziemy po południu do moich rodziców, mój tato ma urodziny.

Piękne są te wasze dzieciaczki. W czwartek na uczelni widziałam się z koleżanką z roku, która urodziła w sierpniu. Była że swoim maluszkiem - nie mógłam od nich odejść, mogłabym stać i patrzeć na małego [emoji16]

Od dwóch dni zauważyłam, że wypchało mi brzuch [emoji16] gdyby nie fałdki, pewnie miałby już prawie ciążowy kształt, a tak to muszę jeszcze poczekać. Na razie jestem na etapie oczekiwania na pierwsze ruchy. Jestem ciekawa, kiedy to nastąpi. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie, pewnie dopiero koło świąt się uda, ale czekam z niecierpliwością [emoji4] a jak to było u was? Kiedy poczułyście pierwsze ruchy?

oar8csqvweuuzotz.png

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] trochę się nie odzywałam, ale miałam tyle na głowie, że masakra... Dziś pierwszy od jakiegoś czasu spokojniejszy dzień. Jedziemy po południu do moich rodziców, mój tato ma urodziny.

Piękne są te wasze dzieciaczki. W czwartek na uczelni widziałam się z koleżanką z roku, która urodziła w sierpniu. Była że swoim maluszkiem - nie mógłam od nich odejść, mogłabym stać i patrzeć na małego [emoji16]

Od dwóch dni zauważyłam, że wypchało mi brzuch [emoji16] gdyby nie fałdki, pewnie miałby już prawie ciążowy kształt, a tak to muszę jeszcze poczekać. Na razie jestem na etapie oczekiwania na pierwsze ruchy. Jestem ciekawa, kiedy to nastąpi. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie, pewnie dopiero koło świąt się uda, ale czekam z niecierpliwością [emoji4] a jak to było u was? Kiedy poczułyście pierwsze ruchy?

oar8csqvweuuzotz.png
Ja poczułam około 19-20 tc

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Do góry