reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Otyłość w ciąży

To pewnie zależy od budowy [emoji4] każda z nas jest inna, jedne mają większy brzucho, inne mniejszy.... Pewnie nie jest to bez znaczenia [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój ciazowy brzuch się pojawił w okolicy 4 miesiąca, wcześniej też był większy ale nie wyglądał na ciazowy. Ogólnie dużo przytyla2m na początku jak zaczęłam brać duphaston.
Co do ciśnienia to mierzylam 3 razy dziennie, i chyba tak mniej wiecej od 5 miesiaca zaczelam brać dopegyt. Wcześniej udawało mi się regulować ciśnienie sokiem z aroni i sokiem z buraków

Ja zawsze miałam wielki brzuch to może dlatego później wszyscy się orientowali [emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny potrzebuje jakiejs maseczki, kremu, balsamu, serum czy innego super wynalazku na worki i zasinienia pod oczami....
Któraś może coś polecić?
Wyglądam jak zombi [emoji51] idealnie na zbliżający się Halloween [emoji46]

hchy43r8h8l5x99d.png

U mnie brzuch ciążowy był mało widoczny do samego końca ale ja juz widziałam w 4 miesiącu ,że coś tam się dzieje ;)
Mimi ja używam z eveline liftingujący roll-on pisze tam na nim korektor cieni i opuchnięć jest fajny bo srebrna kuleczka masuje i chłodzi okolice oczu :)
A wczoraj byliśmy u księdza i stanęło na moim chrzciny będą w Boże Narodzenie :) Ksiądz chciał w drugi dzień świąt ale ja jak to ja musiałam postawić na swoim :D Pierwszy syn tez miał w Boże Narodzenie :) Imprezę robimy w domu ,bo i tak szykuje się na święta i tak .Zresztą już rozdzieliłam kto co robi :D Akurat moja mama tez będzie na święta to wiem ,że upiecze mi ciasta :) Pewnie teściowa poczuje się zazdrosna i też postanowi coś upiec :p

Super ze już macie zaklepane [emoji4] fajnie tak na święta.
Ja bym w zimę nie zrobiła Bo u nas w kościele to zimno gorzej niż na dworze więc prędzej byśmy się zaziebili. ...
U nas młody się urodzi to też zaraz idę zaklepac termin [emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi okłady z kostek lodu albo czegoś innego równie zimnego. A taki make up hallowenowy podobno dużo kosztuje to może sobie tylko coś dorysuj i wio po cukierki do sąsiadów ;)
Nie miałam pasa poporodowego. Miałam taki zwykły ale ze względu na rozejscie spojenia lonowego zakladalam go poniżej brzucha. Ale ciągle się biję z myślami czy sobie tego pasa nie kupić (tamten był mamy i dosyć mocno wyeksploatowany)
Agunia twarda sztuka z Ciebie :). Ja też byłam chrzczona na święta:)

reklama
a może lekarz rodzinny wypisze Tobie skierowanie na rehabilitację?
Już raz dostałam przed ciążą skierowanie, ale chwile później okazało się właśnie że jestem w ciąży i zrezygnowałam... Myślałam że w ciąży nie można.. ;/ a z czerwca skierowanie już nie ważne.

Paula mdłości to dopiero początek tej cudownej drogi :p strzeż się :D
U mnie brzuszek wcześnie było widać. Bałam się, że będę miała taki fałdowany brzuch tymczasem wypchnęło go ładnie i zrobił się okrągły już jakoś w 10 tygodniu- w sensie wcześniej też był ale taki własnie typowy tłuszczyk..

Mimi przynajmniej masz kostium na free :D i pewnie cukierków też nie będą żałować jak z brzuszkiem i synkiem pójdziecie zbierać łakocie :D

Agunia fajna data na chrzciny :) Ja urodzę w marcu i chciałabym w czerwcu jak już będzie cieplej chrzcić maluszka :)

Do góry