reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

To pewnie zależy od budowy [emoji4] każda z nas jest inna, jedne mają większy brzucho, inne mniejszy.... Pewnie nie jest to bez znaczenia [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój ciazowy brzuch się pojawił w okolicy 4 miesiąca, wcześniej też był większy ale nie wyglądał na ciazowy. Ogólnie dużo przytyla2m na początku jak zaczęłam brać duphaston.
Co do ciśnienia to mierzylam 3 razy dziennie, i chyba tak mniej wiecej od 5 miesiaca zaczelam brać dopegyt. Wcześniej udawało mi się regulować ciśnienie sokiem z aroni i sokiem z buraków

Ja zawsze miałam wielki brzuch to może dlatego później wszyscy się orientowali [emoji23]

hchy43r8h8l5x99d.png

Dziewczyny potrzebuje jakiejs maseczki, kremu, balsamu, serum czy innego super wynalazku na worki i zasinienia pod oczami....
Któraś może coś polecić?
Wyglądam jak zombi [emoji51] idealnie na zbliżający się Halloween [emoji46]

hchy43r8h8l5x99d.png

U mnie brzuch ciążowy był mało widoczny do samego końca ale ja juz widziałam w 4 miesiącu ,że coś tam się dzieje ;)
Mimi ja używam z eveline liftingujący roll-on pisze tam na nim korektor cieni i opuchnięć jest fajny bo srebrna kuleczka masuje i chłodzi okolice oczu :)
A wczoraj byliśmy u księdza i stanęło na moim chrzciny będą w Boże Narodzenie :) Ksiądz chciał w drugi dzień świąt ale ja jak to ja musiałam postawić na swoim :D Pierwszy syn tez miał w Boże Narodzenie :) Imprezę robimy w domu ,bo i tak szykuje się na święta i tak .Zresztą już rozdzieliłam kto co robi :D Akurat moja mama tez będzie na święta to wiem ,że upiecze mi ciasta :) Pewnie teściowa poczuje się zazdrosna i też postanowi coś upiec :p

Super ze już macie zaklepane [emoji4] fajnie tak na święta.
Ja bym w zimę nie zrobiła Bo u nas w kościele to zimno gorzej niż na dworze więc prędzej byśmy się zaziebili. ...
U nas młody się urodzi to też zaraz idę zaklepac termin [emoji4]

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi okłady z kostek lodu albo czegoś innego równie zimnego. A taki make up hallowenowy podobno dużo kosztuje to może sobie tylko coś dorysuj i wio po cukierki do sąsiadów ;)
Nie miałam pasa poporodowego. Miałam taki zwykły ale ze względu na rozejscie spojenia lonowego zakladalam go poniżej brzucha. Ale ciągle się biję z myślami czy sobie tego pasa nie kupić (tamten był mamy i dosyć mocno wyeksploatowany)
Agunia twarda sztuka z Ciebie :). Ja też byłam chrzczona na święta:)

reklama
a może lekarz rodzinny wypisze Tobie skierowanie na rehabilitację?
Już raz dostałam przed ciążą skierowanie, ale chwile później okazało się właśnie że jestem w ciąży i zrezygnowałam... Myślałam że w ciąży nie można.. ;/ a z czerwca skierowanie już nie ważne.

Paula mdłości to dopiero początek tej cudownej drogi :p strzeż się :D
U mnie brzuszek wcześnie było widać. Bałam się, że będę miała taki fałdowany brzuch tymczasem wypchnęło go ładnie i zrobił się okrągły już jakoś w 10 tygodniu- w sensie wcześniej też był ale taki własnie typowy tłuszczyk..

Mimi przynajmniej masz kostium na free :D i pewnie cukierków też nie będą żałować jak z brzuszkiem i synkiem pójdziecie zbierać łakocie :D

Agunia fajna data na chrzciny :) Ja urodzę w marcu i chciałabym w czerwcu jak już będzie cieplej chrzcić maluszka :)

Do góry