reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Otyłość w ciąży

Agunia oby ząbkowanie przebiegło gładko, chociaż pewnie zupełnie się nie da bo taki maluszek cierpi..
Staram się przegryźć to i nie przejmować właśnie ze względu na dzieciątko..

Mimi pewnie tak.. Najgorsze, że nie mogę się mężowi wyżalić bo do lutego muszę trzymać to w tajemnicy.. No ale chociaż Wam się mogłam wygadać :p

reklama
Oj Szafirek co za babsko. Nie lubię jak ludzie przypisują sobie nie swoje zasługi. Ale tak jak dziewczyny piszą, dla dobra dzidziusia odpuść sobie bo szkoda nerwów. Jeszcze przyjdzie czas na wyrównanie rachunków.

Agunia, próbowałam zrobić zdjęcia dziąseł Filipa, ale też się nie udało. Od wewnętrznej strony dziąsła widzę niemalże idealnie dwa ząbki, dziąsła od góry są tak jakby faliste. Wydaje mi się że teraz bardziej dokuczają mu dalsze zęby bo nie czochra dziąseł z przodu tylko z tyłu

Cześć dziewczyny, długo się nie odzywałam, ale jakoś nie było czasu... Co do starań, tych udanych, to u nas w cyklu w którym się udało wyszło w sumie tak, że kochaliśmy się co 2-3 dni...
Dzisiaj byłam u gina, w sumie miałam tylko dostać skierowanie na badania, a zrobił usg i widziałam malucha, jak wisiał sobie głową w dół, z rączkami założonymi za głowę i macham nóżkami. Chyba niezłego piłkarza będziemy mieli [emoji6]

oar8csqvlvdmo9ts.png

Paula to mały akrobata Wam się trafił :) Pewnie za niedługo brzuszek będzie Ci ładnie tańcował. Ehh, zazdroszczę ;). A jak sie czujesz?
Mimi jesteś? Bo chyba nie pojechałaś na porodówke nie informując nas ;)

Paula już głowa w dół? Twój paseczek jest aktualny?

Kasia dziaselka mogą być sporo wcześniej rozpulchnione zanim wyjdą ząbki. Mój miał już widoczne ząbki w dziaslach A wyszły za długi czas....

hchy43r8h8l5x99d.png

Moja dzidzia też jest główką w dół ułożona od kilku tygodni. Ale pewnie będą zmieniać pozycje dzieciątka :)

Kasia u mnie zawsze pukali łyżeczką delikatnie w dziąsełka i było słychać gdzie co wychodzi nawet jak jeszcze widać nie było :)

Ja mam ochotę do jakiejś szamanki pójść żeby zrobiła czary mary i pyyk jest ząbek. Ale tak się chyba nie da. Podałam na noc syrop przeciwbolowy. Z jednej strony zastanawiam się czy dobrze robię ze faszeruje Młodego lekami, a z drugiej strony ja też biorę leki jak mnie coś boli to dlaczego mam nie ulżyć w cierpieniu i biernie patrzeć jak się dziecko męczy. Mama mi mówiła że podobno dorosły nie wytrzymałby tego bólu przy zabkowaniu.

Teraz jeszcze maluchy mają dużo miejsca to się swobodnie przemieszczają, Filip od 33 tygodnia był ułożony główka w dół, no chyba że takie ułożenie przybierał przy usg żeby matki nie denerwować ;)

Dziewczyny!! Czy w tv daja jakis program nt wychowania i opieki bejbikow oraz nt. Ciazy ?
Wlasnie sobie przypomnialam ze 11 lat temu .... hihi byl! I byl meega fajny. Na tvn style. Mamo to ja.
Kurcze moze w necie kilka odzcinkow idzie obejzec. Bo na prawde bylo wiele pomocnych infornacj !

reklama
Kasia Michaś też od góry ma takie faliste .Gryzaków już nie chce jedyne co to smoczek z żelem albo własna piącha .Jak jedna nie daje rady to drugą pomaga :p
Odpukać je wszystko nawet mleka więcej ale to chyba dlatego żeby smoczek memlać.Do tej pory jeszcze nie było rzeczy która by nie smakowała .
Dziś mój Misiaczek 18tygodni kończy :)A na 18idziemy do księdza o chrzciny...

Do góry